Αρχική » Grid with Sidebar » Ανταποκριση περασματων…30/4/2014

Ανταποκριση περασματων…30/4/2014

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στην Δυτική  Ελλάδα περίμεναν να περάσουν τα τρυγόνια αλλά τα τρυγόνια δεν πέρασαν από εκεί. 

SVESTONOF

Τρυγόνια

Την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο στη Λαυρεωτική πολλά τρυγόνια πέρασαν και αρκετοί τα είδαν να κάθονται στα καλώδια της ΔΕΗ να ξεκουράζονται. Στην Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ανατολική Μακεδονία και κυρίως στην Θράκη μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν οι πληθυσμοί των τρυγονιών αλλά είναι ακόμη νωρίς για να βγάλουμε συμπέρασμα για το πόσα τρυγόνια θα παραμείνουν αφού η μετανάστευση είναι σε εξέλιξη. Από το Ιόνιο οι πληροφορίες μιλάνε για μικρά περάσματα και αυτό μάλλον λόγω των καιρικών συνθηκών.

Όμως η χθεσινή ημέρα έναι η ημέρα που έγινε το μεγαλύτερο εαρινό μπάσιμο. Χιλιάδες τρυγόνια (πολλά και μεγάλα μπουλούκια) πέρασαν από τον Ασπρόπυργο και τα Μέγαρα και επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που έλεγαν ότι τα τρυγόνια προτίμησαν φέτος την άνοιξη τη γραμμή της Ανατολικής Πελοπονήσσου για να επισκεφτούν τη χώρα μας. 

Ορτύκια

Μπορεί τρυγόνια να μην πέρασαν από το Ιόνιο αλλά εχθές έγινε ένα μεγάλο πέρασμα από ορτύκια στους Παξούς. Επίσης ορτύκια έχει η Ανατολική Μακεδονία και ο Έβρος. Και δεν μιλάμε για ντοπιάρικους πληθυσμούς.

Ας ελπίσουμε να προτιμήσουν την Ελλάδα για να ζευγαρώσουν ώστε να έχουμε αρκετά θηράματα στην έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ