Αρχική » Grid with Sidebar » Απαντηση του ΟΦΕΙ σε περιοδικο

Απαντηση του ΟΦΕΙ σε περιοδικο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Το περιοδικό “ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ”  δημοσιεύει ένα σχόλιο για τον ΟΦΕΙ που κατά τη γνώμη μας δημιουργεί λανθασμένη εικόνα στους αναγνώστες του για τον Όμιλό μας.

Γράφει τα εξής:
«Εχουν χάσει την μπάλα εκεί στον Ομιλο Ελληνικού Ιχνηλάτη.Μετά τέσσερις συνεχόμενες εκθέσεις ο μόνιμος κριτής κ Αθανάσιος Γκόπης δεν έχει απονείμει ούτε ένα «εξαίρετος» επειδή όπως λέει όλα τα σκυλιά που εξέτασε (καμιά εκατοπενηνταριά) έχουν κοντές μουσούδες σε σχέση με όσα ορίζει το πρότυπο.»

Η απάντησή μας:

1) Δεν «έχουμε χάσει την μπάλα»,όπως λέτε και δεν μας ενοχλούν οι κρίσεις του κυρίου Γκόπη.

2) Γνωρίζαμε πριν από όλες τις εκθέσεις την άποψη του κυρίου Γκόπη για το κοντό ρύγχος και σεβόμαστε την άποψή του αυτή.

3) Ουδέποτε ζητήσαμε από τον κύριο Γκόπη να αλλάξει τη θέση του και να βάλει χαρακτηρισμό «εξαίρετος» σε κάποιο σκυλί.

4) Πριν από κάθε έκθεση ενημερώναμε όλους του εκθέτες πως «ο Γκόπης είναι αυστηρός και δεν δίνει ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ,για το γνωστό λόγο». Όλοι δέχονταν με χαρά.

5) Ουδείς παραπονέθηκε και ουδείς δήλωσε δυσαρεστημένος. Αν εσείς γνωρίζετε κάτι διαφορετικό ευχαρίστως θα δεχτούμε την πληροφόρησή σας.

6) Στη συνείδηση των πολλών το «ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ» του κυρίου Γκόπη ισοδυναμεί με ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ.

7) Όχι λίγοι εκθέτες μας δήλωσαν πως προτιμούν το «πολύ καλός του Γκόπη από το εξαίρετος κάποιων ξένων κριτών που δεν γνωρίζουν τη φυλή».

Ο κ Γκόπης δεν είναι «ο μόνιμος» κριτής όπως λέτε. Έχουν κρίνει στις εκθέσεις μας οι παρακάτω. Βούλα Παπουτσάνη,Γιώργος Κωστόπουλος,Στέλιος Μακαρίτης και Νίκος Φωτακόπουλος.Επίσης έχουμε προτείνει στο παρελθόν σε πολλούς να κρίνουν στις εκθέσεις μας αλλά πήραμε αρνητικές απαντήσεις. Ο κ Γκόπης λατρεύει τον Ελληνικό Ιχνηλάτη και τον ΟΦΕΙ και είναι πρόθυμος να τρέχει σε όλη την Ελλάδα για αναγνωρίσεις Ε.Ι. , εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις για να πάει μπροστά ο Όμιλος και ο Ελληνικός Ιχνηλάτης να φτάσει όσο ψηλά είναι δυνατόν, εκεί που του αξίζει.

Ο ΟΦΕΙ αξιοποιεί τον ενθουσιασμό και το πάθος ενός ανθρώπου που τόσα πολλά μπορεί και θέλει να προσφέρει στη φυλή.

Στο δεύτερο σχόλιό σας που είναι συνέχεια του προηγούμενου μας λέτε:
«Οι λύσεις που έχει η διοίκηση είναι οι εξής: ή αλλάζουν το πρότυπο ή αλλάζουν τα σκυλιά ή αλλάζουν τον κριτή! Μπλέξιμο κύριε Βαβούρα(κη)! »

Δεν είναι βέβαια ευγενικό που παίζετε με το όνομά μου αλλά σας το επιτρέπω και δίνω απάντηση μόνο επί της ουσίας.
1) Το μορφολογικό πρότυπο του Ελληνικού Ιχνηλάτη δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να αλλάξει. Η φυλή δέχτηκε πολλές επιθέσεις από ξενόφερτες ράτσες και κινδύνεψε να εξαφανιστεί. Σώθηκε στο παρά πέντε από τον Μπασουράκο.Κάνουμε αγώνα για να σταθεροποιηθεί. Ακόμη παρατηρούμε στις εκθέσεις κάποιες αποκλίσεις από το πρότυπο. Λίγες μεν αλλά σημαντικές. Και εδώ χρειαζόμαστε τη γνώση και την αυστηρότητα του κ Γκόπη. Βεβαίως και την αυστηρότητα όλων των άλλων κριτών Ε.Ι. η οποία όμως δεν είναι πάντα δεδομένη. Το θέμα του ρύγχους θα το παλέψουμε. Έχουμε αισιοδοξία για το 1 προς 1.
Τα παραπάνω αποτελούν ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΟΦΕΙ.

2) Τα σκυλιά δεν τα αλλάζουμε. Ουδείς άλλωστε το θέλει αυτό. Ούτε και σεις που, χαριτολογώντας πιστεύω, το λέτε.

3) Τον κριτή δεν τον αλλάζουμε. Χωρίς καμιά πρόθεση να μειώσουμε τους άλλους κριτές εμείς θεωρούμε τον κύριο Γκόπη τον πιο ένθερμο υποστηρικτή του Ελληνικού Ιχνηλάτη και του Ομίλου. Θα είναι πάντα παρών σε όλες τις εκδηλώσεις του ΟΦΕΙ και θα μας προσφέρει τις γνώσεις και την πείρα του. Τούτο βέβαια δεν σημαίνει ότι θα αγνοήσουμε τους άλλους κριτές. Κάθε άλλο. Στις προσεχείς εκθέσεις μας θα κληθούν να κρίνουν όλοι οι Έλληνες κριτές μορφολογίας Ε.Ι.

ΑΡΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ.

Πέραν των παραπάνω θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω εκ μέρους του Ομίλου το περιοδικό «ΚΥΝΗΓΙ με κυνηγόσκυλα» για τη δισέλιδη κάλυψη της έκθεσής μας στην Καβάλα .
Με χαρά θα δεχτούμε το ίδιο και για τις εκθέσεις μας σε Ηράκλειο, Χανιά και Κόρινθο. Έχουμε στείλει όλα τα αποτελέσματα και φωτογραφίες.
 

Αθήνα 22 Οκτωβρίου 2012
Δημήτρης Βαβουράκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ