Αρχική » Grid with Sidebar » Αποτελεσματα Εκθεσης ΟΦΕΙ

Αποτελεσματα Εκθεσης ΟΦΕΙ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Έγινε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στην Κόρινθο η 8η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΧΝΗΛΑΤΗ

Η έκθεση μορφολογίας Ελληνικού Ιχνηλάτη στην Κόρινθο σημείωσε μοναδική επιτυχία λόγω της συμμετοχής του κόσμου. Ήταν η 8η έκθεση του ΟΦΕΙ. Την παρακολούθησαν πάνω από 100 φίλοι του Ομίλου και του Ε.Ι.

Πέραν του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων, ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός. Δικαίως δεσμευτήκαμε ότι η έκθεση αυτή θα μονιμοποιηθεί και θα γίνεται κάθε χρόνο στην Κόρινθο.
Το σεμινάριο που έγινε αμέσως μετά την έκθεση μορφολογίας, στη μεγάλη αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου , αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση του Ομίλου για τον Ελληνικό Ιχνηλάτη.

Ευχαριστούμε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κορίνθου και το περιοδικό «ΘΗΡΕΥΤΗΣ και ΦΥΣΗ» για τη βοήθειά τους και την τέλεια οργάνωση. Η αίθουσα διέθετε άνεση χώρου, μικροφωνική εγκατάσταση, καλή ακουστική, άπλετο φωτισμό και κλιματισμό. Αυτό είχε σαν συνέπεια όλοι όσοι παρακολούθησαν το σεμινάριο να παραμείνουν μέχρι το τέλος 21.30 περίπου.


Τα θέματα του σεμιναρίου ήταν :


1) Ιστορικά στοιχεία για τον Ελληνικό Ιχνηλάτη-η πορεία του και η προοπτική του


2) Πρότυπο μορφολογίας του Ελληνικού Ιχνηλάτη
3) Εργασιακό πρότυπο του Ελληνικού Ιχνηλάτη


*Το πρώτο θέμα εισηγήθηκε η κυρία ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ.
 Ως γνωστό η κυρία Παπουτσάνη είναι ξεχωριστή προσωπικότητα στο χώρο της κυνοφιλίας, συμμετέχει σε πολλούς κυνοφιλικούς Ομίλους και ήταν επί 4 χρόνια Πρόεδρος του ΚΟΕ. Είναι Κριτής Ελληνικού Ιχνηλάτη,αλλά πάνω απ’ όλα λατρεύει την εθνική μας φυλή και συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις του ΟΦΕΙ.
Στην ομιλία της (περίληψη της θα μου δώσει η κυρία Βούλα και θα τη δημοσιεύσω στην Ομάδα) η κυρία Παπουτσάνη μας παρουσίασε πλήθος στοιχείων,πληροφοριών και φωτογραφιών από το πρώτο στάδιο της επίσημης ύπαρξης του Ελληνικού Ιχνηλάτη. Μας εζήτησε να αναπτύξουμε τη φυλή, αλλά σεβόμενοι πάντα το πρότυπό της όπως το έφτιαξε ο αείμνηστος ΜΠΑΣΟΥΡΑΚΟΣ.


*Το δεύτερο θέμα παρουσίασε ο κύριος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΚΟΠΗΣ
. Ως γνωστόν ο κύριος Γκόπης είναι ο πιο αυστηρός αλλά και ο πιο ενθουσιώδης Κριτής Ελληνικού Ιχνηλάτη και επιφανής προσωπικότητα στο χώρο της κυνοφιλίας. Γνωρίζει τέλεια τη μορφολογία του Ε.Ι. και συνεργάζεται με πολλή προθυμία και πραγματικό ενδιαφέρον με τον ΟΦΕΙ για την προώθηση και ανάπτυξη της φυλής.

Τη χρονιά που διανύουμε πραγματοποιήσαμε μαζί του 4 Αναγνωρίσεις Ε.Ι. και 4 εκθέσεις μορφολογίας, ανά την Ελλάδα, με ξεχωριστή επιτυχία. 
Ο κύριος Γκόπης βοηθούμενος από τον κύριο Λυχούδη Απόστολο (του περιοδικού «ΘΗΡΕΥΤΗΣ και ΦΥΣΗ» ) έκανε μια πρωτοφανή και πολύ εντυπωσιακή παρουσίαση του μορφολογικού προτύπου του Ελληνικού Ιχνηλάτη. Κάθε χαρακτηριστικό που εξηγούσε το έδειχνε ζωντανά χρησιμοποιώντας τον Ε.Ι. του Μιχάλη Τζώρτζη που είχε μπροστά του στο τραπέζι.

Πάνω από 100 άτομα παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον.
Ο κύριος Γκόπης μίλησε ιδιαίτερα για τα εξης χαρακτηριστικά του Ελληνικού Ιχνηλάτη:
Ύψος, κεφάλι, αναλογία ρύγχους- κρανίου, χρώμα τριχώματος-ματιών-νυχιών, μήκος αυτιών και ουράς.
Παρουσίασε φωτογραφίες και τόνισε τις διαφορές του Ελληνικού Ιχνηλάτη από τις άλλες βαλκανικές φυλές και κυρίως το « BALKAN».

Ζήτησε από όλους να αποφεύγουν τα «ζευγαρώματα» με άλλες φυλές για να μην έχουμε αλλοίωση της εθνικής μας φυλής.
Ο κύριος Γκόπης εξήγησε ότι ή αναλογία ρύγχους-κρανίου, όπως την αναφέρει το standar, (δηλ. μεγαλύτερο ή ίσο το μήκος του ρύγχους με το μήκος του κρανίου), δεν υπάρχει σε κανένα Ε.Ι. και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν δίνει σε κανένα το χαρακτηρισμό ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ.

Προτείνει την τροποποίηση του προτύπου μορφολογίας.
Τόσο λεπτομερής παρουσίαση του προτύπου του Ελληνικού Ιχνηλάτη δεν έχει ξαναγίνει. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε κάποιο βίντεο.


*Το 3ο θέμα εισηγήθηκε ο κύριος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ.
 Ως γνωστόν ο κύριος Αγγελόπουλος είναι ο Αντιπρόεδρος του ΟΦΕΙ και έχει προταθεί ομόφωνα από τον Όμιλο για να γίνει Κριτής Εργασίας Ιχνηλατών.
Ο κύριος Αγγελόπουλος γνωρίζει τέλεια το εργασιακό πρότυπο του Ελληνικού Ιχνηλάτη, όχι μόνο θεωρητικά αλλά και στην πράξη, αφού είναι κάτοχος Ελληνικών Ιχνηλατών με τους οποίους κυνηγά
Ανέλυσε όλο το εργασιακό πρότυπο και αναφέρθηκε λεπτομερώς στα στάδια της ιχνηλασίας τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ελληνικού Ιχνηλάτη. Ανέφερε και εξήγησε τα πολλά πλεονεκτήματα που έχει όπως είναι η ικανότητα στη έρευνα, η ακρίβεια στην ιχνηλασία, οι φωνές στο ξεφώλιασμα και στη δίωξη, η αντοχή και η διάρκεια στο κυνήγι, η προσαρμοστικότητα στις εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες, η υπομονή , η αποφασιστικότητα στις δυσκολίες και τέλος η ευφυία του.

Τόνισε πως πλεονεκτεί έναντι των άλλων φυλών ιχνηλατών στον ελλαδικό χώρο.
Μίλησε ακόμη για τους αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων (ΑΚΙ),για το Μητρώο Ελληνικών Ιχνηλατών που βαθμολογήθηκαν και που έχει αποφασίσει ο Ομιλος, για το Αρχείο Α.Κ.Ι. ελληνικού πρωταθλητισμού, τη βαθμολογία που ισχύει στους αγώνες και τη σημασία των αγώνων για τη βελτίωση της φυλής με την επιλογή των καλύτερων σκύλων για αναπαραγωγή.
Αναφέρθηκε στον κανονισμό αγώνων σκύλων ιχνηλατών που φήφισε ο ΟΦΕΙ και εφαρμόστηκε στο Λαγκαδά και στην Καλαμπάκα και εξήγησε ότι με τον κανονισμό αυτό θα γίνουν οι προγραμματισμένοι αγώνες 2-3 Μαρτίου στο Αιγάλεω καθώς και όλοι οι αγώνες ιχνηλατών στη Ελλάδα.


Το ακροατήριο ( κυνηγοί στην πλειοψηφία )παρέμεινε μέχρι το τέλος και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πολλές οι ερωτήσεις και η διάθεση μεγάλη .Στο επόμενο σεμινάριο πρέπει να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στο εργασιακό.
Ευχαριστούμε τους εισηγητές : ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ, ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΓΚΟΠΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ για την προσπάθειά τους και για την επιτυχία του σεμιναρίου
Ευχαριστούμε όλους τους κυνηγούς,κυνόφιλους και φίλους του Ελληνικού Ιχνηλάτη, στην Κόρινθο, για το ενδιαφέρον τους, τη συμμετοχή τους και την …υπομονή τους.
Θα τα ξαναπούμε
.

Εκ μέρους του ΟΦΕΙ σας απευθύνω θερμό χαιρετισμό.


Δημήτρης Βαβουράκης

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 

  • 36 Ελληνικοί Ιχνηλάτες
  • 15 ήταν αρσενικά
  • 21 θηλυκά.
  • Κατηγορία κουταβιών 5
  • Κατηγορία νέων – junior 6
  • Κατηγορία εφήβων 4
  • Ανοιχτή κατηγορία – OPEN 19
  • Κατηγορία Βετεράνων 1
  • Κατηγορία Ζευγών 4

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ :

Καλύτερος Φυλής – Best of Breed

ΗΡΑ ΑΓΓΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Καλύτερος Αρσενικός Φυλής-Best Male of Breed

ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΝΕΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Καλύτερος Εφήβων Φυλής – Best Intermidiate of Breed

 

TEAM-ILIADIS ARIADNI ΗΛΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

Δύο (2) απορρίφτηκαν.

Δύο χαρακτηρίστηκαν ανεπαρκείς.

Οι υπόλοιποι πολύ καλοί.

Κανένας εξαίρετος. Δεν αποδόθηκαν CAC.

1oς ΝΕΩΝ –JUNIOR ο TEAM-ILIADIS SIMON του Ηλία Ηλιάδη.

1η ΝΕΩΝ-JUNIOR ΘΗΛΥΚΩΝ η ΑΡΤΕΜΙΣ του Μιχάλη Τζώρτζη.

1ος ΕΦΗΒΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ο ΠΛΟΥΤΟ του Βασιλείου Πέτρου.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ