Αρχική » Grid with Sidebar » Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στους δασικούς δρόμους

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στους δασικούς δρόμους

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή μέχρι 30 Οκτωβρίου, τέθηκε σε ισχύ η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη για απαγόρευση εισόδου στα δάση, πεζών και οχημάτων. Το μέτρο αφορά την προστασία των δασών από πυρκαγιές και ισχύει τις απογευματινές και βραδυνές ώρες μέχρι τις 6 τα ξημερώματα.
 
Το  Υπουργείο Εσωτερικών έχει ενημερώσει εγγράφως από το Μάρτιο μήνα για δράσεις πολιτικής προστασίας που αφορούν την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2017. Τα δάση, οι εθνικοί δρυμοί και οι “ευπαθείς” περιοχές πρέπει να προστατεύονται και στις επικίνδυνες ώρες να εφαρμόζουν το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων. Ακολουθεί η απόφαση του Αντιπεριφειάρχη Ζακύνθου.
 
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
 
1. Επιβάλλουμε το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, από ώρες 18:00 το απόγευμα έως 06:00 το πρωί  της επομένης ημέρας, καθ΄όλη τη  διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2017 στους κάτωθι δασικούς δρόμους και στις περιοχές : 
 
Βουγιάτο , Λαγκαδάκια, Φιολίτι, Γαλάρο, Άγιοι Πάντες, Δράκας, Σκουλικάδο, Καλλιθέα , Πηγαδάκια , Καταστάρι, Κερίου, Μαραθίας, Απελάτι και Αγαλάς, καθώς και το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης εισόδου κάθε φορά που ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα προβλέπει για την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου κατηγορία κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλή) και 5 (Κατάσταση Συναγερμού).
 
Τα ανωτέρω έχουν ισχύ έως τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου ήτοι 31-10-2017.
 
2. Η εφαρμογή της παρούσας  ανατίθεται στην Δ/νση Δασών και στις Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Αρχές Ζακύνθου .
 
3. Το Τμήμα  Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας  Ζακύνθου να μεριμνήσει  για  την έγκαιρη ενημέρωση του κοινού δια των τοπικών ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση.
 
ErmisNews

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ