Αρχική » Grid with Sidebar » Δολοφονική επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στον Αγ. Αθανάσιο Πέλλας

Δολοφονική επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στον Αγ. Αθανάσιο Πέλλας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε την Κυριακή 20/10/19 στην περιοχή μετά τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο του νομού Πέλλας, σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Μιχάλη Πεζίκογλου να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για την Μπέμπα, beagle 5.5 ετών την οποία έβγαλε η παρέα του Μιχάλη το πρωί της Κυριακής 20/10/19 στην περιοχή μετά τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο για κυνήγι λαγού.
 
 
Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στην σύντροφο του, ο ίδιος ο Μιχάλης : ” Το περιστατικό έγινε στην περιοχή μετά τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο. Μαζί με 3 φίλους βρεθήκαμε στην συγκεκριμένη περιοχή και ενώ τα σκυλιά είχαν σηκώσει λαγό και βρίσκονταν σε φάση καταδίωξης, έβλεπα στο Gps ότι η Μπέμπα είχε διαφορετική πορεία από τα υπόλοιπα 3 σκυλιά και έτσι αποφάσισα να πάω να δω τι γίνεται.
 
Με το gps με το που πλησίαζα στα 75 μέτρα ξαφνικά έδειχνε 200 μέτρα, με το που πλησίαζα στα 80 έδειχνε 180 και πήγα έτσι τουλάχιστον 2 χιλιόμετρα, ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω νομίζοντας ότι χάλασε το gps, γιατί κατευθυνόταν όλο και πιο βαθιά στο δάσος. Στα τελευταία αφού φώναζα έφτασα στα 45m, κάτω στο έδαφος είχε μέχρι το γόνατο φύλλα, άκουσα θόρυβο ζώων να φεύγουν, 2 νομίζω και τότε είδα ότι απέμεινε από την Μπέμπα, οι λύκοι 2 πιθανόν, την κουβαλούσαν κάθε φορά που πλησίαζα.
 
 
Το όνομα της ήταν CARRA στα χαρτιά, Μπέμπα για μένα και την είχα αναστήσει από κουταβάκι. Ήταν το 2ο καλύτερο σκυλί μου, 2 φορές σε αγώνες πρώτη, πολύ καλός σε ζευγάρι και πρώτη εξαίρετος σε αγέλη, άριστη σε χαρακτήρα χωρίς ελαττώματα, σε έκθεση μορφολογίας εξαίρετη cac  και πρώτη φυλής. Ένα σκυλί άριστο εργασιακά και μορφολογικά χάθηκε σε μια στιγμή και το μόνο που μου απέμεινε είναι στιγμές & αναμνήσεις 5.5 χρόνων… ” 
 
 
Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:
 
1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ