Αρχική » Grid with Sidebar » Αλλάζει το κυνήγι στη χώρα μας με τη νέα κυνηγετική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα

Αλλάζει το κυνήγι στη χώρα μας με τη νέα κυνηγετική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το κυνήγι ξέρουμε ότι είναι μια δραστηριότητα που πολλές φορές μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με επικίνδυνες  καταστάσεις. Πόσες φορές δεν έχουμε γίνει μάρτυρες σε ατυχήματα στους κυνηγότοπους. Σε σπασίματα, καρδιακά επεισόδια ακόμη και σε  περιστατικά όπου κυνηγοί αποπροσανατολίστηκαν και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στο αυτοκίνητό τους και περιπλανιόντουσαν αβοήθητοι χωρίς καν να μπορούν να αναφέρουν στους διασώστες τους το που βρίσκονται;
 
Ακόμη, πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί που είναι τα όρια των απαγορευμένων περιοχών και  γινόμαστε παραβάτες χωρίς να το γνωρίζουμε ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν γνωρίζουμε;
 
Οι κυνηγετικές οργανώσεις και γενικά όσοι ασχολούνται με την κυνηγετική δραστηριότητα είναι σε μια διαρκή αναζήτηση για κάποιο ουσιαστικό τρόπο προστασίας των κυνηγών, τόσο απέναντι στην ακούσια παραβατικότητα, αλλά και στην διαφύλαξη της ίδιας τους της ζωής διερεύνησε αυτή τη δυνατότητα.
 
 
Η SAFE HUNTER μία εταιρεία που δραστηριοποιείται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο , μετά από σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια δημιούργησε πράγματι μια πρωτοποριακή εφαρμογή που εγκαθίσταται στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη παρέχοντας την ανεκτίμητη υποστήριξη και βοήθεια σε 24ωρη μάλιστα βάση.
 
Πιο συγκεκριμένα εγκαθιστώντας την εφαρμογή στο κινητό του ο κυνηγός έχει άμεσα τις παρακάτω δυνατότητες:
               
  1. Προστασία από την παραβατικότητα: Από τη στιγμή που ο κυνηγός βρεθεί εντός απαγορευμένων περιοχών, αυτόματα ηχητικό alarm στο κινητό του τον ειδοποιεί ότι βρίσκεται εντός αυτών με συχνότητα 10 λεπτών, προφυλάσσοντας τον από ανεπιθύμητες συνέπειες. Σημειώνεται ότι ούτε η εταιρεία ούτε κανείς άλλος μπορεί να γνωρίζει τη θέση του κυνηγού από αυτή τη λειτουργία. Η ενημέρωση του κυνηγού είναι αυτόνομη και αφορά τον ίδιο.
  2. Φιλοπεριβαντολλογικές δράσεις: Δίνει την δυνατότητα στο χρήστη ανώνυμα ή επώνυμα να ειδοποιεί το επιχειρησιακό κέντρο της  SAFE HUNTER σε περίπτωση που αντιληφθεί πυρκαγιά-παράνομη υλοτομία, λαθροθηρία κλπ., αποστέλλοντας μαζί με το μήνυμα και τις συντεταγμένες που βρίσκεται.
  3. Τηλεφωνικός κατάλογος: Δίνει την δυνατότητα στον κυνηγό να έχει πρόσβαση στα τηλέφωνα της ΚΣΕ, Ομοσπονδιών, Συλλόγων, Θηροφυλάκων και Δασαρχείων όλης της Ελλάδας. Αυτοματοποιημένα με ένα πάτημα  γίνεται κλίση στο τηλέφωνο επιθυμίας του.  
  4. Ενημερώσεις: Ο κυνηγός μπορεί να δεχθεί στο κινητό του χωρίς καμία χρέωσή ολόκληρες σελίδες με ενημερωτικά κείμενα τόσο από τον Κυνηγετικό Σύλλογο στον οποίο είναι μέλος όσο και από την Κυνηγετική Ομοσπονδία ή την Κυνηγετική Συνομοσπονδία. Έτσι μπορεί εκτός από την ενημέρωσή του για τρέχοντα θέματα να γίνει κοινωνός και αποδέκτης για θέματα κυνηγετικής παιδείας, συμβουλών και γνώσης όλων αυτών που χαρακτηρίζουμε ανάγκη για την ενημέρωση και την κυνηγετική παιδεία του κυνηγού.
  5. Χάρτες: Αναλυτικοί χάρτες απαγορευμένων περιοχών, ΖΕΠ , ζωνών Natura, κ.α όλοι σε ψηφιακοί μορφή και δυνατότητα zoom έως και 20 μέτρα!
  6. Ζώνες εκπαίδευσης σκύλου: Όλες οι ζώνες εκπαίδευσης σκύλων Πανελλαδικά απεικονίζονται στο κινητό του κυνηγού σε χάρτες υψηλής ανάλυσης με δυνατότητα zoom έως και 20 μέτρα.
  7. Θηράματα: Στη λειτουργία αυτή αναφέρονται και περιγράφονται λεπτομερώς με έγχρωμες φωτογραφίες όλα τα θηρεύσιμα είδη όπως προκύπτουν από την ρυθμιστική κάθε έτους.
  8. Λειτουργία S.O.S: Το σημαντικότερο όμως αυτής της εφαρμογής είναι ότι λειτουργεί προστατευτικά και σαν ασπίδα για την ίδια την ζωή του κυνηγού, αφού ο χρήστης έχει την δυνατότητα σε περίπτωση ανάγκης ( τραυματισμού του, απώλεια προσανατολισμού, τροχαίο ατύχημα, σοβαρό παθολογικό συμβάν πχ συμπτώματα εμφράγματος κλπ) με το πάτημα του κουμπιού S.O.S. να στείλει σήμα μέσω δορυφόρων στο επιχειρησιακό κέντρο της εταιρείας  SAFE HUNTER για το ακριβές στίγμα του. Η  SAFE HUNTER  η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο λαμβάνοντας το σήμα το οποίο προσδιορίζει με συντεταγμένες την ακριβή θέση του κυνηγού ενεργοποιεί αυτόματα τις προβλεπόμενες ενέργειες και προβαίνει σε χρόνο maximum 10 λεπτών σε όλες εκείνες τις ενέργειες που οδηγούν στον άμεσο εντοπισμό του κυνηγού σε απόσταση μέτρου!!! και στην άμεση βοήθειά του. Ενημερώνοντας το πλησιέστερο στην περιοχή E.K.A.B. – Νοσοκομείο – Αστυνομικό τμήμα- Θηροφυλακή – Τους οικείους του αλλά και τον ίδιο ότι έχει εντοπιστεί και ότι σωστικά συνεργεία σπεύδουν προς βοήθειά του καθησυχάζοντάς τον από τον οποιονδήποτε πανικό που μπορεί να τον κυριεύσει, και που πολλές φορές είναι επικίνδυνος….Παράλληλα δε είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον κυνηγό δίνοντάς του απαραίτητες συμβουλές πρώτον βοηθειών από εξειδικευμένο προσωπικό.
  9. Επιπλέον στοιχεία: Η δυνατότητα κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής ή και μετά που δίνεται στον κυνηγό να δηλώσει πρόσθετα στοιχεία, όπως το ιατρικό ιστορικό του, φάρμακα που μπορεί να χρησιμοποιεί, λοιπές ιδιαιτερότητες κάνουν ακόμα πιο αποτελεσματική την βοήθεια που μπορούν να τους παρέχουν τα σωστικά συνεργεία.

Είναι πράγματι μια εκπληκτική, μοναδική και ουσιαστική προσφορά τόσο στον Έλληνα κυνηγό όσο και γενικά στους ανθρώπους της υπαίθρου. Και θα σκεφτεί κανείς!!! Εκπληκτικές οι παραπάνω λειτουργίες της εφαρμογής, αλλά πόσο μπορεί να κοστίζει αυτή η διασφάλιση προστασίας από την παραβατικότητα και η ασπίδα ζωής που μας προσφέρει…

SVESTONOF
Βάσιμες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το συνολικό κόστος για όλα τα πιο πάνω είναι λιγότερο απ` ότι κοστίζει ένα κουτί φυσίγγια!!
 
Η εφαρμογή της SAFE HUNTER έγινε ήδη αποδεκτή από την γενική συνέλευση της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και εντυπωσίασε τους αντιπροσώπους των κυνηγετικών συλλόγων στις παρουσιάσεις που έγιναν κατά τις γενικές συνελεύσεις της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και της ΣΤ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης. 
 
Με την εν λόγω εφαρμογή δίνεται η ευκαιρία στα διοικητικά συμβούλια των  ομοσπονδιών, των κυνηγετικών συλλόγων και γιατί όχι της ΚΣΕ να εκσυγχρονίσουν την κυνηγετική δραστηριότητα. Αυτό δηλαδή που ζητάμε όλοι οι κυνηγοί από αυτούς.
 
Θα επανέλθουμε σύντομα στο σημαντικό αυτό θέμα της εφαρμογής της SAFE HUNTER με αναλυτικό ρεπορτάζ.      
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
 
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ