Αρχική » Grid with Sidebar » Δολοφονική επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στα Γρεβενά

Δολοφονική επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στα Γρεβενά

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Παρασκευή 31/08/18 στην Γεωργίτσα Γρεβενών κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής εξόδου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Άγγελο Οικονόμου να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για την Λίζα ενός έτους, Ελληνικό Ιχνηλάτη την οποία έβγαλε ο Άγγελος για ξεμούδιασμα κ τρέξιμο το πρωινό της Παρασκευής στην Ζώνη Εκγύμνασης Κυνηγετικών Σκύλων της Γεωργίτσας Γρεβενών μαζί με άλλα τρία σκυλιά.
Τα 4 σκυλιά είχαν σηκώσει ένα λαγό ενώ ο Άγγελος  με τον αδερφό του αμέριμνοι παρακολουθούσαν από απέναντι την εξέλιξη της καταδίωξης. Ξαφνικά η καταδίωξη σταμάτησε και μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα υπόλοιπα τρία σκυλιά επέστρεψαν στα πόδια τους τρομαγμένα, ενώ στο Gps έβλεπαν την Λίζα ως ακίνητη.
 
Αμέσως κατάλαβαν ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξαν τις φωνές, ενώ παράλληλα ο καθένας από το σημείο του άρχισαν να τρέχουν προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του  Gps, ενώ έντρομοι παρακολουθούσαν την σκύλα να “απομακρύνεται” από εκείνους πρώτα σε μια απόσταση 200 μέτρων, έπειτα στα 500 μέτρα και τέλος στα 800 μέτρα επιπλέον μακριά τους καθώς την τραβούσαν οι λύκοι.
 
 
Η απόσταση ήταν αρκετή και η περιοχή δύσβατη και ο Άγγελος με τον αδερφό του έκαναν πάνω από 40′ να πάνε. Φτάνοντας στο σημείο, με φρίκη αντίκρισαν την νεαρή τους σκυλίτσα νεκρή ή μάλλον κατασπαραγμένη και εξαφανισμένη αφού το μόνο που βρήκαν ήταν το κεφάλι της όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
 
Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:
 
1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για τo iHunt.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ