Αρχική » Grid with Sidebar » Ανακοινωση πυροσβεστικης για το ατυχημα στην Κοζανη

Ανακοινωση πυροσβεστικης για το ατυχημα στην Κοζανη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF
 
Επιχείρηση διάσωσης  τραυματισμένου ατόμου (κυνηγού) στο όρος Μπούρινος στην δασική περιοχή της Τ.Κ. Παλαιοκάστρου Δ. Βοΐου, Π.Ε. Κοζάνης»   
 
Στις 11:45 σήμερα 17-11-2013, κλήθηκε η Υπηρεσία μας για επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου ατόμου, μετά από πτώση του σε χαράδρα, στο όρος «Μπούρινος» της Τ.Κ. Παλαιοκάστρου Δ. Βοΐου, της Π.Ε. Κοζάνης.
 
Στην παροχή βοηθείας έλαβαν μέρος 13 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα καθώς και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κοζάνης – Γρεβενών, με 21 άτομα, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κοζάνης – Γρεβενών, με 8 άτομα και 2 Θηροφύλακες, οι οποίοι  ανέσυραν και μετέφεραν χωρίς εμφανή σημεία ζωής τον Κ.Α. του Δ., ετών 33, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., το οποίο βρισκόταν από την αρχή στον τόπο του συμβάντος, στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης.
 
Η επιχείρηση διάσωσης, λόγω του δύσβατου της περιοχής, διήρκησε από τις 11:45 έως τις 23:10 της 17-11-2013.
 
Στο σημείο του συμβάντος παρευρέθη γιατρός της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για τις πρώτες βοήθειες.
 
Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από την ΕΛ.ΑΣ, η οποία ήταν παρούσα σε όλη την διάρκεια της επιχείρησης.
 

 
Ο 32χρονος Βολιώτης Άλκης Κόκοβας είχε πάει για κυνήγι μαζί με φίλο του το πρωί της Κυριακής σε ορεινή περιοχή της Κοζάνης, ο οποίος και ειδοποίησε άμεσα την Π.Υ. για την πτώση του φίλου του στη χαράδρα.
 
Με ορειβατικά σχοινιά οι πυροσβέστες κατάφεραν μετά από πολύωρη προσπάθεια να ανασύρουν τον 32χρονο άντρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπέκυψε λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που προκάλεσαν εσωτερική αιμορραγία.
 
Ο 32χρονος καταγόταν από το Διμήνι και διατηρούσε τυπογραφείο στο Βόλο στην οδό Αθ. Διάκου, κοντά στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως. Επίσης επί χρόνια αγωνιζόταν στην ομάδα Κεραυνός Σαμπάναγα.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ