Αρχική » Grid with Sidebar » Δεύτερος αγώνας για το “Πολυκανδριώτης” στο Βουτσικάκι….VIDEO

Δεύτερος αγώνας για το “Πολυκανδριώτης” στο Βουτσικάκι….VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Δεύτερη αγωνιστική για το ΤΡΟΠΑΙΟ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ που διοργανώνει ο Όμιλος Πόιντερ και Σέττερ και η μάχη κορυφώνεται με την Rapakoulia’s Genesis IRO του Θανάση Παπαδόπουλου να είναι το μεγάλο φαβορί αλλά με το πόιντερ Atlas tou Tsirmpi του Κατσιβέτα και τον νικητή του περσινού Saladini Pilastri Alex του Τζίρμπη να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής. 
 

SVESTONOF

ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΔΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ from ihunt.gr on Vimeo.

 
Η τελική αναμέτρηση θα δοθεί το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου στην Γκιώνα όπου έκτος από τον μεγάλο νικητή θα ανακοινωθούν και οι Εθνικές Ομάδες Πόιντερ και Σέττερ που θα λάβουν μέρος στον Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βουνού για σέττερ και πόιντερ που θα διεξαχθεί στη Λάρισα 26 και 27 Σεπτεμβρίου.
 
 
Η Rapakoulia’s Genesis Iro με τον Θανάση Παπαδόπουλο και τον Χρήστο Ραπακούλια
 
Βουτισκάκι
 
Στο Βουτσικάκι στα Άγραφα πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος αγώνας του ΤΡΟΠΑΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις πενήντα και για ακόμη μια φορά να δίνουν το παρών πολλοί επαγγελματίες. Βέβαια το δέλεαρ για τους πιο πολλούς από αυτούς είναι η συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βουνού για σέττερ και πόιντερ και είναι αμφίβολο αν θα συμμετάσχουν σε παρόμοιους αγώνες στο μέλλον. 
 
 
Ο Παναγιώτης Κοσμάς με τον Alex του Χρήστου Τσίρμπη
 
Σάββατο
 
Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρία τερέν με δύο στα οποία ήταν απαιτούμενη η ακινησία και ένα χωρίς απαιτούμενη  ακινησία.
 
Η υπερβολική ζέστη που επικρατούσε στη χώρα μας επηρέασε τους αγώνες αφού ακόμη και στα 1700 μέτρα υψόμετρο η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 27 βαθμούς δημιουργώντας πρόβλημα στους σκύλους που αναγκάστηκαν να τρέξουν στο τέλος ή σε αυτούς που επανακλήθηκαν από τους κριτές. 
 
Τα πουλιά σαφώς λιγότερα από τα Τρίκαλα και έτσι δεν είχαν ευκαιρίες όλοι οι σκύλοι που έτρεξαν και επίσης λάθος ήταν η επιλογή των τερέν αφού οι σκύλοι αγωνιζόντουσαν στις κορφές αλλά τα πουλιά ήταν χαμηλά.
 
Όλα αυτά συντέλεσαν ώστε μόνο δυο σκύλοι να μπορέσουν να μπουν στη βαθμολογία και αυτοί ήταν το πόιντερ Sara του Θανάση Ντούβα με κυναγωγό τον Χρήστο Ραπακούλια. Η Sara ήταν από εκείνα τα σκυλιά που κλήθηκε να τρέξει όταν η θερμοκρασία είχε πιάσει τη μέγιστη τιμή της και αφού είχε ακολουθήσει δεμένη στο λουρί όλους τους προηγούμενους συμμετέχοντες. Η Sara σχεδόν αμέσως μετά το λύσιμο κατάφερε να εντοπίσει ένα κοπάδι πέρδικες. Οι πέρδικες ποδάροσαν και κρύφτηκαν μέσα σε κάτι μικρά κεδράκια. H Sara  κατάφερε να τις μπλόκαρει και έτσι πήρε έναν εξαίρετο πόντο. Στο επόμενο λύσιμο και αφού κάνει μια εξαίρετη διαδρομή μια πέρδικα πετάχτηκε από το τερέν και αυτό της στέρησε το CAC.
Λίγο πριν, το πόιντερ  Voltaire tou Vounou κατάφερε να φερμάρει ένα κοπάδι πέρδικες και έτσι μπήκε στη βαθμολογία.
Επίσης ξεχώρισαν τα σεττερ Rapakoulia’s Genesis Iro του Θανάση Παπαδόπουλου, ο Piko του Κώστα Ματθαίου και Mickey Peanias του Γιώργου Στούμπου.
 
Στο άλλο τερέν ξεχώρισε το πόιντερ  ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ιδιοκτησίας του Όμιλου Κυνόφιλων Σύρου με κυναγωγό τον Ηλία Τσιρογιάννη και στην επανάκληση που πήρε βρήκε ένα κοπάδι πέρδικες αλλά οι πέρδικες σηκώθηκαν πριν προλάβει να τις φερμάρει. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι τα πουλιά ήταν πολύ τρομαγμένα προφανώς από τα πολλά εκπαιδευτικά και τις περισσότερες φορές σηκωνόντουσαν πολύ μακριά από τα σκυλιά.
 
 
O Αχιλλέας Ντάουλας με το σέττερ Atlas tou Tsirmpi
 
Κυριακή
 
Η μεγάλη πρωταγωνίστρια στο ένα τερέν ΑΚΙ ήταν η σέττερ Rapakoulia’s Genesis Iro που πραγματικά μάγεψε τους κριτές. Ήταν μια σκύλα με δύναμη, πάθος, μυαλό, πήρε πολύ τόπο και η συμπεριφορά της στα πουλιά είναι αυτή που πρέπει να έχει ένα μεγάλο σέττερ. Στην επανάκληση η Rapakoulia’s Genesis Iro κατάφερε να φερμάρει ένα κοπάδι πέρδικες και πήρε το CAC.(;). Επίσης ξεχώρισε και το σέττερ Flora του Μάνου Μαρνέζου.
 
Στο άλλο τερέν το σέττερ Atlas tou Tsirmpi του Κουτσιβέτη με κυναγωγό τον Αχιλλέα Ντάουλα κατάφερε στην επανάκληση να πάρει έναν εξαίρετο πόντο και να πάρει το CAC (;).
Επίσης στη βαθμολογία μπήκε και το πόιντερ Hugo του Σακαντάνη με κυναγωγό τον Άγγελο Γονιδάκη.
 
Στο τερέν που δεν ήταν απαιτούμενη η ακινησία στη βαθμολογία μπήκε η Rea Golden Setter του Σιακάρα με κυναγωγό τον ίδιο συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις.
 
 
O Ποσειδώνας Παπαδόπουλος με τον Voltaire tou Vounou
 
Εντυπώσεις
 
Οι κριτές την Κυριακή έδωσαν CAC και στην Rapakoulia’s Genesis Iro και στον Atlas tou Tsirmpi και κανονικά έπρεπε να γίνει μπαράζ το οποίο θα γίνει στον επόμενο αγώνα που διεξαχθεί στη Γκιώνα. 
 
Στα θετικά οι πολλές συμμετοχές και το υψηλό επίπεδο πολλών από τους σκύλους που αγωνίστηκαν. Στα αρνητικά η μεγάλη γκρίνια για τις αποφάσεις των κριτών. Η γκρίνια αυτή χαλάει το καλό κλίμα που προσπαθεί να φτιάξει το ΔΣ του όμιλου και είναι πραγματικά κρίμα γιατί ο ΟΚΑΔΕ δείχνει να βγαίνει από την εσωστρέφεια του και να κάνει άνοιγμα σε όλους τους κυνόφιλους αλλά κυρίως στους κυνηγούς.
 
 
Η  Sara στη Φέρμα που της χάρισε το 1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ το Σάββατο
 
Ραντεβού στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στην Γκιώνα για τον τρίτο και τελευταίο αγώνα του ΤΡΟΠΑΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ. 
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ  5/9/2015.
 
Α.Κ.Ι. ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ .ΤΕΡΕΝ 1. Κριτές: Μαγουλάς-Χαλαστάνης.
1ος Εξαίρετος Sara Poin.    Ντούβας   Ραπακούλιας
2ος Πολύ Καλός Voltaire tou Vounou Poin.    Παπαδόπουλος Ποσειδ.
 
Α.Κ.Ι. ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝ. ΤΕΡΕΝ 2. Κριτές: Φαϊτάς-Τζάλλας.
Κανένας σκύλος στην βαθμολογία.
 
Ε.Κ.Ι. ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.ΤΕΡΕΝ 3. Κριτές: Βαλασόπουλος -Τσιόπλης
Κανένας σκύλος στην βαθμολογία.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ  6/9/2015.
 
Α.Κ.Ι. ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ .ΤΕΡΕΝ 1. Κριτές: Τσιόπλης-Βαλασόπουλος.
1ος Εξ.πρόταση CACT Atlas tou Tsirmpi E.S. Κουτσιβέτας Ντάουλας
2ος Εξαίρετος Hugo Poin. Σακαντάνης Γονιδάκης
 
 
Α.Κ.Ι. ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ .ΤΕΡΕΝ 2. Κριτές: Φαϊτάς-Τζάλλας.
1ος Εξ.πρόταση CACT Rapakoulias Genesis Iro       E.S. Παπαδόπουλος/Ραπακούλιας
 
 
Ε.Κ.Ι. ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.ΤΕΡΕΝ 3. Κριτές: Χαλαστάνης-Μαγουλάς.
1ος Εξαίρετος Rea  Golden Setter E.S. Σιακάρας
 
Κείμενο & Φωτογραφίες : Κώστας Λουρής
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ