Αρχική » Grid with Sidebar » Δημοσχάκης : Προώθηση του Κυνηγετικού Τουρισμού

Δημοσχάκης : Προώθηση του Κυνηγετικού Τουρισμού

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Συνέντευξη παραχώρησε στις, 8/4, στον Ρ/Σ STATUS 94.2 ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης αναφορικά με την παρουσία του στην εκδήλωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, όπου έκανε παρέμβαση υπέρ του Κυνηγετικού Τουρισμού στον Έβρο, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής από τους Έλληνες κυνηγούς. Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεών του:
 
  • Θεωρεί τους κυνηγούς φύλακες της οικολογίας και της φύσης, οι οποίοι σέβονται και προστατεύουν τη βιωσιμότητα της πλούσιας βιοποικιλότητας της πατρίδας μας.
  • Πριν πάει στην εκδήλωση, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Θράκης, κ. Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, και του ζήτησε να έλθει σε επικοινωνία με τους κυνηγούς, ώστε να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις (φύλαξη σκύλων, στάθμευση αυτοκινήτων, ασφάλεια όπλων) και καλές τιμές κατά τη κυνηγητική περίοδο και έτσι να καταστούν ο Έβρος και η Θράκη ελκυστικός προορισμός.
  • Ο Κυνηγετικός Τουρισμός μπορεί να είναι κατά βάση χειμερινός, αλλά όσοι κυνηγοί επισκεφτούν και γνωρίσουν από κοντά τις περιοχές του Έβρου με την ιδιότητά τους αυτή, μπορεί κάλλιστα να επισκεφτούν την περιοχή και το καλοκαίρι ή σε άλλες περιστάσεις, με τις οικογένειες και τους φίλους τους.
  • Στο προγενέστερο αξίωμά του, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και σε άλλα πριν από αυτό, συνετέλεσε στην άσκηση της ορθής πρακτικής του κυνηγιού, καθώς προώθησε Νόμο για τη απογραφή των κυνηγετικών όπλων, αλλά και τη νομιμοποίηση όσων δεν κατείχαν τα συνοδευτικά έγγραφα.
  • Έτσι, απογράφηκαν άνω του ενός εκατομμυρίου κυνηγετικά όπλα και νομιμοποιήθηκαν πολλά εξ αυτών τα οποία δεν είχαν έγγραφα (κειμήλια, κληροδοτήματα) και τα οποία δημιουργούσαν άσκοπα προβλήματα στους κατόχους και φόρτο στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Αποτέλεσμα ένα ασφαλέστερο και καθ’ όλα νόμιμο καθεστώς στην οπλοκατοχή των κυνηγετικών όπλων στην Ελλάδα.
Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να ακούσετε εδώ.

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ