Αρχική » Grid with Sidebar » Διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την τιμή της άδειας στη Μακεδονία και τη Θράκη

Διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την τιμή της άδειας στη Μακεδονία και τη Θράκη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διάφορες ανυπόστατες και ψευδείς ειδήσεις σχετικά με αύξηση της τιμής της άδειας στη Μακεδονία και τη Θράκη στο ποσό των τριάντα ευρώ.
 
Η συντακτική ομάδα του ihunt διερεύνησε ως ωφείλει το ζήτημα πριν δημοσιεύσει κάτι και κατέληξε στο εξής:
 
Η αύξηση που αποφασίστηκε στο ανώτατο όργανο της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ την Γενική της Συνέλευση, ανέρχεται σε πέντε ευρώ και εφόσον δεν αλλάξει κάτι στο κομμάτι των εισφορών υπέρ Δημοσίου, τόση θα είναι και η αύξηση στην τιμή της άδειας σε σχέση με πέρυσι, δηλαδή πέντε ευρώ.
 
Η ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ είχε μια από τις χαμηλότερες πρόσθετες εισφορές σε επίπεδο ομοσπονδίας και προς τιμήν τους οι Σύλλογοι που είναι μέλη της αποφάσισαν να την αυξήσουν με σκοπό να μπορεί η μεγαλύτερη Κυνηγετική Ομοσπονδία της χώρας να συνεχίσει να επιτυγχάνει το σκοπό της που δεν είναι άλλος από την προάσπιση της θήρας.
 
Η προσφορά της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ στο κυνήγι είναι μεγάλη και πολυεπίπεδη, ενώ η δράση της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας έχει αναγνωριστεί επανηλειμμένως τόσο από την πολιτεία όσο και από φορείς του εξωτερικού.
 
Στα πλαίσια της ενίσχυσης της δράσης τους, οι Κυνηγετικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα αποφασίζουν τελείως δημοκρατικά στις Γενικές τους Συνελεύσεις, συγκεκριμένες πρόσθετες εισφορές και αυτό  είναι κάτι που γνωρίζουν και αποδέχονται οι κυνηγοί.
 
Στη συνέλευση της ΚΟΜΑΘ, εκτός της αύξησης των πέντε ευρώ υπέρ Ομοσπονδίας, αποφασίστηκε ομόφωνα επίσης η επιβολή πρόσθετης εισφοράς υπέρ Συλλόγου, τουλάχιστον στα είκοσι ευρώ, ποσό που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια.
 
Η διαφορά επομένως της τιμής θα είναι πέντε ευρώ. 
 
Όσοι εν αγνοία τους ή ακόμη χειρότερα εν γνώσει τους, διαστρεβλώνουν την παραπάνω πραγματικότητα, μόνο κακό κάνουν στο κυνήγι αποπροσανατολίζοντας τους κυνηγούς και δημιουργώντας στείρες αντιπαραθέσεις κενές περιεχομένου.
 
Έχουμε μπροστά μας την έκδοση της Ρυθμιστικής από έναν υπουργό που κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του και έχει θέσει για ακόμη μία χρονιά τις Κυνηγετικές Οργανώσεις και τους κυνηγούς σε κατάσταση ανησυχίας και ετοιμότητας.
 
Εκεί θα πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας και όχι σε ζητήματα που απλά δεν υπάρχουν.
 
 
O iHunter
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ