Αρχική » Grid with Sidebar » Γρεβενά : Ακόμη ένα λαγόσκυλο θύμα των λύκων

Γρεβενά : Ακόμη ένα λαγόσκυλο θύμα των λύκων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
 
ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 25/10/17 στο Περιβόλι Γρεβενών και συγκεκριμένα στο βουνό Κολεό στα Κεράσματα προς Περιβόλι, σε κυνήγι λαγού.
 
Αυτή την φορά το “λαχείο” κλήρωσε στα αδέρφια Νίκο και Κώστα Μπιστιόλη από τα Γιάννενα και στην άτυχη σκύλα τους Λάικα, 3 ετών, ράτσας γιουρογκέκας.
 
Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στην σκύλα του, ο Νίκος ο ένας από τα 2 αδέρφια : ” Η επίθεση έγινε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 25/10/17 γύρω στις 08:30, στο βουνό Κολεό στα Κεράσματα προς Περιβόλι, σε κυνήγι λαγού.  Μαζί με τον αδερφό μου Κώστα είχαμε πάει στην συγκεκριμένη περιοχή για κυνήγι λαγού και ενώ η Λάικα είχε σηκώσει λαγό και τον καταδίωκε, ακούσαμε ένα κλάμα- ουρλιαχτό και η κίνηση της σταμάτησε, αυτό το βλέπαμε στο Gps που την έδειχνε πλέον ακίνητη.
 
Το μυαλό μας αμέσως πήγε στο κακό και αρχίσαμε να φωνάζουμε και να ρίχνουμε τουφεκιές στον αέρα, ενώ ταυτόχρονα κινούμασταν προς το στίγμα που έδειχνε το Gps. Μας πήρε 15′ με 20′ περίπου να φτάσουμε στο σημείο λόγω του δύσβατου της περιοχής για να αντικρίσουμε την Λάικα κατασπαραγμένη όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
 
 
Έπειτα από λίγο είδαμε έκπληκτοι να ανηφορίζουν με το πάσο τους στην απέναντι γυμνή πλαγιά (η οποία βρίσκεται σε αρκετή απόσταση) 3 μεγάλοι λύκοι …….”
 
Αξίζει να σημειώσουμε πως την προηγούμενη Κυριακή στην ίδια περιοχή χάθηκε άλλο ένα λαγόσκυλο, το οποίο ωστόσο δεν φορούσε Gps και δεν βρέθηκε ποτέ …..
 
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή τον Ιούλιο έχασε και ο συνάδερφος Γιώργος Πλευρίτης τον σκύλο του σε εκπαιδευτική έξοδο, μάλιστα ο σκύλος του ήταν από τα ίδια αίματα και ίδια ηλικία με την Λάικα που σκοτώθηκε σήμερα και παρόλο που τότε ο Γιώργος είχε κάνει πάνω από 350 χιλιόμετρα ψάχνοντας παντού πάνω κάτω το βουνό δεν είχε βρει το παραμικρό ίχνος από τον σκύλο του γιατί δεν είχε Gps….
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr
 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ – Ψηφίστε στο ψήφισμα για την Διαχείριση του Πληθυσμού του λύκου στην Ελλάδα

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ