Αρχική » Grid with Sidebar » Απαντηση του Εθνους στο εξωδικο

Απαντηση του Εθνους στο εξωδικο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

Πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος του Δήμου Προσοτσάνης  κ. Κυριάκος Κυρίου, απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς τις Εκδόσεις ΕΘΝΟΣ  αναφορικά με δημοσίευμα του περιοδικού ΕΘΝΟΣ ΚΥΝΗΓΙ. Ακολουθεί η απάντηση του ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ από τον διευθυντή έκδοσης κ. Δημήτρη Στριλάκο όπως δημοσιεύτηκε στο ένθετο που κυκλοφόρησε στις 21 Φεβρουαρίου.

Αισθάνθηκα και εγώ… μια “αγανάκτηση” διαβάζοντας τα όσα αποδίδει στο “Εθνος – Κυνήγι” ο κ. Κυρίου, αλλά δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω ούτε στο επίπεδο των απειλών για μηνύσεις και αγωγές ούτε και στο επίπεδο των σκόπιμων “παραποιήσεων” που διαπράττει, αναφορικά με την επιστολή του αναγνώστη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό.

Η έννοια των “δεσμών” προσλαμβάνει στη ζωή μας πολλές μορφές… Μία από αυτές, από τις πιο ιερές και ανθρώπινες ίσως, είναι η αφοσίωση σε κάποιον τόπο.

Γι’ αυτό σέβομαι απολύτως τους αιρετούς άρχοντες των τοπικών κοινωνιών, έστω … και με τις υπερβολές τους! Σε αυτούς τους πικρούς καιρούς ποικίλων συνθηκολογήσεων, είναι σημαντικό ιστορικοί τόποι αυτής της πατρίδας – όπως η Προσοτσάνη – να έχουν πρόεδρο, παπά και δάσκαλο που να νοιάζονται για τις κοινότητές τους και να υπερασπίζονται τα “δίκαιά” τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, σε λάθος επίπεδο τα κάνει αυτά ο πρόεδρος… και συνειδητά δεν θα τον παρακολουθήσω στην οξύτητα της αντιπαράθεσης που επέλεξε (ή που τον πίεσαν να ακολουθήσει), γιατί θα αδικούσα… το το ίδιο το αυτονόητο!Του θυμίζω όμως ότι η ίδια ακριβώς επιστολή αναγνώστη – πριν δημοσιευθεί και στο “Εθνος – Κυνήγι”- είχε δημοσιευθεί σε δεκάδες site στο Internet, όπου και συνεχίζει να είναι αναρτημένη ακόμη και σήμερα…

Και τον καλώ να ξαναδιαβάσει προσεκτικά τι έγραφε εκείνος ο αναγνώστης που είδε τον σκύλο του να θανατώνεται με πυροβολισμό στο πευκοδάσος της Προσοτσάνης:

  • “Κάποιος-οι θεώρησαν ότι στο δικό τους “βιλαέτι” δεν επιτρέπεται να κυνηγάει κανένας άλλος..” έγραφε η επιστολή, αναφερόμενη στον άγνωστη δράστη ή στους δράστες!

Πως, λοιπόν αυτό το σαφές “κάποιος”, αυτή τη σαφέστατη διάκριση σπεύδει βολικά ο ίδιος ο πρόεδρος να την παραποιήσει, εμφανίζοντάς την ωσάν να αφορά όλους τους κατοίκους της Προσοτσάνης;

Πως … σπιλώνεται η τιμή, η υπόληψη και η αξιοπρέπεια 4.000 κατοίκων της Προσοτσάνης, επειδή γνωστοποιήθηκε – και στηλιτεύτηκε – η πράξη ενός αλήτη;

Πιστεύει σοβαρά ο κ. πρόεδρος ότι υπήρξε έστω και ένας αναγνώστης που να έκανε τις “γενικεύσεις” τις οποίες υπαινίσσεται; 

Θα μείνω εδώ, θα παραμείνω σε αυτά, γιατί αν ειπωθούν περισσότερα μπορεί να … υποκύψω και εγώ στα συναισθήματα αγανάκτησης που αισθάνεται ένας δημοσιογράφος, όταν νιώθει πως επιχειρείται να “φιμωθεί” είτε ο ίδιος είτε οι αναγνώστες που εμπιστεύονται το “Εθνος – Κυνήγι” για να κοινοποιήσουν απόψεις και καταγγελίες τους.

Δημήτρης Στριλάκος 

Διευθυντής Έκδοσης του “Εθνος – Κυνήγι” 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ