Αρχική » Grid with Sidebar » ΔΡΑΜΑ : Απίστευτη δολοφονική επίθεση λύκων σε σκύλους μέσα περιφραγμένη περιοχή

ΔΡΑΜΑ : Απίστευτη δολοφονική επίθεση λύκων σε σκύλους μέσα περιφραγμένη περιοχή

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε 3 σκυλιά σημειώθηκε την Δευτέρα 17/09/18 ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟΥ κτήματος, 500 μόνο μέτρα από το χωριό Ξηροπόταμο Δράμας και 150 μέτρα από τον δημόσιο δρόμο !!!
 
Αυτή την φορά το “λαχείο” κλήρωσε στον συνάδελφο Γιώργο Κρουσόβαλη και στα 2 άτυχα κουτάβια ποιμενικούς κεντρικής Ασίας, 6 μηνών που ο Γιώργος προόριζε για φύλακες στο κτήμα. Θύμα επίσης της μανίας των λύκων και ο Τζακ, μπαράκι, 5 μηνών που την γλύτωσε με αρκετά τραύματα.
 
Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στα σκυλιά του, ο ίδιος ο Γιώργος : ” Έφυγα από το κτήμα γύρω στις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής αφού τακτοποίησα τις δουλειές μου, έβαλα μέσα στο στάβλο τα 2 άλογα που μου έχουν απομείνει γιατί παλιότερα είχα και μερικά αιγοπρόβατα αλλά λίγα λίγα οι λύκοι μου τα κατέστρεψαν. Τα 3 κουτάβια ( 2 ποιμενικούς κεντρικής Ασίας και το μπαράκι), τα άφησα ως συνήθως ελεύθερα να τρέχουν και να παίζουν μιας και ο χώρος είναι περιφραγμένος και δεν είχα φόβο να βγούνε στον δρόμο.
 
Το πρωί της Δευτέρας που ξαναπήγα στο κτήμα και τα 3 κουτάβια ήταν άφαντα, σφύριζα, πήγαινα πέρα δώθε φωνάζοντας και κάποια στιγμή άκουσα κλαψούρισμα κάτω από ένα σωρό παλέτες. Πηγαίνοντας κοντά είδα τρυπωμένο εκεί μέσα και τρομοκρατημένο το μπαράκι, που δεν έβγαινε έξω με τίποτα. Χρειάστηκε να σηκώσω αρκετές παλέτες για να καταφέρω να το βγάλω έξω και να δω τις πληγές στο λαιμό του και να καταλάβω ότι οι λύκοι ξαναχτύπησαν”.
 
” Έβαλα το κουτάβι στο αμάξι για να το πάω στον κτηνίατρο και άρχισα με βαριά καρδιά να ψάχνω για τα άλλα δυο. Μετά από λίγο εντόπισα αίματα κοντά στην περίφραξη και λίγο πιο εκεί τούφες από το τρίχωμα τους στο έδαφος αλλά και πάνω στα σύρματα, βγήκα έξω και συνέχισα το ψάξιμο αλλά δεν κατάφερα να βρω τίποτα άλλο μιας και οι λύκοι προφανώς τα είχαν πάρει μαζί τους. Γενικώς το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή είναι πολύ μεγάλο με πολλές επιθέσεις σε κτηνοτροφικά ζώα αλλά και σε σκυλιά, επίσης υπάρχουν μαρτυρίες συμπολιτών μας που έχουν δει λύκους να κυκλοφορούν στα χωράφια μέρα μεσημέρι, ενώ πλέον οι περισσότεροι έχουν κόψει τις πρωινές και απογευματινές βόλτες πεζοπορίας στην ύπαιθρο και επίσης έχουν απαγορεύσει στα παιδιά τους να βγαίνουν μόνα τους έξω από το χωριό.”
 
Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:
 
1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ