Αρχική » Grid with Sidebar » Εξώδικο του Κ.Σ. Μυτιλήνης στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά

Εξώδικο του Κ.Σ. Μυτιλήνης στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ –ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

SVESTONOF

Του Κυνηγετικού Συλλόγου Μυτιλήνης με έδρα την πόλη της Μυτιλήνης, επί της οδού Αεροπόρου Γιαναρέλλη 40, ως νομίμως εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Π Ρ Ο Σ

Τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, με έδρα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επί της οδού Κανελλοπούλου 4 στην Αθήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ :
1. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως νομίμως εκπροσωπείται, με έδρα επί της Λεωφόρου Μεσογείων 119 στην Αθήνα.
2. Το Υπουργείο Εσωτερικών ως νομίμως εκπροσωπείται, με έδρα επί της Βασιλίσσης Σοφίας 15 στην Αθήνα.
*********************

Αξιότιμε Υφυπουργέ ,

Στις 9 Νοεμβρίου 2020, δηλώσατε δημοσίως σχετικά με την απαγόρευση μετακινήσεων για κυνήγι και ψάρεμα, καθώς και για την ισχύ των αδειών κυνηγίου, ότι: «Αντιλαμβανόμενοι σε κάθε περίπτωση όμως, τα έξοδα που μπορεί να έχουν γίνει από τους φίλους κυνηγούς, σε κάθε περίπτωση δρομολογείται τις επόμενες μέρες και σχετική ρύθμιση ώστε η ισχύ των αδειών κυνηγίου να επεκταθεί για ένα επιπλέον έτος, ώστε να μην χρειάζεται η ανανέωση τους του χρόνου και οποιαδήποτε περαιτέρω δαπάνη για τις σχετικές άδειες και την ανανέωση τους».

Σας καθιστούμε γνωστό ότι από τον Κυνηγετικό μας Σύλλογο για την κυνηγετική περίοδο 2020-2021, ανανεώθηκαν από τη Διεύθυνση Δασών Λέσβου 696 άδειες θήρας. Συγκεκριμένα, 683 τοπικές, 2 περιφερειακές και 11 γενικές. Ο αριθμός των γενικών αδειών θήρας υπήρξε περιορισμένος, λόγω δικής μας προτροπής προς τα μέλη μας, εν αναμονή του δευτέρου κύματος της πανδημίας, κατά την περίοδο των ανανεώσεων.

Αναλυτικά το κόστος έκδοσης των αδειών των μελών μας, σύμφωνα με την Αρ.πρωτ.ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/65829/1705 της 07/07/2020 με θέμα τον καθορισμό της ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους από το Υ.Π.ΕΝ Κυνηγετικούς Συλλόγους, το με αριθμό πρωτ. 35887 της 18/8/2020 της Δ/σης Δασών Λέσβου, που αφορά την έγκρισή πρόσθετης εισφοράς υπέρ του Συλλόγου αποκλειστικά για την άσκηση φιλοθηραματικών δραστηριοτήτων, την πρόσθετη εισφορά υπέρ Β.Κ.Ο.Α. καθώς και το κόστος ασφαλιστικής κάλυψης, ανέρχεται στο εξής ποσό:

Τοπικές άδειες θήρας 683 x 110 ευρώ = 75.130 ευρώ
Περιφερειακές άδειες θήρας 2 x 130 ευρώ = 260 ευρώ
Γενικές άδειες θήρας 11 x 160 ευρώ = 1.760 ευρώ
Σύνολο 77.150 ευρώ

Κύριε Υφυπουργέ, αναμένουμε εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, και πριν την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου 2021-2022 να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας και να μεταφέρετε στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου μας το ανωτέρω ποσό μέσω σχετικής ρύθμισης, ώστε τα μέλη μας να μην έχουν νέα πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση. Από την πλευρά μας θα τηρήσουμε όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις που αφορούν την διανομή των χρημάτων ως προς το Κράτος και τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, όπως άλλωστε κάθε χρόνο πράττουμε. Το ΙΒΑΝ του Συλλόγου μας στην Τράπεζα Πειραιώς είναι GR06 0171 3550 0063 5504 0034 026 Δικαιούχος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της Χώρας μας δεν είναι απλώς εισπρακτικά όργανα, αλλά υποχρεούνται βάσει των καταστατικών τους να δαπανούν έστω το 50% των εσόδων τους σε δράσεις που αφορούν την διατήρηση και διαχείριση της άγριας ζωής (φιλοθηραματικά έργα). Κάθε χρόνο, πραγματοποιούν ειδικές σπορές για την άγρια ζωή, τοποθετούν ειδικές ποτίστρες, καλλιεργούν πηγές νερού, λαμβάνουν μέρος σε αναδασώσεις και αναπλάσεις χώρων, εκτρέφουν είδη θηραμάτων με σκοπό τη διατήρηση και αύξηση του πληθυσμού τους στη φύση, συνδράμουν την Πολιτεία στην Δασοπροστασία ως αναγνωρισμένα μέλη της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και όπου αλλού αυτό καταστεί απαραίτητο. Κι όλα αυτά από τα δικά τους έσοδα χωρίς να επιβαρύνουν στο ελάχιστο τον Κρατικό προϋπολογισμό και πάντα ελεγχόμενοι από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τα Καταστατικά μας στις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους τα ταμεία μας θα πρέπει να έχουν μηδενικό υπόλοιπο, δηλαδή πρέπει να έχουν εκτελεστεί όλα αυτά τα έργα. Με τις εξαγγελίες σας αφήνετε τον Κυνηγετικό μας Σύλλογο εκτεθειμένο, διότι ουσιαστικά κατ’ αυτόν τον τρόπο για την περίοδο 2021-2022 δεν θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στο περιβάλλον όσα σχεδιάζουμε και υποχρεούμαστε καταστατικά. Η οικονομική ελάφρυνση των μελών μας είναι μεγίστης σημασίας για εμάς, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αλλά η διασφάλιση της ορθής λειτουργίας των σωματείων που εκπροσωπούμε είναι σκοπός αδιαπραγμάτευτος. Αναμένουμε να τηρήσετε τις δημόσιες εξαγγελίες σας.

Σε διαφορετική περίπτωση, δέον είναι να απαντήσετε στο δίκαιο και εύλογο αίτημά μας, ώστε υπεύθυνα να ενημερώσουμε τα μέλη μας στην Ετήσια Γενική μας Συνέλευση, όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες για να πραγματοποιηθεί.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας.

Σας καλούμε όπως εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος προβείτε στην πίστωση στον ανωτέρω τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου μας του συνολικού ποσού των 77.150 ευρώ , προκειμένου να ανανεωθούν οι εκδοθείσες κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο κυνηγετικές άδειες των μελών μας και την επόμενη κυνηγετική περίοδο (2021-2022) , χωρίς την δική τους επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μού, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής: α) ας επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτόν που απευθύνεται για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, και β) να την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Μυτιλήνη, 22/01/2021
Ο νόμιμος εκπρόσωπος
του Διοικητικού Συμβουλίου του
Κυνηγετικού Συλλόγου Μυτιλήνης


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ