Αρχική » Grid with Sidebar » Δολοφονική επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στο όρος Πατέρα

Δολοφονική επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στο όρος Πατέρα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το Σάββατο 3/12/16  σε κυνήγι λαγού άλλο ένα κυνηγόσκυλο βρήκε φρικτό θάνατο πέφτοντας θύμα των αιμοβόρων και αδίστακτων πλέον,αλλά παρόλα αυτά,ακόμα “σπάνιων”  λύκων. Η φονική επίθεση αυτή την φορά δεν έγινε στα Ιωάννινα ή στον Έβρο ή στην Κόνιτσα ή στην Καστοριά ή στην Κοζάνη ή στα Γρεβενά ή στην Ημαθία ή στις Σέρρες ή στην Δράμα ή στα Τρίκαλα ή έστω σε κάποια από τις περιοχές της Στερεάς Ελλάδος οπού συχνά πυκνά τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πάμπολλες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα.

SVESTONOF

Αυτή η νέα δολοφονική επίθεση συνέβη στο Όρος Πατέρας μερικά  μόνο χιλιόμετρα βόρεια από τα Μέγαρα !!! ( Το Όρος Πατέρας αποτελεί το ορεινό άκρο της Αττικής στα βορειοδυτικά, ως προέκταση της Πάρνηθας ενώ συνδέεται μέσω της κοιλάδας των Βιλίων με τον Κιθαιρώνα. Η υψηλότερη κορυφή του (βόρεια των Μεγάρων) έχει υψόμετρο 1.132 μέτρα.

Η έκτασή του καλύπτει ένα μεγάλο τμήμα της βορειοδυτικής Αττικής χωρίζοντας το Θριάσιο Πεδίο από τη Μεγαρική πεδιάδα.) Συγκεκριμένα λοιπόν πρόκειται για την Λίζα  7 χρονών,σκύλα Μπίγκλ του συνάδελφου Παναγιώτη Λέλη ο οποίος το Σάββατο 3/12/16 πήγε στο  Όρος Πατέρας πάνω από το λατομείο του Σταμέλου για κυνήγι λαγού.

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της άγριας δολοφονίας της σκυλίτσας του,ο ίδιος ο Παναγιώτης : ” Η Λίζα είχε απομακρυνθεί κυνηγώντας και ξαφνικά σταμάτησα να την ακούω, εκεί κατάλαβα πως κάτι δεν πήγαινε καλά, κοίταξα το GPS και έλεγε σκυλί στάσιμο, οπότε  ξεκίνησα να πάω προς το σημείο που μου έδειχνε το GPS και όταν έφτασα  αντίκρισα τα φρικτά υπολείμματα αυτού που μέχρι πριν λίγο ήταν η αγαπημένη μου Λίζα,η Λίζα μου που την είχα μεγαλώσει από κουταβάκι και ήταν η συνάδελφος, συνεργάτης και πιστή σύντροφος στα κυνήγια μου για 7 ολόκληρα χρόνια.

Το συμβάν έγινε Σάββατο πρωί 03/12 γύρω στης 07:30 στο Όρος Πατέρα. Δεν είδα λύκους φτάνοντας,αλλά επιθέσεις έχουν ξαναγίνει πολλές στα Μέγαρα και ειδικά στα πέριξ της ευρύτερης περιοχής όπου κατασπαράχτηκε το Λιζάκι μου.”  Η καημένη η Λίζα του Παναγιώτη όπως και όλα τα υπόλοιπα,δεκάδες λυκοφαγωμένα σκυλάκια δεν πρόλαβαν να χαρούν την ζωή τους και να γεράσουν στην αγκαλιά των ανθρώπων συναδέρφων και συνεργατών τους γιατί οι αρμόδιοι φορείς επιλέγουν επιδεικτικά να αγνοούν το ΠΡΟΒΛΗΜΑ και επειδή οι διάφορες ΜΚΟ του χώρου έχουν καταφέρει να περάσουν στην κοινή γνώμη όλα αυτά τα παραμύθια περί σπανιότητας του λύκου και συνεχίζουν να το κάνουν με επιτυχία ενώ οι “700”, “υπό εξαφάνιση” λύκοι έχουν φτάσει προ πολλού στην ίδια την Πάρνηθα,στον Κιθαιρώνα,στον Ελικώνα,στα Γεράνεια όρη, στα Βίλλια,στο Μουρίκι, στον Αλίαρτο και στην Κωπαίδα,στο Κριεκούκι ακόμα και μέσα στα Μέγαρα !!! Άντε λοιπόν με το “καλό” να υποδεχτούμε την “σπανιότητα” του λύκου στο Σχιστό,στον Υμηττό, στου Φιλοπάππου, στο Ζάππειο και στον Εθνικό κήπο ….

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το ihunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ