Αρχική » Grid with Sidebar » Βουνό προβλημάτων στο εκτροφείο θηραμάτων Αρμένων…VIDEO

Βουνό προβλημάτων στο εκτροφείο θηραμάτων Αρμένων…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Παρά τα προβλήματα από έλλειψη πόρων και προσωπικού, το εκτροφείο θηραμάτων στους Αρμένους προσφέρει τα μέγιστα στη διατήρηση βιώσιμου πληθυσμού πέρδικας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Πάγιο αίτημα της διέυθυνσης δασών Ρεθύμνου, είναι να ενισχυθεί η δομή για την παρακολούθηση των πτηνών και μετά την απελευθέρωσή τους, όπως και τώρα να αποκατασταθούν οι ζημιές της βαρυχειμωνιάς. Η διεύθυνση δασών σε συνεργασία με την κυνηγετική ομοσπονδία, απελευθέρωσε εκατοντάδες πέρδικες στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου.
 
265 πέρδικες απελευθερώθηκαν από το εκτροφείο θηραμάτων Αρμένων Ρεθύμνου για να ενισχυθεί ο άγριος πληθυσμούς του είδους. Στο Ρέθυμνο εκτρέφονται πέρδικες που απελευθερώνονται σε όλη την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ακόμα και στις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο αν χρειαστεί.
 
 
Η διαδικασία είναι απαιτητική. Μια πέρδικα στο ελεύθερο περιβάλλον γεννάει 25 αυγά, αλλά στο εκτροφείο φτάνει και τα 80. Χρειάζεται όμως περαιτέρω πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και κονδύλια για την παρακολούθηση των πτηνών και μετά την απελευθέρωση.
 
Η νοοτροπία των Ελλήνων έχει βελτιωθεί απέναντι στην άγρια πανίδα, όμως πάντα παραμένουν και οι αστάθμητοι παράγοντες, όπως η κακοκαιρία που κατέστρεψε τις υποδομές εκτροφής των άγριων πτηνών.
 
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
 
ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ
 
Της03/03/2017
 
Την Πέμπτη 23/02/2017, παρουσία κλιμακίου της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου, ανδρών της Α’ ΑΚΟΚΔ και του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρεθύμνου, έγινε εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής «Βρύσινα – Πρασιανό Φαράγι» απελευθέρωση 265 περδικών για τον εμπλουτισμό του Βιοτόπου καιτηδιατήρησητουΘηραματικούκεφαλαίουτηςπεριοχής.
 
Οι πέρδικες προέρχονταν από το εκτροφείο Παραδείσου Αρμένων της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνης και είχαν τοποθετηθεί στον κλωβό προσαρμογής του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρεθύμνης πριν από τηναπελευθέρωσήτους.
 
Η Δ/ντρια Δασών Ρεθύμνης
 
Πηγή : https://cretedoc.gr
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ