Αρχική » Grid with Sidebar » Είναι ο Τσιρώνης και κυκλοφορεί ελεύθερος

Είναι ο Τσιρώνης και κυκλοφορεί ελεύθερος

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Αποσύρθηκε τελικά το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα πριν καλά καλά προλάβει να αντιδράσει η κοινωνία.
 
Καλώς αποσύρθηκε. Ελπίζουμε να λείπουν όλες εκείνες οι άστοχες διατάξεις που εντοπίστηκαν εξαρχής, όταν επιστρέψει, με πρώτη και καλύτερη φυσικά το πρόστιμο αν δε στειρώνουμε τα ζώα μας.
 
Ο κ. Αποστόλου έριξε τη μεγαλύτερη πολιτική τάπα όλων των εποχών στον υφιστάμενο του τον κ. Τσιρώνη και ανακάλεσε το νομοσχέδιο. Γρήγορα τα αντανακλαστικά του κ. Αποστόλου. Καλύτερο το φιάσκο του Υπουργείου και του κ. Τσιρώνη με την ακύρωση της διαβούλευσης, παρά ο διασυρμός που διαφαινόταν να έρχεται μιας και ο κ. Τσιρώνης κατάφερε για άλλη μια φορά το ακατόρθωτο: να ενώσει κυνηγούς, κτηνίατρους και ζωόφιλους ενάντια στο νομοσχέδιο του.
 
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που κατάφερε ο κ. Τσιρώνης να κάνει κάτι τέτοιο, μιας και στην προηγούμενη θέση του, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πάλι είχε καταφέρει να ενώσει τα δύο “άκρα” εναντίον του τόσο με τον εθνικό διάλογο παρωδία για το κυνήγι, όσο και με τις διαδικασίες που σχετίζονταν με την έκδοση της ετήσιας ρυθμιστικής απόφασης θήρας.
 
  • Αφού λοιπόν ακούσαμε το “βάλε κάνναβη στο μπαλκόνι αρκεί να πληρώνεις παράβολο”,
  • Αφού έκανε κωλοτούμπα  και δέχτηκε τη μεταφορά των εταιρειών ύδρευσης στο υπερταμείο για ξεπούλημα,
  • Αφού ξεκίνησε τον εθνικό διάλογο παρωδία για το κυνήγι και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια πριν φτάσει στα μισά του,
  • Αφού τον έβριζαν οι δικοί του και ακόμη και ο σύμβουλός του για την υπογραφή της τότε ρυθμιστικής, 
Και πολλά πολλά άλλα,
 
Τελικά ο κ. Τσιρώνης είπε και το μνημειώδες “πληρώνεις για το παπάκι, πληρώνεις για το αυτοκίνητο, γιατί να μην πληρώσεις και για το σκυλί σου”, 
 
Και μείναμε όλοι παγωτό.
 
  • Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν Υπουργός.
  • Θα ήταν αστείο αν δεν αποτελούσε επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μπει σε θέση εκλέξιμη στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015.
  • Θα ήταν αστείο αν η χώρα πατούσε στα πόδια της και θα διασκέδαζε την καθημερινότητα μας, να βλέπουμε τέτοιου μεγέθους πολιτικές τάπες σαν αυτή που έφαγε ο κ.Τσιρώνης από τον κ. Αποστόλου.
  • Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν βέβαιο πως με αυτές ακριβώς τις πρακτικές, και τέτοιου ήθους, ύφους και πολιτικής ικανότητας άνθρωποι, κάνουν κουμάντο σήμερα στη χώρα με γνώσεις και επίπεδο που ούτε για παιδική χαρά δεν επαρκούν να διοικήσει κανείς.
  • Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό. 
Δεν είναι όμως αστείο. Είναι τραγικό. 
 
Και αυτήν την τραγικότητα τη ζούμε σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης, από ανθρώπους έξω και πέρα από την πραγματικότητα, σε αφασία ή σε εντεταλμένη υπηρεσία, οι οποίοι το τελευταίο για το οποίο νοιάζονται, είναι η δουλειά που έχουν να κάνουν.
 
Γιατι, είναι προφανές πως ο κ. Τσιρώνης δε δίνει δεκάρα ούτε για τα αδέσποτα, ούτε για τα δεσποζόμενα, ούτε για τους πολίτες που επηρεάζονται από αυτά.
 
Προσπάθησε για άλλη μια φορά απλά να κάνει χατηράκια σε όλους σαν πόντιος πιλάτος που νοιάζεται μόνο για την καρέκλα του και όχι για την ουσία, και τελικά έφτιαξε ένα έκτρωμα για το οποίο τον βρίζουν όλοι.
 
Κρατήστε τον λοιπόν στην καρέκλα του, μιας και είναι ευέλικτος και πιστός στην αρχή της προσαρμοστικότητας για τη διατήρηση της καρέκλας.
 
Κρατήστε ίδια και τη διαρκή πενταμελή επιτροπή που συνέταξε το νομοσχέδιο γιατί πρέπει να έκανε πανελλήνιο ρεκόρ χρόνου απόσυρσης νομοσχεδίου και απόρριψης από το σύνολο των ενδιαφερομένων. Γιατί εξόσων παρακολουθούμε, ούτε ένας δε βρέθηκε να συμφωνήσει με το νομοσχέδιο στο σύνολό  του.
 
Η εξέλιξή του κ. Τσιρώνη βέβαια, προφανώς τον δικαιώνει για τις επιλογές του. Από τους οικολόγους πράσινους του κ. Τρεμόπουλου και του 0%, που διασπώνται συχνότερα και από το ΠΑΣΟΚ, βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής Υπουργός σε δύο Υπουργεία. 
 
Είδε τις αρετές του ο κ. Τσίπρας και τον ανέδειξε τον άνθρωπο.
 
Αντε και Πρόεδρος της Δημοκρατίας να του ευχηθούμε εμείς, μιας και φαίνεται να έχει όλα τα προσόντα που απαιτούνται για να ανελιχθεί κάποιος στο δύσκολο πολιτικό στίβο της Ψαροκώσταινας.

 

SVESTONOF
Le Chasseur
 
 
 
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ