Αρχική » Grid with Sidebar » Ανανέωση απαγόρευσης θήρας στη θέση «Ύψωμα 1033» στη Φλώρινα

Ανανέωση απαγόρευσης θήρας στη θέση «Ύψωμα 1033» στη Φλώρινα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Με απόφασή του ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας-Ηπείρου ανανεώνει τη απαγόρευση θήρας παντός θηράματος, για τρία ακόμη έτη, σε έκταση 3.850 στρεμμάτων, στη θέση «Ύψωμα 1033» περιοχής Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας Δήμου Φλώρινας.

SVESTONOF

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η απόφαση :

Ανανεώνουμε την ισχύ της υπ’ αρ. 119404/22-08-2017 (Β΄ 3075) απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και απαγορεύουμε το κυνήγι όλων των θηραμάτων για τρία (3) ακόμη έτη, σε έκταση 3.850 στρεμμάτων, στη θέση «Ύψωμα 1033» περιοχής Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας του Δήμου Φλώρινας, όπως η οριογραμμή αυτής απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα στον συνημμένο χάρτη με κλίμακα 1:50.000 και της οποίας τα όρια έχουν ως εξής:

  • Αρχίζουν από το 4ο χλμ. Εθνικής οδού Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής, όπου άρχεται δασικός δρόμος που αποτελεί το όριο του ΚΑΖ Φλώρινας.
  • Με κατεύθυνση Δυτική, ακολουθούν το όριο αυτό ώσπου συναντούν τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί προς την Ιερά Μονή Αγίου Μάρκου.
  • Στη συνέχεια στρέφουν Ανατολικά και ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, μέχρι τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Φλώρινας-Πρώτης και κατευθύνονται προς την πόλη της Φλώρινας, φθάνοντας μέχρι το άκρο αυτής, στις Εργατικές κατοικίες.
  • Από εκεί στρέφουν Δυτικά και ακολουθούν τις παρυφές της πόλης με το υπερκείμενο Ύψωμα 1033, έως τις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Φλώρινας όπου και στρέφουν Νότια προς τη δημοτική οδό Φλώρινας – Συνοικισμού Σ. Ιωαννίδη και ακολουθώντας τα υφιστάμενα όρια του Καταφυγίου, απολήγουν στο σημείο εκκίνησης, (4ο χλμ. Ε.Ο. Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής).

Σκοπός της εν λόγω απαγορευτικής διάταξης είναι η προστασία και η ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου και εν γένει της πανίδας της περιοχής.

Η τήρηση της παρούσας ανατίθεται στους Δασικούς Υπαλλήλους, στην Ελληνική Αστυνομία, στους Ιδιωτικούς φύλακες Θήρας και σε κάθε φιλόνομο πολίτη. Οιπαραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες περί θήρας διατάξεις.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ