Αρχική » Grid with Sidebar » Γιατι σταυρωνω κυνηγους, οπου τους βρω

Γιατι σταυρωνω κυνηγους, οπου τους βρω

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Γιατι σταυρωνω κυνηγούς, όπου τους βρω, στα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια.
 
Και γιατι ψηφίζω δαγκωτα, με πάθος ασίγαστο, το Κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών , για τις ευρωεκλογές.
 
Σε μια χώρα που περναει μια απο τις πιο μεγαλες κρίσεις στην ιστορία της, σε μια χώρα που οι αξίες έχουν προ πολλού χαθεί, σε μια χώρα όπου τα πάντα έχουν απο καιρο ισοπεδωθεί στον βωμό του χρήματος.Σε μια χώρα όπου ακόμη και τωρα , οι συνέπειες του εμφυλίου -τα στερνα καταλοιπά τους-είναι ορατές.
 
Σε μια χώρα που η αριστερά από δεκαετίες πια έχει μια στείρα άρνηση της πραγματικότητας,μια ηλίθια προσηλωμένη ματιά σε 4-5 δεκαετίες πίσω, μια γενική υποσχετική μετατροπής των μισθων και των αμοιβών σε απραγματοποίητα ύψη.
 
Σε μια χώρα που η δεξιά , η συντηρητικη θεώρηση της κοινωνιας, διοίκησε πραξικοπηματικα για 30-40 χρόνια, ισοπεδώνοντας τα πάντα στον βωμό του κέρδους.
 
Σε μια χώρα που οι σοσιαλιστές μπηκαν μπροσταρηδες στην μάσα και οι Δεσπότες της χριστιανικής νηστείας κατα μεσον όρο ζυγίζουν περαν των 120 κιλών.
 
Σε μια χώρα , που ακόμη και τωρα, υπάρχουν ιδιωτικά μονοπώλεια,τον 21ο αιώνα, όπως ο ΟΑΣΘ,τα φαρμακεία, οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι.
 
Σε μια χώρα που από καρό έχει χωρίσει στα δύο, με εντελώς άνισόρροπη πολιτικη ανάπτυξης Βορρά-Νότου.Σε μια χώρα, όπου ένα απο τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχει απο δεκαετίες πια καταστεί κομπάρσος του λιμανιου του Πειραά, χωρίς κανένα σχεδόν δρομολόγιο στο Αιγαίο.
 
Σε μια χώρα όπου κάθε έννοια παραγωγής έσβησε απο δεκαετίες κάτω απο το βάρος των πιέσεων επικίνδυνων πολιτικών και άκρως ζημιογόνων συνδικαλιστικών αντιλήψεων.
 
Σε μια χώρα, που ο σημερινός πρωθυπουργός , αναδείχτηκε κάποτε λόγω μιας άρνησης και όχι λόγωμιας θέσης πολιτικής, και οποίος διαδέχτηκε τον προηγούμενο, ο οποιος δεν είχε ποτέ δουλέψει στην ζωή του, του οποίου ο προκάτοχος έπαιζε ηλεκτρονικά, όπως λέγεται, στην διάρκεια της παρουσίας του στο πρωθυπουργικο γραφείο.
 
Σε μια χώρα όπου ο επίδοξος πρωθυπουργός,μόλις πριν λίγα χρόνια, πρωτοστατούσε στις καταλήψεις των σχολείων,υποσχεται τα πάντα στους πάντες και περιβάλεται απο επιτελείο Σταλινικών, αναρχοσκεπτομενων , ανθρωπων που ούτε τα δόντια τους δεν έχουν φτιάξει ακόμη, και θέλουν να φτιάξουν το μέλλον μας(αυτο τόπε ο Πανούσης).
 
Σε μια χώρα όπου ηθοποιοί, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, εργολάβοι , ντί-ντάγκες λοιποί των ξεφτιλοεκπομπών και τελευταία…..εφοπλιστές, φιλοδοξούν να γίνουν δημοτικοι σύμβουλοι.Σε μια χώρα όπου απο πολλού εκχωρηθηκαν οι τρείς θεμελειώδεις εξουσίες σε …μη κυβερνητικές οργανώσεις, σαν μόδα κυρίως και όχι σαν ανάγκη.
 
Σε μια χώρα που τα δάση της αφέθηκαν στην τυχη της βροχής , του χιονιά και 2-3 οργανώσεων ιδωτικού χαρακτηρα.Σε μια χώρα που ο κάθε αυτόκλητα και παράνομα εισερχόμενος ,δικαιούται προστασίας και δικαίου, ωσαν ναήταν παρων παππου προς παππου .
 
Σε μια χώρα όπου η κρατικη παρουσία εκχωρηθηκε σε αυτοδικίες κουκουλοφορων και πρωτοβουλίες άχετων και επικίνδυνων οραματιστών αλήστου μνήμης δικτατόρων.
 
Δεν μπορω πια να αναπνεύσω.Ένα πράγμα με κρατάει όρθιο ακόμη.Το κυνηγι και η φύση.Οσο είμαι ακομη εκεί έξω , ελπίζω.Αν, τελειώσει κι αυτό, αν γίνει όπως στην Αγγλία, ας πούμε, όπου κυνηγάνε οι λεφταδες και οι ευγενείς(μπρρρρ) , τοτε ένα μου μένει.Η τελευταία σφαίρα, το τελευταίο μονόβολο, για μένα.Για σένα Μουστάκα απο τον Εχίνο, για σένα Ιμπραήμ απο το Τσαι μαχαλά της Ξάνθης, για σένα κυρ-θόδωρε απο τα Αμπελάκια της Δράμας, για σένα Θανάση απο το Διδυμότειχο, για σένα Σάββα απο την Νιγρίτα, για σένα Μίμη απο το Ασβεστοχώρι, για σένα Βασίλη απο τον Δομοκό, για σένα Φύτιλα από τον Γράμμο, για σένα Λάμπρο απο το Αγρίνιο.
 
Θα το κρατήσω και γω όρθιο το κυνηγι.Είναι ξεφτίλα μας, να έχουμε 200χιλ άδειες κυνηγιου και 60-70χιλιάδες ψήφους.Είναι ξεφτίλα να είμαστε ίδια τάξη και κατηγορία αριθμητικά , με τους γραφικούς λοιπούς των εκλογών.Είναι ξεφτίλα να κατατασόμαστε το βραδυ των εκλογων με τα λοιπα κόμματα της αφάνειας.Είναι ξεφτίλα, είναι ρεζιλικι μεγάλο, να βλέπουμε τους ανθρωπους που γνωρισαν τα βουνα στον αγροτουρισμό, με τα κουπόνια της εργατικής εστίας, ή με τα μη δηλωθέντα εισοδήματα, να μας μιλάνε περι πρακτέου στα δάση, κατα το δοκούν της πλατείας Κολωνακίου.
 
Εγω, δεν ξεφτιλίζομαι άλλο.Και με όσους έχω μιλήσει τα τελευταία χρόνια, επίσης.Δεν είμαι υποψήφιος, δεν περιμένω τίποτα, απο κανέναν.Έχω κάνει 11.186 ένσημα στην ζωή μου, είμαι 58 χρονών, και δεν με νοιαζει τίποτα άλλο, εκτός από το ν ακούω τα σκυλιά στον πρωινό ντορό.Εκτός από το να βλέπω τον ήλιο να ροδίζει τις ατέλωτες αυγές , στους καμπους και τα βουνά, της ομορφοτερης πατρίδας του κόσμου.Κι αυτοί οι κάμποι, αυτα τα βουνά, να είναι όλων και όχι των λίγων, των εκάστοτε προνομιούχων…
 
Βουρ λοιπόν, βουρ, με ψυχή, Κυνηγείστε αυτούς που μας κυνηγούν, καμμία ψήφος της κυνηγετικής οικογένειας αλλού.
 
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ