Αρχική » Grid with Sidebar » Δυο νέα κρούσματα Αφρικάνικης Πανώλης σε αγριόχοιρους στη Βουλγαρία

Δυο νέα κρούσματα Αφρικάνικης Πανώλης σε αγριόχοιρους στη Βουλγαρία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με επείγον έγγραφό της, η Διεύθυνση  Υγείας των Ζώων ενημερώνει για τα δυο νέα κρούσματα της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων που εντοπίστηκαν στην γειτονική Βουλγαρία και ανεβάζουν τον αριθμό των κρουσμάτων στα 12.
 
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει το έγγραφο : 
 
“Σε συνέχεια των ενημερωτικών εγγράφων μας για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ) και της ενημέρωσης που λάβαμε από σύστημα ειδοποίησης ADNS, σας ενημερώνουμε ότι στις 6 Ιουνίου 2019, επιβεβαιώθηκε ακόμη μία εστία του νοσήματος σε αγριόχοιρους στη Βουλγαρία (η 12η για το έτος
2019). Η εστία βρέθηκε μετά από εξέταση 2 αγριόχοιρων που βρέθηκαν νεκροί στην κοινότητα Alfatar της Περιφέρειας Silistra της Βουλγαρίας.
 
Εφόσον η επιζωοτία εμφανίζεται σταθερά εξελισσόμενη στη γειτονική Βουλγαρία και λαμβάνοντας υπόψη την υψηλού κινδύνου χρονική περίοδο καθώς και την αυξημένη τουριστική κίνηση λόγω του καλοκαιριού, παρακαλούμε τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της χώρας στα σημεία εισόδου από Τρίτες Χώρες αλλά και από άλλα Κράτη-Μέλη (ΣΥΚΕ, τελωνεία, αεροδρόμια, λιμάνια) να προβούν στις ενέργειες που περιγράφονται στην υπ. αριθμ. 3507 /127940/21-09-2018 εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας. Επίσης, παρακαλούμε και τις Κτηνιατρικές Αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων ολόκληρης της χώρας και ιδιαιτέρως αυτές που βρίσκονται στα βόρεια σύνορα για την αυξημένη επαγρύπνηση τους και την τήρηση των μέτρων που περιγράφονται στην υπ. αριθμ. 3222 /118256/03-09-2018 εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας (επισυνάπτεται(.
 
Για το ενημερωτικό υλικό αναφορικά με τη νόσο της Αφρικανικής Πανώλους, μπορείτε να ανατρέχετε στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/animal-production/pigs/1126-asthenxoiron .”
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ