Αρχική » Grid with Sidebar » Απαγόρευση της θήρας του τρυγονιού σε όλη τη Γαλλική Επικράτεια

Απαγόρευση της θήρας του τρυγονιού σε όλη τη Γαλλική Επικράτεια

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 δημοσιεύτηκε η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας Γαλλίας που αφορά την απαγόρευση της θήρας του τρυγονιού στη Γαλλία.

SVESTONOF

Αναφέρει η απόφαση :

«Μέχρι τις 30 Ιουλίου 2022 το κυνήγι του τρυγονιού απαγορεύεται στο σύνολο της Γαλλικής επικράτειας. Η θήρα του τρυγονιού είναι από σήμερα παράνομη. »

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και έχει ισχύ άμεσα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο κύριος λόγος της απαγόρευσης αυτής είναι η μείωση, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, του πληθυσμού του τρυγονιού. Ο πληθυσμός του τρυγονιού έχει υποστεί μεγάλη μείωση (χ5) τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Η Παγκόσμια Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης έχει βάλει το τρυγόνι στην κόκκινη λίστα των απειλούμενων ειδών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γαλλική κυβέρνηση είχε επιτρέψει τη θήρα για περισσότερα από 17.000 τρυγόνια τον Αύγουστο του 2020.

Οι αντιδράσεις

Ικανοποιημένη είναι η γαλλική ΜΚΟ για την προστασία των πουλιών για την απαγόρευση του τρυγονιού κυρίως για το γεγονός ότι η απόφαση πάρθηκε σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Από την άλλη, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία της Γαλλίας συνεχίζει να στηρίζει το κυνήγι του τρυγονιού εν ονόματι όλων των παραδοσιακών κυνηγίων που δέχονται επίθεση από όλες τις πλευρές.

Η απαγόρευση στη Γαλλία δεν έχει σχέση με την χώρα μας αφού η Γαλλία βρίσκεται στον δυτικό διάδρομο μετανάστευσης ο οποίος παρουσίαζει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι FACE (η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κυνηγιού) παρουσίασε σε ευρωπαϊκό επίπεδο τις προσπάθειες που κάνει η ΚΣΕ για τη θήρα του τρυγονιού στέλνοντας ψήφο εμπιστοσύνη στη χώρα μας και στην ΚΣΕ.

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ