Αρχική » Grid with Sidebar » Επίθεση λαθροθήρων σε θηροφύλακες στην Αμαλιάδα

Επίθεση λαθροθήρων σε θηροφύλακες στην Αμαλιάδα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Μνήμες από το παρελθόν ζωντάψεναν το βράδυ της Τρίτης 11 Αυγούστου 2015 στην Αμαλιάδα όταν λαθροθήρες έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή δύο θηροφυλάκων. Μην ξεχνάμε ότι πριν από έξι χρόνια δολοφονήθηκε ο  Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Θοδωρής Παπασπυρόπουλος που υπηρετούσε στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαλιάδας από λαθροθήρα.
 
Το ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ επικοινώνησε με τον υπεύθυνο θήρας του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστα Μούσα που είπε για το περιστατικό :
 
“ Παραλίγο να  έχουμε διπλό χτύπημα ενάντια στη θηροφυλακή το βράδυ της Τρίτης 11/8/2015 όταν απειλήθηκε η ζωή του Θεόδωρου Θεοδωρακόπουλου θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας και του Παναγιώτη Βασιλόπουλου Ομοσπονδιακού κατά τη διάρκεια περιπολίας για έλεγχο λαθροθηρίας.
 
Συγκεκριμένα, υπήρχε σχετική πληροφορία ότι τον τελευταίο καιρό σε περιοχή της Πηνείας τα βράδια, λαθροθήρες δραστηριοποιούνταν στην περιοχή λαθροθηρεύοντας λαγούς. 
 
Έτσι, επί 3 συνεχόμενα βράδια η συγκεκριμένη περιοχή φυλασσόταν συνεχώς. 
 
Το βράδυ της Τρίτης 11/8 οι δυο θηροφύλακες, αντελήφθησαν ένα αυτοκίνητο να κινείται σε αγροτικό δρόμο ενώ παράλληλα, τουφέκισαν (πιθανότατα λαγό).
 
Οι θηροφύλακες προσπάθησαν να σταματήσουν το εν ΄λογω αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα αλλά ο οδηγός δεν υπάκουσε στα σήματα που έκαναν οι θηροφύλακες και προσπάθησε να εμβολίσει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο.
 
Ο Υπεύθυνος Θήρας του ΚΣ Αμαλιάδας Κώστας Μουσάς
 
Σύμφωνα με την καταγγελία των θηροφυλάκων ο συνοδηγός του αυτοκινήτου έβγαλε από το παράθυρο του αυτοκινήτου το κυνηγετικό όπλο που κρατούσε και το έστρεψε ενάντια στους δυο θηροφύλακες απειλώντας τη ζωή τους. Τελικά οι δυο λαθροθήρες κατάφεραν να ξεφύγουν από το μπλόκο των θηροφυλάκων.
 
Οι θηροφύλακες πρόλαβαν και πήραν την πινακίδα του εν λόγω αυτοκινήτου, βρήκαν τον κάτοχό του μέσω της Ασφαλειας Αμαλιάδας και αμέσως υπέβαλλαν μήνυση προκειμένου να ακολουθήσει η αυτόφωρη διαδικασία όπως προβλέπεται από τον νόμο.
Να σημειώσουμε ότι ο σύλλογος μας, έχει δεχτεί ήδη ένα από τα δύο θανατηφόρα πλήγματα κατά της θηροφυλακής που έχουν συμβεί ανά την Ελλάδα και δυστυχώς αυτό είχε συμβεί πριν 6 χρόνια τέτοιες μέρες περίπου από λαθροθήρα-στυγνό δολοφόνο. 
 
Παρόλα αυτά, τα παιδιά της θηροφυλακής, δεν το βάζουν κάτω συνεχίζουν με ζήλο αυτό για το οποίο πληρώνονται και είναι άξιοι συγχαρητηρίων (το λιγότερο που μπορούμε να πούμε).  
 
Το ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να προστατεύσει τους κυνηγότοπους της περιοχής από τη λαθροθηρία δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα μέλη του να ασκούν την κυνηγετική δραστηριότητα. 
 
Μην ξεχνάμε ότι πάντα βάλετται το δένδρο που δίνει καρπούς. Ο νοών νοήτω. “
 
Οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες και οι θηροφύλακες των αναγνωρισμένων κυνηγετικών συλλόγων της χώρας προσπαθούν καθημερινά να προστατεύσουν το κυνήγι από τα φαινόμενα της λαθροθηρίας. ΗΟμοσπονδιακή  Θηροφυλακή είναι ο θεσμός που θα επιτρέψει την συνέχιση της κυνγηετικής δραστηριότητας στη χώρα μας.
 
Φωτό : Στο κέντρο ο Πρόεδρος του ΚΣ Αμαλιάδας Κώστας Θεοδωρόπουλος, αριστερά ο Θηροφύλακας του ΚΣ Αμαλιάδας Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος και δεξιά ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Παναγιώτης Βασιλόπουλος.
 
Κώστας Λουρής για το  iHunt.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ