Αρχική » Grid with Sidebar » Αμυράς: Διερευνούμε για περιβαλλοντική παράβαση το motocross Μητσοτάκη

Αμυράς: Διερευνούμε για περιβαλλοντική παράβαση το motocross Μητσοτάκη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το motocross που έκανε ο πρωθυπουργός, είναι υπό διερεύνηση για τυχόν παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ανακοίνωσε ο Γιώργος Αμυράς.

SVESTONOF

Υπό διερεύνηση για ενδεχόμενη παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας βρίσκεται το επίμαχο motocross που έκανε στην προστατευόμενη περιοχή της Πάρνηθας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Απαντώντας στον βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Κρίτωνα Αρσένη που μίλησε για σαφή παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας ο κ. Αμυράς αποκάλυψε ότι διεξάγεται σχετική έρευνα από το υπουργείο. «Εάν υπήρξε παράβαση το ψάχνουμε…» είπε ο κ. Αμυράς που είναι αρμόδιος για την περιβαλλοντική νομοθεσία και διαβεβαίωσε ότι μόλις καταλήξει η έρευνα «θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος». «Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου» συμπλήρωσε ο κ. Αμυράς αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι αν διαπιστωθεί ότι πράγματι έγινε παράβαση θα επιβληθούν κυρώσεις στον κ. Μητσοτάκη και στους υπόλοιπους που απαθανατίστηκαν να κάνουν μαζί του motocross στην Πάρνηθα.

Πέραν της διερεύνησης πάντως ο κ. Αμυράς καταλόγισε στον βουλευτή του ΜέΡΑ 25 ότι κάνει «μικροπολιτική» και καταφεύγει σε «λασπολογία» όταν αναφέρεται σε τέτοια ζητήματα στη Βουλή. Από την πλευρά του ο κ. Αρσένης επισήμανε ότι μετά την αμφιλεγόμενη πράξη του πρωθυπουργού έχουν πολλαπλασιαστεί οι περιπτώσεις τέτοιων συμπεριφορών σε εθνικούς δρυμούς. Κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Μητσοτάκη να κάνει ένα διάγγελμα απέναντι στο motocross σε προστατευόμενες περιοχές ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι αποδεκτή η παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας».

https://www.ieidiseis.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ