Αρχική » Grid with Sidebar » Απελευθερώνεται η λύκαινα που καρφώθηκε σε κάγκελα σπιτιού στη Θεσσαλονίκη

Απελευθερώνεται η λύκαινα που καρφώθηκε σε κάγκελα σπιτιού στη Θεσσαλονίκη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Εντός του Απριλίου θα γίνει η επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον της λύκαινας που τραυματίστηκε στην περιοχή του Καστανά της Θεσσαλονίκης όταν καρφώθηκε στις κόγχες καγκελόπορτας ενός σπιτιού. Για περίπου ενάμιση μήνα η «Ελισάβετ», όπως ονομάστηκε, έλαβε την εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη από προσωπικό της περιβαλλοντικής οργάνωσης του Αρκτούρου στο Περιβαλλοντικό Κέντρο της το οποίο βρίσκεται στον Αετό της Φλώρινας.

SVESTONOF

Η άτυχη λύκαινα εγκλωβίστηκε στις λόγχες καγκελόπορτας στο χωριό Καστανάς στις 19 Φεβρουαρίου και διασώθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση του Αρκτούρου σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης.

«Έπειτα από 40 ημέρες περίθαλψης, η “Ελισάβετ” είναι ήδη πολύ καλύτερα στην υγεία της, έχει ανακτήσει την όρεξή της για φαγητό και βαδίζει κανονικά, δείχνοντας ότι ο τραυματισμός της δεν προκάλεσε κάποιο επιπλέον πρόβλημα. Η απελευθέρωση δεν έγινε τις προηγούμενες ημέρες λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν», ανέφερε στη Greenagenda.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αρκτούρου, Πάνος Στεφάνου.

Όπως εξήγησε ο κ. Στεφάνου, το άγριο ζώο είναι πολύ καλά στην υγεία του και έτοιμο πλέον για να επιστρέψει στο περιβάλλον του.

Στο σπίτι τους και οι Μπράντλεϊ και Κούπερ

Στο μεταξύ, σύντομα πρόκειται να γίνει από τον Αρκτούρο και η επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον των δύο ορφανών αρκούδων, του Μπράντλεϊ και του Κούπερ. Σήμερα έχουν συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο της ηλικίας τους. Τα δυο αρκουδάκια είχαν εντοπιστεί στην περιοχή της Οινόης Κοζάνης.

Πηγή ; Greenagenda.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ