Αρχική » Grid with Sidebar » Απαντηση του ΕΘΝΟΥΣ στο εξωδικο του ΕΚΠΑΖ

Απαντηση του ΕΘΝΟΥΣ στο εξωδικο του ΕΚΠΑΖ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Η απάντηση του ΕΘΝΟΥΣ-ΚΥΝΗΓΙ στο εξώδικο που έστειλε το ΕΚΠΑΖ στο ένθετο, ήρθε από τον Δημήτρη Στριλάκο και δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος που κυκλοφόρησε εχθές.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Στριλάκος γράφει :

“Προφανώς, η…οργή και η αγανάκτηση εμπόδισαν το ΕΚΠΑΖ να απαντήσει κάτι συγκεκριμένο για την “ταμπακιέρα”!

Καλά είναι τα…μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά για 13 συναπτά έτη τώρα το “Εθνος Κυνήγι” έχει αποδείξει πως δεν τα χρειάζεται.

Το δικό μας ρεπορτάζ αναδημοσίευσε αυτούσιες τις δημόσιες καταγγελίες που έχουν γίνει στη Δικαιοσύνη και σε δημόσιους φορείς για τον τρόπο που λειτουργεί το Κέντρο Περίθαλψης της Αίγινας.

Αυτό είναι και δικαίωμα και υποχρέωση του δημοσιογράφου, ιδιαίτερα όταν έχει “διασταυρώσει” από πολλές πλευρές ότι η λειτουργία του ΕΚΠΑΖ είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει και συνεχίζει…να απασχολεί ή να προβληματίζει.

Και αυτό μόνο είναι κάτι που επιβεβαιώνεται όχι μόνο από τις καταγγελίες της κτηνιάτρου από την Αυστραλία, ούτε από το γεγονός μιας πλούσιας αλληλογραφίας μεταξύ εθελοντών και φιλοζωικών οργανώσεων που περιγράφουν την “αδυναμία” του ΕΚΠΑΖ να ανταποκριθεί στο έργο του (το υλικό είναι ολόκληρο στη διάθεσή μας).

Τις ίδιες πάνω-κάτω διαπιστώσεις κάνει και το Πανεπιστήμιο της Κρήτης,που διέκοψε κάθε συνεργασία με το Κέντρο της Αίγινας, ενώ ανάλογα “προβλήματα” καταγράφονται και στο Πρακτικό Ελέγχου των εγκαταστάσεων που συνέταξε επιτροπή του ΥΠΕΚΑ.

Το ΕΚΠΑΖ πρέπει να καταλάβει ότι σε όλες τις περιπτώσεις, αυτό που “αμφισβητείται” δεν είναι οι προθέσεις του, αλλά το παραγόμενο αποτέλεσμα και η επιστημονική επάρκεια στη διαχείριση τραυματισμένων ή άρρωστων ζώων.

Όμως, ανάμεσα στις προθέσεις και το αποτέλεσμα συχνά μεσολαβεί…η θάλασσα!

Δημήτρης Στριλάκος απο το ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ που κυκλοφόρησε στις 2 Μαιου 2013

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ