Αρχική » Grid with Sidebar » Αρχιζουν οι ψεκασμοι στην Κεντρικη Μακεδονια

Αρχιζουν οι ψεκασμοι στην Κεντρικη Μακεδονια

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Έναρξη των ψεκασμών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 

Την έγκριση, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών ανακοίνωσε το μεσημέρι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας ότι θα είναι άμεση η κινητοποίηση για την έναρξη των ψεκασμών. Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται τη στιγμή που αρχίζουν να αυξάνονται ιδιαίτερα οι πληθυσμοί των κουνουπιών.

 

«Ο καιρός μας βοήθησε μέχρι στιγμής αλλά από εδώ και πέρα δεν θα μας βοηθά. Τώρα θα αρχίσει να εκδηλώνεται το μεγάλο κύμα των κουνουπιών» αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, Γιώργος Γιουφτσίδης. 

 

Παρόμοια είναι και η εκτίμηση του Σπύρου Μουρελάτου, διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας «Οικοανάπτυξη», η οποία συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στα προγράμματα καταπολέμησης εντόμων. «Αυτές τις μέρες αρχίζει να αυξάνεται το πρόβλημα των κουνουπιών ιδιαίτερα στις περιοχές γύρω από τους ορυζώνες, παρόλο που φέτος, όπως προκύπτει από τα δεδομένα του δικτύου παγίδων που έχουμε εγκαταστήσει, οι πληθυσμοί των κουνουπιών το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ήταν μικρότεροι από εκείνους των δύο προηγούμενων ετών» τονίζει χαρακτηριστικά.

 

Σε ό,τι αφορά την ακριβή ημερομηνία έναρξης των ψεκασμών ο κ. Γιουφτσίδης σημειώνει πως η διαδικασία του διεθνή διαγωνισμού ορίζει ότι πρέπει να μεσολαβήσουν 15 μέρες για την τελική υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους προκειμένου μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων. «Ωστόσο μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα καθώς στον διαγωνισμό ο υποψήφιος ήταν μόνο ένας κάθε φορά, άρα θεωρώ ότι δεν θα υπάρξουν ενστάσεις» προσθέτει.

 

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά τον ιό του Δυτικού Νείλου ο κ. Μουρελάτος, με αφορμή την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον εντοπισμό τριών δειγμάτων μολυσμένων κουνουπιών στη νότια Ελλάδα, κάνει λόγο για φυσιολογική εξέλιξη, δεδομένου ότι ο ιός έχει εγκατασταθεί στη χώρα από το 2010. Πάντως υπογραμμίζει ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις κυκλοφορίας του ιού στη βόρεια Ελλάδα.

 

newsbeast.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ