Αρχική » Grid with Sidebar » Εξ όνυχος τον Λέοντα….

Εξ όνυχος τον Λέοντα….

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ζούμε ένα έπος. Γράφουμε ιστορία που θα την διδάσκονται οι νεανίες μετά από χιλιάδες χρόνια και θα θαυμάζουν. Την αιώνια βλακεία.

SVESTONOF

Πραγματικά είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια των κυβερνώντων να γελοιοποιήσουν κάθε τους κίνηση και πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του κορονοιού.

Πως τα καταφέρνουν άραγε? Θέλει κόπο και βαθιά σκέψη ή ως συνήθως, όπως γίνεται στην παράγκα του Καραγκιόζη, αρκεί να πετάξει κάποιος μια κοτρώνα και οι υπόλοιποι να την βλέπουν σαν καλλιτέχνημα αντάξιο του Ερμή του Πραξιτέλη?

Δηλαδή με όλα τα σωστά τους…Μια διλοχία γιατρών που συνεδριάζουν καθημερινά, ένα τάγμα Υπουργών και παρατρεχάμενων που καίνε ολημερίς φαιά ουσία σαν Χριστουγεννιάτικο τζάκι στον Παρνασσό, αποφάσισαν κατόπιν ωρίμου σκέψεως, ότι το πρόβλημα των Ελλήνων αυτή την ώρα είναι τα ΠΕΤΣΑκια στα νυχάκια τους και ποιος θα τους τα κόψει?

Πάτε καλά ωρέ εκεί στην κυβέρνηση ή σας χτύπησε όλους κατακούτελα ο κορνογιός?

Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όταν σας βρίζουν. Αυτό είναι φυσιολογικό. Όταν αρχίζουν και σας παίρνουν στο ψιλό και στο περγέλιο σημαίνει ότι χάθηκε η μπάλα μαζί με τους ονυχοκόπτες.

Τρίχες, νύχια και καμπάνες. Πετύχατε διάνα.

Θα πάμε για πεντικιούρ στις νυχούδες, μετά για μιζανπλί στο κομμωτήριο, στην εκκλησία για να προσευχηθούμε ο θεός να μας κόβει χρόνια και να σας δίνει μέρες μακροημέρευσης, στα κλίκ αγουέι για να δοκιμάσουμε αρβύλες και μετά θα μας συλλάβετε επειδή θα βγούμε στο βουνό.

Διότι στα βουνά είναι ο κίνδυνος ο μέγας. Εκεί μπορεί να ενσκύψει ο κορονοιός και να μας βρεί μονάχους και να μας ξεσκίσει. Ενώ στα κομμωτήρια και στα νυχάδικα που θα είμαστε παρέες δεν θα τολμήσει να εμφανιστεί.

Που να τολμήσει. Μπορεί να τα βάλει με την βλακεία? Εδώ οι Θεοί υποχώρησαν ο κορονοιός θα μείνει?

Ζούμε στιγμές επικές. Εδώ γράφεται η Ιστορία και τα άσματα που θα τραγουδάνε το 2221 οι νέοι ρεμπέτες του ντουνιά .

«Πέτα «Σκληρέ» περήφανε
Και δείξε τη χαρά σου
Που έπιασαν τους κυνηγούς
Τα νυχοπόδαρα σου.»

Ωρέ τι αητοί χρυσοπτέρουγοι είναι ετούτοι. Τι γαμψώνυχες Αρπυιες…

Αμ ο άλλος? Ο γραμματικός του εμπορίου ντέ, αυτός που νόμισε ότι η διαχείριση του κορονοιού είναι εισιτήριο για τη βουλή…Αειντε ρε κατακαημένε Θωμά που έλεγε και ο Ηλίας του 16ου.

-«Να ζεσταθούν τα νύχια μου τα νυχοπόδαρα μου»
-«Κάλιο να φάς τα νύχια σου τα νυχοπόδαρα σου…»

Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Πλέον κινδυνεύουμε περισσότερο να πεθάνουμε από τα γέλια παρά από τον κορονοιό.

Το ότι έπρεπε να έχεις άκρες για να γίνει η δουλειά σου ΄στη καραγκιόζ χώρα που ζούμε είναι σίγουρο. Το ότι θα φτάναμε να παρακαλάμε τις νυχούδες να μεσολαβήσουν για να μπορέσουμε να βγούμε στο βουνό δεν το περίμενα.

Μήπως πρέπει εκτός από θηροφυλακή να φτιάξουμε και μια ονυχοφυλακή πρόεδρε? Περισσότερες πιθανότητες να κυνηγήσουμε έχουμε από ότι σήμερα που ξοδεύουμε ένα σκασμό λεφτά και μια παρέα μηχανόβιοι και μια νυχατζού μόνη της φτιάχνει νόμους κατά πώς την βολεύει.

Τι στο διάολο, εμείς με τόσα όπλα και η νυχού με έναν νυχοκόπτη και κατάφερε να τους κάνει όλους να κρυφτούν στα αμπάρια? Τι τους είπε δηλαδή, Κυριάκο κρατάω νυχοκόπτη?

Εν τω μεταξύ το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι χρυσοπτέρουγοι αητοί της κυβέρνησης , που κινούνται πιο γρήγορα και από τη σκιά τους, κατάφεραν να μας εγκλωβίσουν άλλη μια φορά. Εννιά νοματαίοι επιτρέπονται στα ρεβεγιόνια και στα τραπεζώματα. Δέκα κυνηγοί στα γουρνοκυνήγια λέει ο νόμος ότι επιτρέπονται, στο εννιά μαύρο βάζουν το όριο τα ξεφτέρια.

Όχι νόμιζαν οι κυνηγοί ότι θα ξεφύγουν

Μιλάμε για κινήσεις επικές, για στρατηγική αντάξια ενός Μακιαβέλι. Εν ολίγοις δηλαδή πρόκειται για μακελλειό των κυνηγών.

Le Chasseur

 

ΥΓ. Αν κάνουμε μια συμφωνία με τις νυχούδες για να λιμάρουν τα νύχια των σκυλιών μας, έχουμε άραγε ελπίδες να κυνηγήσουμε τον Φεβρουάριο?


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ