Αρχική » Grid with Sidebar » Ανταπόκριση περασμάτων : Ο απολογισμός της έναρξης

Ανταπόκριση περασμάτων : Ο απολογισμός της έναρξης

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το κυνήγι άρχισε και η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ που τόσο πολύ αγαπήσατε αρχίζει. Σήμερα δημοσιεύουμε μια μικρή ανταπόκριση από την έναρξη στην Μακεδονία και στη Θράκη όπου δέχθηκε και τη μεγαλύτερη κυνηγετική πίεση.
 
Κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή περίμεναν οι κυνηγοί για να πάρουν στα χέρια τους την άδεια θήρας. Η απόφαση για τα τέλη των αδειών θήρας υπογράφτηκε μόλις λίγες ημέρες πριν από την έναρξη και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης την Τρίτη 18 Αυγούστου και τα δασαρχεία άρχισαν να θεωρούν τις άδειες θήρας μετά την δημοσίευση της απόφασης.
 
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ειδικά τους κυνηγούς των μεγάλων αστικών κέντρων να τους κρατήσει καθηλωμένους στα σπίτια τους μέχρι να παραλάβουν τις άδειες θήρας την παραμονή της έναρξης.
 
Ορτύκια
 
Η Φλώρινα είχε την τιμητική της αφού εκεί θηρεύτηκαν τα περισσότερα ορτύκια. Οι βροχές πριν την έναρξη δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι σκύλοι να μπορέσουν να δουλέψουν καλά και να βρουν αρκετά ορτύκια.
 
Στις Σέρρες υπήρχαν ορτύκια αλλά η ξηρασία πριν την έναρξη δεν βοήθησε ώστε να μπορέσουν τα σκυλιά να βρουν ορτύκια. Καλύτερα πήγαν οι κυνηγοί που κυνήγησαν στα ποτιστικά χωράφια του νομού Σερρών. Μετά τις βροχές της 21ης Αυγούστου η κατάσταση βελτιώθηκε και οι κυνηγοί έμειναν ευχαριστημένοι.
 
Στη Δράμα οι κυνηγοί που κυνήγησαν ορτύκια δεν έμεινα ευχαριστημένοι. Η ξηρασία ήταν ο μεγάλος αντίπαλος και για αυτό οδήγησε πολλούς κυνηγούς στον κάμπο του Νευροκοπίου.
 
Λίγα πράγματα σε Κιλκίς, Χαλκιδική και στους νομούς της Θράκης.
 
Τρυγόνια
 
Στη Θράκη υπήρχαν τρυγόνια αλλά τα πολλά ηλιόσπορα σκόρπισαν τα πουλιά. Στις Σέρρες υπήρχαν πιο πολλές ευκαιρίες και ειδικά σε κάποιες περιοχές η κάρπωση ήταν ικανοποιητική. Στη Δράμα οι περισσότεροι απογοητεύτηκαν.
 
Πάντως από αρκετά πουλιά υπάρχουν σε περιοχές όπου το κυνήγι ανοίγει στις 15 Σεπτεμβρίου. Βέβαια οι μπόρες της τελευταίας εβδομάδας είναι ανησυχητικές και μπορεί να αναγκάσουν τα τρυγόνια να μετατοπιστούν πιο γρήγορα.
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ