Αρχική » Grid with Sidebar » Ειδική άδεια μετακίνησης για θήρα αγριόχοιρου και φάσας

Ειδική άδεια μετακίνησης για θήρα αγριόχοιρου και φάσας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το Βέλγιο είναι μια χώρα που πλήττεται σοβαρά από τον νέο κορωνοϊό και βρίσκεται στην 11η θέση της κατάταξης που έχει κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με περίπου 20.000 κρούσματα και περισσότερους από 1400 θανάτους.
 
Η κυβέρνηση του Βελγίου έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα κυκλοφορίας με σκοπό να σταματήσει τη διάδοση του θανατηφόρου ιού. Παρόλα αυτά, κοιτούν στο μέλλον και βλέπουν ότι πρέπει να προστατευτεί πάση η θυσία η αγροτική παραγωγή της χώρας. 
 
Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα των Brussels Times, με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα το κράτος εκδίδει ειδική άδεια μετακίνησης με σκοπό τη θήρα αγριόχοιρου και φάσας στις πεδιάδες του Βελγίου.
 
Ο κυνηγός πρέπει να έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι μετακινείται  για τη θήρα αγριόχοιρου και φάσας μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές στις πεδιάδες όπου υπάρχουν γεωργικές καλλιέργειες.
 
Σκοπός της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τις αγροτικές παραγωγές από τις καταστροφές που προκαλούν οι αγριόχοιροι και οι φάσες.
 
Όλα αυτά βέβαια υλοποιούνται με τη στενή συνεργασία του κράτους με τις κυνηγετικές οργανώσεις του Βελγίου.
 
Η Βέλγικη κυβέρνηση αναγνωρίζει το κυνήγι ως διαχειριστικό μέσο και το εκμεταλλεύεται ανάλογα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Προσπαθεί, μέσω της κυνηγετικής δραστηριότητας, να επιλύσει προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν αργότερα.
 
Η Ελλάδα μια χώρα με μεγάλη αγροτική παραγωγή αλλά και πολλά προβλήματα από τις καταδρομές των αγριόχοιρων αρνείται να προβεί σε ανάλογα μέτρα αν και το κυνήγι έχει αναγνωρισθεί ως εργαλείο διαχείρισης. Τι περιμένουμε; Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος μαζί με τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους έχουν οργανώσει συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων των οποίων όμως σταμάτησε η λειτουργία με την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.
 
Το υπουργείο περιβάλλοντος πρέπει να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε τα συνεργεία αυτά να επαναλειτουργήσουν, εφαρμόζοντας τους κανόνες ασφαλείας για τα μέλη τους. Η γραφειοκρατία εμπόδιζε την καλή λειτουργία των συνεργείων τους προηγούμενους μήνες, ομως η κυβέρνηση απόδειξε ότι όταν θέλει μπορεί να την παρακάμψει.
 
Οι κυνηγοί και οι κυνηγετικές οργανώσεις είναι στη διάθεση τους κράτους να βοηθήσουν όσο μπορούν στη μάχη αυτή που δίνει η χώρα μας στον πόλεμο αυτό.
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ