Αρχική » Grid with Sidebar » Δημοπρατηθηκε αδεια κυνηγιου στις ΗΠΑ

Δημοπρατηθηκε αδεια κυνηγιου στις ΗΠΑ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF
 
Μία άδεια για το κυνήγι και τη θανάτωση ενός επαπειλούμενου είδους ρινόκερου πουλήθηκε σε δημοπρασία στις ΗΠΑ εν μέσω οργισμένων αντιδράσεων και απειλών. 
 
Πρόκειται για μία άδεια κυνηγιού Μαύρου Ρινόκερου από τη Ναμίμπια, η οποία πουλήθηκε για 350.000 δολάρια.
 
Στη Ναμίμπια ζει περίπου το ένα τρίτο των 5.000 μαύρων ρινόκερων και η χώρα εκδίδει τρεις άδειες κυνηγιού για το είδος αυτό τον χρόνο. 
 
Είναι η πρώτη φορά που μία άδεια δημοπρατείται εκτός αφρικανικού εδάφους. Η άδεια δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη της να κυνηγήσει έναν γέρικο, αρσενικό μαύρο ρινόκερο.
 
Η δημοπρασία προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων. To FBI δηλώνει, μάλιστα, ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τις απειλές που δέχτηκε η δημοπρασία.
 
Έξω από το κτίριο όπου πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες διαδηλωτές.
 
Ο οίκος δημοπρασίας υπερασπίστηκε τη δημοπρασία, υποστηρίζοντας ότι οι γέρικοι ρινόκεροι αποτελούν απειλή για τους νεότερους.
 
Μάλιστα, δηλώνουν ότι τα έσοδα θα δοθούν στην κυβέρνηση της Ναμίμπια και θα διατεθούν για την προσπάθεια προστασίας του είδους.
 
Οργανώσεις προστασίας των ζώων περιέγραψαν τους ισχυρισμούς αυτούς ως «διεστραμμένους» και έκαναν λόγο για ένα «κακό αστείο».
 
«Αυτή η δημοπρασία δείχνει στον κόσμο ότι ένας Αμερικανός θα πλήρωνε οτιδήποτε για να σκοτώσει αυτό το είδος. Στην πραγματικότητα μετατρέπει σε θέαμα το κυνήγι ενός επαπειλούμενου είδους» δήλωσε στο Associated Press ο Τζέφρι Φλόκεν από το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων (Ifaw).
 
Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι υπέγραψαν διαδικτυακή αίτηση για να μην προχωρήσει η δημοπρασία.
 
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ