Αρχική » Grid with Sidebar » Εκτροφειο Ορεινης Περδικας στην Ηπειρο…VIDEO

Εκτροφειο Ορεινης Περδικας στην Ηπειρο…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Tην Κυριακή 19 Μαίου 2013 έγιναν τα εγκαίνια του εκτροφείου ορεινής πέρδικας της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου στην Πράμαντα του νομού Άρτας. Όνειρο πολλών χρονών πήρε σάρκα και οστά χάρις στη σκληρή δουλειά  όλων των εργαζομένων (και όχι μόνο) στην Ε’ Κ.Ο.Η. 

Ένα εκτροφείο που μόνο και μόνο η επιλογή της τοποθεσίας που επιλέχθηκε να χτιστεί δείχνει το μεράκι και την αγάπη των ανθρώπων της Ε’ ΚΟΗ για την ορεινή πέρδικα. Το εκτροφείο χτίστηκε κυριολεκτικά πάνω στα Τζουμέρκα, μέσα στον βιότοπο της ορεινής πέρδικας.

Όπως μας τόνισαν οι άνθρωποι της Ε’ ΚΟΗ η ορεινή πέρδικα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα και το εκτροφείο σκοπό έχει να υποστήριξει τους ικανοποιητικούς πληθυσμούς της πετροπέρδικας στην Ήπειρο. Σε κάποιες περιοχές που πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα, οι επιστημονικοί συνεργάτες της Ε’ ΚΟΗ θα προσπαθήσουν να καταλάβουν την αιτία της μείωσης των περδικών και με μεγάλη προσοχή θα προχωρήσουν στον εμπλουτισμό με πέρδικες από το εκτροφείο. Περισσότερα από τον άνθρωπο που μόχθησε πολύ για τη δημιουργία αυτού του εκτροφείου και δεν είναι άλλος από τον γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Μπάμπη Μπρέχα στο video που ακολουθεί

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν το ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης Αλέξανδρος που σύμφωνα με τις δηλώσεις μελών της ομοσπονδίας βοηθησε με όλες τους δυνάμεις για να γίνει αυτό το εκτροφείο, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Γιάννης Σεντελές, ο Πρόεδρος της ΚΣΕ κ. Νίκος Παπαδόδημας, ο πρόεδρος της Δ’ ΚΟΣΕ κ. Σταθόπουλος του οποίου η συμβολή ήταν σημαντική αφού από τα εκτροφεία της Δ’ΚΟΣΕ προέρχονται οι γεννήτορες και τα πρώτα αυγά του εκτροφείου, την ΚΟΜΑΘ εκπροσώπησαν οι επιστημονικοί συνεργάτες κ. Αλέξανδρος Γκάσιος, ο κ. Ιωάννης Ισαάκ και ο κ. Χρήστος Καλαϊτζής, ο Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κ. Ζήκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής του νομού Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος Ζαγορίου και πολλοί αντιπρόσωποι κυνηγετικών συλλόγων της Ηπείρου.

Μετά τον αγιασμό τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ε’ ΚΟΗ κ. Παναγιώτης Τσιλίκης. Δείτε τι είπε στο video που ακολουθεί :

 

Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του Προέδρου της ΚΣΕ. Δείτε τι είπε στο video που ακολουθεί :

Μετά το τέλος των χαιρετισμών ακολούθησε η κοπή της κορδέλας και ένα μπουφέ με παραδοσιακά ηπειρώτικα εδέσματα, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων στην Ε’ ΚΟΗ.

Ο κ. Καχριμάνης, ο κ. Σεντελές και ο κ. Παπαδόδημας εγκαινιάζουν το εκτροφείο ορεινής πέρδικας της Ε’ ΚΟΗ

Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ε’ ΚΟΗ για την άψογη φιλοξενία και ιδιαίτερα τον επιστημονικό συνεργάτη κ. Ηλία Παππά. Ευχόμαστε το εγχείρημα της Ε’ ΚΟΗ να έχει επιτυχία και να γεμίσουν τα βουνά όχι μόνο μόνο της Ηπείρου αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας με πέρδικες από το εκτροφείο που εγκαινιάστηκε εχθές.

Επιμέλεια : ihunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ