Αρχική » Grid with Sidebar » Γαλάτσι : Αστυνομικός σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο σκύλο που τον δάγκωσε

Γαλάτσι : Αστυνομικός σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο σκύλο που τον δάγκωσε

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τον θανάσιμο τραυματισμό σκύλου σε ταράτσα στο Γαλάτσι από πυρά αστυνομικού – Ποια η εκδοχή της ΕΛΑΣ και ποια του ιδιοκτήτη του πίτμπουλ – Η συγκινητική ανάρτηση στο Facebook

SVESTONOF

«Ο αστυνομικός έκανε ένα βήμα πίσω, γονάτισε και στόχευσε στην καρδιά του σκύλου». Ανατριχίλα προκαλεί η μαρτυρία του Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, ιδιοκτήτη του πιτ μπουλ, που έπεσε νεκρό απο τα πυρα του αστυνομικού.

Συμφωνα με οσα είπε στο protothema.gr, «το ολο θεμα δημιουργήθηκε από μια οφειλή κοινοχρήστων που δεν ήθελε να καταβάλει μια ένοικος της πολυκατοικίας».

Σύμφωνα με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και ιδιοκτήτη του νεκρού πιτμπουλ, Κωνσταντίνο Νικολαΐδη, η εν λογω ένοικος κάλεσε την αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι δήθεν την απείλησε, επειδή δεν δεχόταν να πληρώσει οφειλή κοινόχρηστων απο τον περασμένο Νοέμβριο. «Οταν ηρθαν οι αστυνομικοί, ζήτησε να ανέβουν όλοι μαζί στην ταράτσα για να τσεκάρει τον ηλιακό θερμοσίφωνά της» λεει ο κ Νικολαΐδης.

«Της είπα με ωραίο τρόπο ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνει, όμως εκείνη επέμενε, με προφανή σκοπό να με “καρφώσει” στην αστυνομία για τα δυο σκυλιά ράτσας πίτμπουλ, που εχω στην ταράτσα, παρά το ότι γνωρίζει πως έχω υπογεγραμμένο χαρτί απ’ ολους τους ενοίκους για να τα κρατάω εκεί, με ασφάλεια, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής. Ειχα φτιάξει σκυλόσπιτα και κοιμόντουσαν εκεί» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης των πίτμπουλ, «είχαν ανέβει ήδη δυο-τρεις αστυνομικοί στην ταράτσα όταν ανέβηκε ένας ακόμη, νεαρής ηλικίας και ανεκπαίδευτος, όπως αποδείχτηκε».

Και συνεχίζει: «Ο σκύλος πήδηξε προς το μέρος του, κουνώντας την ουρα του, δηλαδη με προθεση να παίξει. Το δάγκωμα στο πόδι του αστυνομικού έγινε με παιχνιδιάρικη διαθεση και μάλιστα ο αστυνομικός φορούσε προστατευτικά μέχρι το γόνατο και στα δυο του πόδια. Κι όμως, αντέδρασε αψυχολόγητα. Έκανε ένα βήμα πίσω, γονάτισε και πυροβόλησε τον σκύλο στην καρδιά».

Το ζευγάρι των ιδιοκτητών του σκύλου

Για το ίδιο περιστατικό έκανε ανάρτηση στο Facebook και η ιδιοκτήτρια του πίτμπουλ που πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό. Η γυναίκα αποχαιρέτησε τον Οδυσσέα, αναφέροντας ότι το ζώο της δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί τους, ενώ κάνει λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία. Μάλιστα, ανέφερε πως πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης, για να καταθέσει μήνυση σε βάρος των υπευθύνων για την τραγική αυτή απώλεια.

Τι αναφέρει η επίσημη ανακόνωση της Αστυνομίας για το τραγικό περιστατικό

Τα γεγονότα στο Γαλάτσι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, εκτυλίχθηκαν ως εξής:

«Πρωινές ώρες σήμερα, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι. Κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό. Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».

Πηγή :ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ