Αρχική » Grid with Sidebar » Εξαιρετική παρουσία της Εθνικής Ομάδας Pointer και Setter

Εξαιρετική παρουσία της Εθνικής Ομάδας Pointer και Setter

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το ξημέρωμα της Πρωταπριλιάς μάς βρίσκει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να περιμένουμε την πτήση για Παρίσι. Η μεγάλη παρέα αποτελούμενη από κριτές, ιδιοκτήτες και χορηγούς, έφευγε με την ελπίδα να φέρει στην Ελλάδα ακόμα μία κυνοφιλική επιτυχία…
 
Το ταξίδι μέχρι το Bepaume κουραστικό αλλά η λαχτάρα να βρεθούμε κοντά στα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής και να μάθουμε τα νέα τους από την προετοιμασία κάνει το ταξίδι να φαίνεται ευχάριστο. Ο καιρός ήταν σχετικά καλός, τα τερέν σε εξαιρετική κατάσταση αλλά η πληθώρα των λαγών και η ποσότητα τους ήaΟι λαγοί καθιστούν την εργασία των ελληνικών σκύλων πολύ δύσκολη, και δίνουν σαφή προβάδισμα στα γαλλικά και ισπανικά σκυλιά που έχουν συνηθίσει να τρέχουν συνέχεια μπροστά τους ατελείωτοι λαγοί αφού οι αγώνες τους πραγματοποιούνται σε αυτά τα τερέν.
 
Πρώτη ημέρα, ξεκινάει παρουσίαση των εθνικών ομάδων και αναχώρηση για τα τερέν. Στο τερέν Ερευνας Κυνηγίου που έκρινα, είδα τον Gesoulis Goliath με κυναγωγό τον κ. Κοσμά και ιδιοκτήτη τον κ. Γκεσούλη. Τοποθετήθηκε εξαίρετα στο τερέν, στο τέλος όμως της διαδρομής του ένας λαγός τον πήρε μαζί του.
 
Ο κ. Γονιδάκης με τον Hugo, ένα Πόιντερ εργάτη, και ιδιοκτήτη τον κ. Σακαντάνη, που εκφράζεται και τοποθετείται πάντα στο τερέν του, έκανε μια τυπική διαδρομή αλλά δεν συνάντησε θήραμα. Η Hοda με ιδιοκτήτη τον κ. Σακαντάνη στάθηκε άτυχη, μια και πραγματοποίησε μία πολύ εκφραστική φέρμα στο τέλος της διαδρομής της.
 
Τα πουλιά έφυγαν χαμηλά και μακριά αλλά ο Αγγελος Γονιδάκης δεν πυροβόλησε γιατί πίστεψε ότι δεν τα είδαν οι κριτές αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι τα είχε δει ο πλαϊνός κριτής.
 
Ο Αγγελος Γονιδάκης παρουσίασε και τον Astrahan Del Duda με ιδιοκτήτη τον κ. Κλωνάρη που βαθμολογήθηκε με 4ος Εξαίρετος. Ο Astrahan τοποθετήθηκε σωστά στο τερέν, με εξαίρετο ρυθμό, εξαίρετο κράτημα κεφαλιού και εξαίρετη γραμμή ράχης και στο τέλος της διαδρομής του εξασφάλισε ένα εξαίρετο πόντο.
 
Την Adora del Zabra με ιδιοκτήτη τον κ. Κλωνάρη, την είχα επανάκληση πάνω από 20 λεπτά αφού παρουσιάστηκε στο ανώτατο επίπεδο του αγώνα χωρίς να κόβει κατ’ ελάχιστο τον ρυθμό της! Δυστυχώς δεν συνάντησε θήραμα. Ο κ. Αποστολάκος συμμετείχε με τον Ramon, ιδιοκτησίας του κ. Ζήκα. Είχε μία τυπική διαδρομή αλλά δεν συνάντησε θήραμα και τον Gotto Di Tsoto του κ. Τσοτόπουλου, ένα Πόιντερ με εξαίρετο κράτημα κεφαλιού, και εξαίρετη γραμμή ράχης, που είχε μια τυπική διαδρομή αλλά δυστυχώς δεν συνάντησε θήραμα.
 
   
Εξαιρετική παρουσία από τον Rapakoulia’s Genesis Iason που κέρδισε το 3ος ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ στο Κύπελλο Ευρώπης.  
 
Ανώτατο επίπεδο
 
Την πρώτη μέρα στο τερέν μου είχα με 1ος Εξαίρετος CAC τον S RIK του κ. Gavrilovic, ένα ποιοτικό Πόιντερ που παρουσιάστηκε στο ανώτατο επίπεδο ενώ τη δεύτερη ημέρα είχα στο τερέν μου με 1ος Εξαίρετος CAC τον Geox Des Trois Baronies του κ. Laffon άλλο ένα ποιοτικό Πόιντερ που παρουσιάστηκε στο ανώτατο επίπεδο και όπως έμαθα αργότερα έχει βραβευθεί και τέσσερις φορές 1ος στην Εθνική έκθεση Μορφολογίας της Γαλλίας.
 
Στα Πόιντερ στα ισόβαθμα σκυλιά μετράει η μορφολογική εξέταση που γίνεται πριν από την έναρξη του αγώνα και εάν (όπως στην προκειμένη περίπτωση) είναι ισόβαθμα τότε γίνεται μπαράζ. Νικητής στο μπαράζ, άρα και Πρωταθλητής Ευρώπης, ο Geox και Αναπληρωτής Πρωταθλητής Ευρώπης ο S Rik.
 
Στη Μεγάλη Ερευνα των Σέττερ είχαμε τον κ. Μανωλάκη με τον Asto d Almaliotis με ιδιοκτήτη τον κ. Νάστο, τον Azor od Race του κ. Κανίδη, τον Fuego του κ. Αποστολάκου με ιδιοκτήτη τον κ. Δογιάκη, τον Ciao Sirtouf του κ. Παυλίδη με ιδιοκτήτες τους κ. Δακούτρο και κ. Φωτεινό, τον Rapakoulias Genesis Iason με τον κ. Ραπακούλια και ιδιοκτήτη τον κ. Παπαδόπουλο. Ο Iason στο Κύπελλο Ευρώπης βαθμολογήθηκε με 3ος Εξαίρετος.
 
H φέρμα που χάρισε στον Don Sirtouf το 2ος Εξαίρετος
 
Ενα Σέττερ που όπως φαίνεται μπορεί και παρουσιάζεται παντού στο ανώτατο επίπεδο και τέλος ο κ. Μαυρίδης με τον Vorra με ιδιοκτήτες τους κ. Πουλέτη και Λεμπέση και τον Don Sirtouf με ιδιοκτήτη τον κ. Μαθιόπουλο. Ο Don τη δεύτερη ημέρα βαθμολογήθηκε με 2ος Εξαίρετος RCAC, ένα πραγματικά μεγάλο αποτέλεσμα που σε συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων ίσως μας έφερνε και κάποιο τίτλο.
 
Η Εθνική Πόιντερ Ερευνας Κυνηγίου.
 
Ο Don παρουσιάστηκε εξαίρετα καλύπτοντας όλο το διαθέσιμο τερέν του, με εξαίρετο ρυθμό, εξασφάλισε έναν πόντο με εξαίρετη έκφραση.
 
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Samniticus Zlatan του κ. Bruni και Αναπληρωτής Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μarc del Faenor του κ. Calabrese.
 
Ερευνα Κυνηγίου
 
Στην Ερευνα Κυνηγίου Σέττερ έκρινε ο κ. Αυλωνίτης. Από κυναγωγούς είχαμε τον κ. Κοσμά με τον Alex και ιδιοκτήτη τον κ. Τσίρμπη και τον Gianni del Duda με ιδιοκτήτη τον κ. Πάτση που βαθμολογήθηκε και τις δύο ημέρες με 3ος Εξαίρετος. Τη μία μέρα κρίθηκε λίγο αυστηρά αφού θα μπορούσε να πάρει RCAC.
 
Ο Gianni del Duda έδειξε ότι είναι ένα Σέττερ με εξαίρετο κράτημα κεφαλιού, πλαστική κίνηση, σωστά τοποθετημένη ουρά. Την πρώτη ημέρα που τον είδα τοποθετήθηκε εξαιρετικά στο τερέν του και εξασφάλισε έναν εκφραστικό πόντο.
Ο κ. Γονιδάκης έλαβε μέρος με την Cima Sirtouf με ιδιοκτήτη τον κ. Κλωνάρη, τον Ζerbi με ιδιοκτήτη τον κ. Γεωργακόπουλο και τον Μax Gialtron με ιδιοκτήτη τον κ. Χαλκίτη ένα ποιοτικό Σέττερ με σωστό κράτημα κεφαλιού, εξαίρετη γραμμή ράχης, καλπάζει χαμηλά στο έδαφος και τις δύο ημέρες είχε εξαίρετη παρουσία αφού την μία ημέρα βαθμολογήθηκε με 4ος Εξαίρετος ενώ τη δεύτερη ημέρα είχε επανάκληση.
 
O κ. Μαυρίδης συμμετείχε με την Depis Tsitro και ιδιοκτήτη την κ. Στακτοπούλου και τέλος τη Lady τoυ κ. Μεντέ με ιδιοκτήτη τον κ. Κολάρα, μία θηλυκιά που παρουσιάστηκε εξαίρετα στο τερέν της και δίκαια είχε επανάκληση όπου εξασφάλισε ένα εξαίρετο πόντο. Δυστυχώς κάποιο βήμα στην ακινησία την άφησε στο 4ος Εξαίρετος, όχι μικρό αποτέλεσμα, αν και η όλη παρουσία της θα της χάριζε σίγουρα τίτλο.
 
Tέλος, στη Μεγάλη Ερευνα Πόιντερ έκρινε ο κ. Πονηρέας. Είχαμε τον κ. Μανωλάκη με τον Kroll και ιδιοκτήτες τους κ. Γιοχάλα και Πάνου και τον Raikal Park με ιδιοκτήτη τον κ. Χρήστου. Ο Park που βαθμολογήθηκε με 3ος Εξαίρετος είναι ένα Πόιντερ που παρουσιάστηκε με σωστό κράτημα κεφαλιού, εξαίρετη γραμμή ράχης, εξαίρετο ρυθμό, εξασφάλισε έναν εκφραστικό πόντο αλλά δυστυχώς οι κριτές τον είδαν σε 3 χρόνους και κάποια στιγμή στον 3 χρόνο το δύσκολο του τερέν δεν άφησε τον Park να εκφραστεί.
 
Ο κ. Μαυρίδης με τον Taygetos of Mathiopoulos και ιδιοκτήτη τον κ. Μαθιόπουλο, o κ. Παυλίδης με τον Legolas d Ioannina και ιδιοκτήτη τους κ. Σαραλιώτη και Πετούση που είχε επανάκληση αλλά δεν συνάντησε θήραμα, τoν Ranger Sargiadae του κ. Eschini και ιδιοκτήτη τον κ. Σακαντάνη που αν και είχε φοβερή παρουσία (ίσως την καλύτερη) έμειναν πίσω πουλιά και τέλος o κ. Αποστολάκος με τη Lamia d Ioannina και ιδιοκτήτη τον κ. Κανόπουλο που βαθμολογήθηκε με 3ος Εξαίρετος.
Η Lamia d Ioannina μια νεαρή κομψή θηλυκιά με σωστή τοποθέτηση, που παρουσιάστηκε με εξαίρετο ρυθμό, αλλά μπροστά της βρήκε τον Πρωταθλητή Ευρώπης Boss του κ. Fernadez ένα πολύ ποιοτικό Πόιντερ.
 
Ελληνική κυνοφιλία
 
Τέλος, ο Psixaris Ventus Tuko που με μία λέξη έκανε τα ΠΑΝΤΑ, τοποθετήθηκε εξαιρετικά στο τερέν του και εξασφάλισε δύο εξαίρετους ποιοτικούς πόντους στο άκρο του τερέν του χαρίζοντάς του το RCAC και συνάμα τον βαρύτιμο τίτλο του Αναπληρωτή Πρωταθλητή Ευρώπης, έναν τίτλο που μας έκανε όλους υπερήφανους αφού αποδείξαμε για ακόμη μία φορά ότι η ελληνική κυνοφιλία είναι στο ανώτατο επίπεδο και είχαμε κάνει τους Ιταλούς να «τρομάξουν».
Η χαρά ήταν μεγάλη απ’ όλη την ελληνική αποστολή και αυτό φάνηκε στις απονομές που ήμασταν όλοι ΜΑΖΙ όπως μας αρμόζει. Γιατί ο TUKO μπορεί να έχει εκτροφέα τον κ. Ψυχάρη και ιδιοκτήτες τους κ. Αβραμίδη και Ψυχάρη αλλά η κυνοφιλία και ο καλός σκύλος πρέπει να μας ΕΝΩΝΕΙ.
 
 
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους κυναγωγούς που παρουσίασαν τους σκύλους τους στο ανώτατο επίπεδο εξασφαλίζοντας 4 επανακλήσεις, 7 χαρακτηρισμούς Εξαίρετος, 2 RCAC και τον τίτλο του Αναπληρωτή Πρωταθλητή Μεγάλης Ερευνας στα Πόιντερ.
 
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες των σκύλων που, παρά την οικονομική κρίση, πιστεύουν στους σκύλους τους και κρατάνε την ελληνική κυνοφιλία ψηλά.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΥΖΟΥΝΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΥΖΟΥΝΑΣ
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ