Αρχική » Grid with Sidebar » ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Μπήκαν λύκοι στην ….Αθήνα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Μπήκαν λύκοι στην ….Αθήνα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Μπήκαν λύκοι, όχι στο μαντρί αλλά στην πρωτεύουσα. Αυτό είναι γεγονός αν πιστέψουμε, όχι τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αλλά την Καλλιστώ που προσφέρθηκε (?)  να βοηθήσει στην καταγραφή τους.
Πόσο κόστισε η βοήθεια αυτή και με ποιές προϋποθέσεις και διαδικασίες ανατέθηκε σε μια ΜΚΟ δεν γνωρίζουμε, όμως αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα πρακτικές ,το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πληρώσουμε, όχι τον κούκο αηδόνι, αλλά τον κάθε «λύκο» χρυσό.
 
Και δεν μπορούμε κιόλας να είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για κανονικούς Λύκους των βουνών και όχι για αδέσποτα λυκόσκυλα που περιφέρονται στην Πάρνηθα και επιβάλουν τα μέτρα διαχείρισης για τον περιορισμό των ελαφιών που δεν μπορούν να πάρουν οι αρμόδιοι.
 
Μετά την πυρκαγιά ο αριθμός των ελαφιών της Πάρνηθας έγινε τόσο μεγάλος που αρχίζει να αποτελεί μάστιγα και καταστροφή για το έργο της αναδάσωσης. Μερικές ψύχραιμες φωνές ανθρώπων που ασχολούνται με την φύση αρχίζουν να μιλάνε δημοσίως για τον κίνδυνο αυτό και καταθέτουν προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος. Προτείνουν λοιπόν ότι θα πρέπει να ελεγχθεί ο πληθυσμός των ελαφιών είτε με ελεγχόμενη και νόμιμη θήρευση τους από κυνηγούς ή πρέπει να επανεισαχθούν λύκοι στην Πάρνηθα. Μεταξύ των δύο μέτρων οι κυνηγοί θεωρούνται κακοί και οι λύκοι οι καλοί. Εξ άλλου και στα παραμύθια της κοκκινοσκουφίτσας ο λύκος είναι ο καλός και ο κυνηγός ο κακός, όπως τα διαμόρφωσαν οι ευαίσθητοι των διαφόρων ζωοφιλικών ΜΚΟ.
 
Η λύση που προτείνει η Καλλιστώ για να μειωθούν οι επιθέσεις των “λύκων” σε κυνηγόσκυλα είναι να φορέσουν οι σκύλοι ειδικά γιλέκα. 
 
Τελικά εμφανίστηκαν οι λύκοι στην Πάρνηθα. Οι κάτοικοι  δικαιολογημένα αναρωτιούνται πως βρέθηκαν τόσοι λύκοι, οι κτηνοτρόφοι παραπονιούνται για καταστροφές στα ζώα τους, και οι αρμόδιοι αναθέτουν στην Καλλιστώ να σώσει την κατάσταση.
 
Το ότι υπάρχει κίνδυνος από την λύσσα και άλλοι αρμόδιοι βομβαρδίζουν τα βουνά και τα λαγκάδια με εμβόλια για να αποτρέψουν την λύσσα να πλησιάσει στην Αθήνα, είναι δευτερεύον και άνευ σημασίας για τους ειδικούς. Αυτό που πρέπει να τονίζεται σε κάθε δημόσια συζήτηση, είναι η οδηγία της Καλλιστώς, προς το Δασαρχείο Πάρνηθας και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, το πώς θα προφυλαχθεί το κύρος των οικολόγων και όχι το πώς θα προστατευτούν οι κτηνοτρόφοι και οι πολίτες επισκέπτες της Πάρνηθας. Τα σκυλιά των επισκεπτών ας φορούν κάποιου είδους πανοπλία για να μην τα φάνε οι λύκοι μας προτείνουν οι ειδικοί, που τους πληρώνουμε για τις σοφίες αυτές. Όσο για τους ανθρώπους ακόμη δεν έχουν δαγκώσει  κάποιον οι υγιείς λύκοι, μόνο οι λυσσασμένοι επιτίθενται, μας διαβεβαιώνουν οι ειδικοί της Καλλιστώς. Άρα μπορούμε να είμαστε ήσυχοι μια και τα αεροπλάνα θα βομβαρδίσουν πάλι την Πίνδο με νέα εμβόλια.
 
Η πρώτη από τις προτεινόμενες ενέργειες που θεωρεί η Καλλιστώ ότι πρέπει να γίνει είναι να πιστέψει ο κόσμος ότι δεν γίνονται απελευθερώσεις λύκων από οικολόγους
 
Και επειδή μπορεί να μην  έγινε κατανοητό το κρίσιμο ζήτημα, το επαναλαμβάνουν πάλι, προσοχή ,πρέπει να αναφέρεστε πάντοτε ότι δεν φταίνε οι οικολόγοι για την εμφάνιση του λύκου στην Πάρνηθα.
 
Και επειδή είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι οι λύκοι τρώνε τα ελάφια , πρέπει να γίνει νέα μελέτη, όχι για να φωτογραφίζει τους λύκους αλλά να διαπιστώσει ότι τελικά τρώνε ελαφίσιο κρέας. Και φυσικά θα πρέπει να πληρωθεί και η νέα μελέτη .
 
Δεν είναι απλός λύκος της Πάρνηθας αυτός. Αυτός είναι χειρότερος από την Λύκο της Βιέννης που έφαγε κοπάδια αιγοπροβάτων, όπως εύστοχα χαρακτήριζαν οι παλιοί τσελιγκάδες μερικούς αργόσχολους που σπούδαζαν τάχα στη Βιέννη και «έτρωγαν» τα γιδοπρόβατα της οικογένειας.
 
Ετούτοι οι λύκοι θα μας φάνε όλο το Πράσινο Ταμείο τελικά. Άσε που μπορεί να κατηφορίσουν μετά και νοτιότερα και να περάσουν τον Ισθμό, οπότε ανοίγουν νέες μελέτες για τους ειδικούς. 
 
Όπως θα έλεγε και ο μπάρμπα Μήτσος ο γεροτσέλιγκας, «Ωρέ λύκους να σας φάει εκεί στις πόλεις, έτσι α που τα έφτιαξάτι»
 

O iHunter

SVESTONOF

Υ.Σ. Για να μην νομίζεται ότι όλα αυτά είναι μια ωραία φανταστική ιστορία τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε όλα τα “ευρήματα” για τους λύκους (;) της Πάρνηθας.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ