Αρχική » Grid with Sidebar » Επίθεση αδέσποτων σκύλων έστειλε δύο νέους στο νοσοκομείο

Επίθεση αδέσποτων σκύλων έστειλε δύο νέους στο νοσοκομείο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Οι καταγγελίες συσσωρεύτηκαν, αλλά αφορμή για να βγουν στο φως της δημοσιότητας ήταν η πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε μία παρέα τεσσάρων νέων αγοριών στην κεντρική πλατεία  Αδέσποτα που αυξάνουν στην πόλη και μαζί με αυτά και οι επιθέσεις σε πολίτες καταγράφει ο «Χ» τόσο με το φωτογραφικό του φακό σε κεντρικές οδούς, όσο και εξαιτίας των καταγγελιών που καταθέτουν οι ίδιοι οι πολίτες.
 
Οι καταγγελίες συσσωρεύτηκαν, αλλά αφορμή για να βγουν στο φως της δημοσιότητας ήταν η πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε μία παρέα τεσσάρων νέων αγοριών στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, με αποτέλεσμα δύο από αυτά να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.  Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία του γονέα ενός από τα παιδιά: «Δεν νομίζεται ότι κάτι πρέπει να γίνει με τα αδέσποτα σκυλιά της πλατείας;
 
Ξημερώματα Σαββάτου επιτέθηκαν και δάγκωσαν τέσσερις νεαρούς εκ των οποίων δυο πήγαν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής για παροχή πρώτων βοηθειών, ένας εκ των οποίων είναι και υιός μου. Μήπως τώρα που είναι γεμάτη η πλατεία με μικρά παιδιά γίνουμε μάρτυρες θλιβερού γεγονότος, πράγμα που απεύχομαι. Επιτέλους ποιος είναι υπεύθυνος για περισυλλογή και φύλαξη –περιορισμό»; Η ανησυχία έκδηλη και τα ερωτήματα πρέπει να τύχουν άμεσης ανταπόκρισης καταρχήν από τις δημοτικές υπηρεσίες.
 
Γνωρίζουμε, αναγνωρίζουμε και έχουμε καταγράψει το έργο που γίνεται στο δημοτικό κυνοκομείο, όμως είναι καιρός να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μπει ένα φρένο στην αύξηση των αριθμού των αδέσποτων, με ένα πιο αυστηρό πρόγραμμα στειρώσεων.
 
Όσο για τη Φιλοζωική Κομοτηνή, αυτή με τις δυνάμεις που διαθέτει, φροντίζει όσο μπορεί για τη φροντίδα των αδέσποτων και είμαστε σίγουροι ότι η καταγγελία θα τους ευαισθητοποιήσει και πάλι.  Σε κάθε περίπτωση και οι πολίτες πρέπει να μεριμνούν και να μην απελευθερώνουν ανεξέλεγκτα τα δεσποζόμενα ζώα που κάποια στιγμή βαριούνται να έχουν στο σπίτι τους. 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ