Αρχική » Grid with Sidebar » Απροκλητη επιθεση λαθροθηρων σε θηροφυλακες

Απροκλητη επιθεση λαθροθηρων σε θηροφυλακες

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου μια περιπολία ρουτίνας δυο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Ζ’ ΚΟΘ εξελίχθηκε τελικά σε απρόκλητη επίθεση εναντίον τους.
 
Συγκεκριμένα οι δυο θηροφύλακες εντόπισαν παρέα δυο ατόμων να κυνηγούν παράνομα λαγό σε ορεινή περιοχή που βρίσκεται μεταξύ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κοντά στην περιοχή της κοινότητας  Τροβάτου.
 
Όταν οι θηροφύλακες πλησίασαν τους δυο κυνηγούς για έλεγχο  οι κυνηγοί υποστήριξαν ότι έκαναν εκπαιδευτικό κυνήγι λαγού. Όμως οι θηροφύλακες μετά την πολύωρη παρακολούθηση είχαν ξεκάθαρη εικόνα για το παράνομο κυνήγι και την τοποθεσία όπου είχαν κρύψει τα όπλα και τα φυσίγγια. 
Τελικά οι δύο άνδρες παραδέχτηκαν ότι κυνηγούσαν παράνομα και οι θηροφύλακες προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες. Επειδή όμως η σύλληψη έγινε σε χώρο ευθύνης της Δ’ ΚΟΣΕ οι θηροφύλακες περίμεναν τον αρμόδιο θηροφύλακα ο οποίος βρισκόταν περίπου 1,5 ώρα μακριά και είχε ενημερωθεί για το συμβάν εξαρχής. Ενημερώθηκε επίσης ο πρόεδρος της Ζ’ ΚΟΘ κ. Ευάγγελος Μπαλατσός, ο υπεύθυνος θηροφυλακής της Ζ΄ΚΟΘ κ. Συρταδιώτης Στέργιος και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Δημήτρης Παπούλιας.
 
Υπήρξε επικοινωνία του Προέδρου της Ζ’ ΚΟΘ κ. Μπαλατσού με τον ταμία της Δ’ ΚΟΣΕ κ. Νίκο Σταθόπουλο ώστε να συντονιστεί αρτιότερα η επιχείρηση.
 
Οι δύο άνδρες έφυγαν για το κοντινό χωριό και όταν μετά από μιάμιση περίπου ώρα κατέφτασε ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Δ’ΚΟΣΕ και συμπλήρωνε τα απαραίτητα έγγραφα εμφανίστηκαν τρία άτομα (κάτοικοι του κοντινού χωριού) που απαίτησαν από τον θηροφύλακα να μην προχωρήσει σε μήνυση και κατάσχεση των όπλων. Ο θηροφύλακας όπως ήταν φυσικό αρνήθηκε και τότε ήταν που δέχτηκε αυτός και οι άλλοι δυο απρόκλητη επίθεση. Έπεσε ξύλο με λίγα λόγια και ευτυχώς υπήρξαν μόνο ελαφροί τραυματισμοί και μερικά σκισμένα ρούχα.
 
Τελικά οι θηροφύλακες κατάφεραν να απεμπλακούν και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.
 
Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr θέλει να δώσει συγχαρητήρια στους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες που με κίνδυνο ακόμη και της ζωής τους υπερασπίζονται την κυνηγετική δραστηριότητα και το θηραματικό κεφάλαιο από τους λαθροθήρες.
 
Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε την ευαισθησία του Προέδρου της Ζ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ. Ευάγγελου Μπαλατσού στο θέμα της λαθροθηρίας. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο κ. Μπαλατσός είναι ο εμπνευστής και ένας από τους ιδρυτές του σώματος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
 
 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ