Αρχική » Grid with Sidebar » Αθώος ο Ολλανδός Κυνηγός που είχε πυροβολήσει λύκο στη Γερμανία

Αθώος ο Ολλανδός Κυνηγός που είχε πυροβολήσει λύκο στη Γερμανία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ο Γερμανός δικαστής απήλλαξε τον Ολλανδό κυνηγό που πυροβόλησε έναν λύκο κατά τη διάρκεια ενός κυνηγετικού ταξιδιού κοντά στο Βερολίνο στις αρχές του 2019. Ο Jan Boomkamp (71 ετών) από το Enschede είπε ότι έπρεπε να πυροβολήσει το ζώο επειδή επιτέθηκε στα κυνηγόσκυλα της ομάδας του. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εισαγγελίας (ΟΜ), ο Ολλανδός παραβίασε το γερμανικό νόμο για τη διατήρηση της φύσης.

SVESTONOF

Αυτός ο νόμος χαρακτηρίζει τον λύκο ως προστατευόμενο είδος που μπορεί να σκοτωθεί μόνο εάν επιτίθεται σε πρόβατα ή άλλα κτηνοτροφικά ζώα. Τα κυνηγετικά σκυλιά δεν περιλαμβάνονταν σε αυτή την κατηγορία. Η σημερινή ωστόσο απόφαση το αλλάζει αυτό. «Σύμφωνα με τον δικαστή, ο πυροβολισμός ενός λύκου δικαιολογείται επίσης εάν επιτίθεται σε κατοικίδια ζώα όπως σκύλους κυνηγιού», δήλωσε ο δικηγόρος Friedrich Fülscher μετά από τη δίκη στο Πότσνταμ.

Επείγον

Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει επίσης μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ίδια με μια επίθεση σε κτηνοτροφικά ζώα. Σύμφωνα με την Εισαγγελία, δεν υπήρχε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση του Ολλανδού και πυροβόλησε «σκόπιμα για να σκοτώσει τον λύκο παρόλο που γνώριζε ότι το συγκεκριμένο είδος τελεί υπό καθεστώς προστασίας.» Ο εισαγγελέας ζήτησε πρόστιμο 50.000 ευρώ, ανάκληση της άδειας κυνηγιού και τη δήμευση του κυνηγετικού όπλου. Η Υπηρεσία Εισαγγελίας μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, αλλά σύμφωνα με τον δικηγόρο Fülscher, δεν προτίθεται να το κάνει.

Ο Boomkamp αντιδρά με ανακούφιση στην απόφαση του δικαστή. «Οι δικηγόροι μου είπαν από την αρχή ότι θα ήταν αθωωτική η απόφαση, αλλά έπρεπε να την ακούσω πρώτα για να ησυχάσω.
Μεγάλη επίδραση
Ο Boomkamp, ​​ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που οργανώνει κυνηγετικές εκδρομές, λέει ότι έλαβε εκατοντάδες δηλώσεις υποστήριξης από ανθρώπους από την Ολλανδία και από τη Γερμανία, όπου η εταιρεία του έχει επίσης πολλούς πελάτες. Ωστόσο, η υπόθεση είχε επίσης και την άσχημη πλευρά της. “Έλαβα επίσης μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα μηνύματα από άτομα που μου “ευχήθηκαν” κάθε είδους αισχρά πράγματα και προσπάθησαν να δυσφημήσουν το όνομα της εταιρείας μας.”

Ως κυνηγός, το θέμα δεν πέρασε απαρατήρητο. «Κυνηγάω εδώ και 52 χρόνια, αλλά δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο», λέει, κοιτάζοντας πίσω στις 18 Ιανουαρίου 2019. Ο Ολλανδός πυροβόλησε τον λύκο κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού με περίπου πενήντα κυνηγούς και σκύλους στα τεράστια δάση του Rädigke στην πολιτεία του Βρανδεμβούργου. Ο Boomkamp καθόταν σε ένα υπερυψωμένο παρατηρητήριο περιμένοντας ζαρκάδια όταν ο λύκος του πέρασε στα δέκα περίπου μέτρα μακριά. «Με κοίταξε. Δεν εντυπωσιάστηκε πολύ από την παρουσία μου. Κούνησα τα χέρια μου και εξαφανίστηκε. »

Μετά την τυχαία συνάντηση, όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Ο λύκος μύρισε μερικά ελάφια μακριά, τα σκυλιά λίγο αργότερα. Ο λύκος γύρισε αμέσως και επιτέθηκε στα 3 σκυλιά. Ο Boomkamp προσπάθησε μάταια να τρομάξει το αγρίμι χτυπώντας τα χέρια του, σφυρίζοντας και ουρλιάζοντας, ρίχνοντας μάλιστα και ένα προειδοποιητικό πυροβολισμό. Τελικά αναγκάστηκε να πυροβολήσει τον λύκο για να σώσει τα σκυλιά.

Έπρεπε, δεν είχα άλλη επιλογή », δήλωσε ο Ολλανδός στο δικαστήριο. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να μην χτυπήσω τα σκυλιά τα οποία δάγκωνε ο λύκος. «Χάρη στην εμπειρία μου, ήξερα πώς να στοχεύσω και πότε να πυροβολήσω».

Ο κυνηγός ενημέρωσε ο ίδιος την αστυνομία, η οποία συνέταξε επίσημη έκθεση. Τρία κυνηγετικά σκυλιά ήταν στόχος της επίθεσης του λύκου, ένα Ντράτχααρ που ήταν «σκισμένο από κάτω» και έπρεπε να αντιμετωπιστεί επειγόντως από κτηνίατρο και δύο Γερμανικά Jagd Terrier τα οποία ανήκαν σε άλλον συνάδερφο κυνηγό που ήταν πολύ μακριά για να παρέμβει.

Απόδοση στα Ελληνικά Αλέξανδρος Παλαιολόγος -https://aphasiarc.org/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ