Αρχική » Grid with Sidebar » Γενική Συνέλευση ΚΣΕ : Η πρόταση για τη νέα ρυθμιστική

Γενική Συνέλευση ΚΣΕ : Η πρόταση για τη νέα ρυθμιστική

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η ετήσια γενική συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
 
Στην ετήσια γενική συνέλευση της ΚΣΕ, του κορυφαίου οργάνου των κυνηγών, κάθε χρόνο συζητούνται τα προβλήματα που απασχολούν την κυνηγετική δραστηριότητα, αναλύονται οι ενέργειες που έγιναν για την προάσπιση της κυνηγετικής δραστηριότητας τη χρονιά που πέρασε και το κυριότερο κατατίθενται οι προτάσεις για την επόμενη χρονιά με κύρια πρόταση βέβαια την πρόταση για την νέα ρυθμιστική.
 
 
Ο Πρόεδρος της ΚΣΕ κ Νίκος Παπαδόδημας έκανε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Μιας δύσκολης χρονιάς που τη σηματοδότησε η διοργάνωση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ για το ΚΥΝΗΓΙ από τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη. Η συσπείρωση όμως των κυνηγών απέτρεψε τα χειρότερα.
 
Μην ξεχνάμε ότι οι προτάσεις που είχαν τεθεί από τις αντικυνηγετικές οργανώσεις στα πλαίσια του εθνικού διαλόγου ήταν καταστροφή για το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι. Μερικές από αυτές ήταν :
 
  • Δημιουργία ενός νέου Νόμου περί Θήρας με τελικό σκοπό τον περιορισμό και στη συνέχεια της κατάργησης του κυνηγιού στην Ελλάδα.
  • Αλλαγή του τρόπου έκδοσης των αδειών θήρας με απώτερο σκοπό την κατάργηση των κυνηγετικών συλλόγων
  • Η Ετήσια Ρυθμιστική να μην εκδίδεται από τον αρμόδιο υπουργό αλλά από μια ομάδα “ειδικών”. Δηλαδή μια ομάδα αντικυνηγών με σκοπό τους την κατάργηση του κυνηγιού.
  • Διάλυση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής
 
Η αντίδραση της ΚΣΕ, των Ομοσπονδιών, των Κυνηγετικών Συλλόγων αλλά και όλων σχεδόν των κυνηγών ήταν έντονη και η πίεση που ασκήθηκε τεράστια και έτσι γλυτώσαμε από τα χειρότερα.
 
Το αποτέλεσμα ;  Η νέα Ρυθμιστική Απόφαση ήταν μια  επανάληψη της περσινής με ελάχιστες, και όχι σημαντικές αλλαγές. 
 
Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύουν ότι δεν πρέπει για κανένα λόγο η εκάστοτε Ρυθμιστική Απόφαση θήρας να θεωρείται δεδομένη και αποτελεί ουτοπία να πιστεύουμε ότι η Ρυθμιστική Απόφαση θήρας είναι μία απλή υπόθεση. 
 
Για να ξεπεραστούν όλα αυτά τα εμπόδια και οι δυσκολίες συνέβαλαν κυρίως: 
 
Οι τεκμηριωμένες προτάσεις μας, τα επιστημονικά, νομικά και τα πραγματικά επιχειρήματά μας, που απαντούσαν πειστικά στις όποιες προτάσεις των αντικυνηγών και των όποιων φορέων και προσώπων εκφράζουν απόψεις χωρίς να έχουν καμία σχετική γνώση.
 
  • Η σημαντική βοήθεια από τη στάση και τις ενέργειες πολιτικών που στήριζαν τις θέσεις μας, μετά από κινητοποίηση όλων μας και ως αποτέλεσμα της ενότητας μας και του αρραγούς μετώπου που δημιουργήσαμε
  • Η ουσιαστική βοήθεια της Γεν. Δ/νσης Ανάπτυξης, Προστασίας Δασών & Αγροπεριβάλλοντος,
  • Η απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών

Ρυθμιστική 2017-2018

SVESTONOF
Για τη νέα ρυθμιστική ο κ. Παπαδόδημας τόνισε ότι επιθυμία των κυνηγετικών οργανώσεων είναι η υπογραφή από τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος κ. Φάμελλο μια ρυθμιστικής ίδιας με την περσινή και με την προσθήκη υπό ειδικές συνθήκες και του κυνηγιού του ζαρκαδιού. Ελπίζει ότι σύντομα θα γίνει μια συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος κ. Φάμελλο ώστε να έχουμε έγκαιρα την νέα ρυθμιστική θήρας.
 
Τέλος, τόνισε ότι πρέπει να είναι όλες οι κυνηγετικές οργανώσεις και οι κυνηγοί σε εγρήγορση.
 
Κείμενο και φωτό του Κωνσταντίνου Λουρή για το iHunt.gr
 
Υ.Σ. Επειδή γράφτηκαν κάποια πράγματα τα οποία δεν έχουν βάση (ή είναι προϊόν ηθελημένης παραπληροφόρησς)  θεωρώ υποχρέωσή μου, επειδή ήμουν παρών, να μεταφέρω την αλήθεια σε όλους τους κυνηγούς που μας διαβάζουν.
 
Ρωτήθηκε ο κ. Παπαδόδημας γιατί δεν προχωράει σε αλλαγή κάποιων άρθρων των καταστατικών.
 
Γράφτηκε ότι ο κ. Παπαδόδημας υπεραμύνθηκε των καταστατικών και δεν απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με θέμα. 
 
Ο κ. Παπαδόδημας ήταν σαφέστατος και τόνισε ότι ιδανικά θα επιθυμούσε και ο ίδιος να αλλαχτούν κάποια πράγματα αλλά δυστυχώς η προσπάθεια αλλαγής των καταστατικών εγκυμονεί κινδύνους για την λειτουργία των κυνηγετικών οργανώσεων….
 
Μάλλον όμως κάποιοι δεν άκουσαν τις απαντήσεις και τις μετέφεραν λάθος 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ