Αρχική » Grid with Sidebar » Απίστευτο: Τσοπανόσκυλο…πιάνει “φιλίες” με λύκο….VIDEO

Απίστευτο: Τσοπανόσκυλο…πιάνει “φιλίες” με λύκο….VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μέχρι πριν αρκετά χρόνια, η θέαση, η φωτογράφηση πόσο μάλλον η βιντεοσκόπηση λύκων ήταν κάτι αρκετά δύσκολο, πιθανόν εξαιτίας της πραγματικά χαμηλής πυκνότητας πληθυσμού του είδους και σίγουρα λόγω της τεχνολογικής έλλειψης. Τα τελευταία χρόνια, αντιθέτως, έχουμε πλημμυρίσει με φωτογραφίες και βίντεο από λύκους, σε διάφορες φάσεις, διάφορες περιοχές και χώρους και σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Ωστόσο το να καταφέρεις να βιντεοσκοπήσεις μια σκηνή σαν αυτή που θα δείτε παρακάτω, παραμένει εξαιρετικά δύσκολο και σίγουρα δεν συμβαίνει κάθε μέρα.

SVESTONOF

Συνήθως τα αποτελέσματα των “συναντήσεων” λύκων με σκύλους τα βλέπουμε κατόπιν εορτής, όταν και εάν ο ιδιοκτήτης καταφέρει να ανακαλύψει το φαγωμένο κουφάρι του σκύλου του. Ωστόσο όπως θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα.

Το απόγευμα της Κυριακής 18/04/21 λοιπόν, ο φίλος και συνάδερφος Νίκος Μανόλης επιστρέφοντας στο χωριό του, την Νέα Φώκαια Χαλκιδικής (στο βίντεο φαίνονται τα σπίτια του χωριού) είχε μια συνάντηση που θα την θυμάται για όλη του την ζωή. Πρώτα είδε τον λύκο τον οποίο τράβηξε σε βίντεο και αμέσως μετά από την άλλη πλευρά εμφανίστηκε ένα λευκό μεγαλόσωμο σκυλί τύπου τσοπανόσκυλο το οποίο έτρεξε κατευθείαν προς τον λύκο, αντί όμως να επιτεθεί ή έστω να γαυγίσει στο αγρίμι προσπαθώντας να το διώξει όπως θα περίμενε ο καθένας, ο σκύλος πήγε και στάθηκε δίπλα του, σαν μέλος της μικρής αγέλης. Η δε έκπληξη του Νίκου βλέποντας αυτή την συμπεριφορά αποτυπώνεται εύλογα με την έκφραση του ” Τι γίνεται ρε συ….” Ο Νίκος υπολογίζει την ηλικία τους περίπου 2 χρονών συμπληρώνοντας πως ο σκύλος είχε πιο άγρια συμπεριφορά, ενώ αμέσως μετά τα 2 ζώα έφυγαν μαζί.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ