Αρχική » Grid with Sidebar » Επίθεση λύκου σε γάτα λίγο έξω από χωριό της Κοζάνης….VIDEO

Επίθεση λύκου σε γάτα λίγο έξω από χωριό της Κοζάνης….VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μια δυσάρεστη και συνάμα επικίνδυνη έκπληξη περίμενε τον Νίκο Μυλωνά. Το Σάββατο 05/12/20 και γύρω στις 12:00 το μεσημέρι βρέθηκε 300 μέτρα έξω από το χωριό Αναρράχη στην Κοζάνη, και μόλις 150 μέτρα από την δική του μονάδα παραγωγής ζωοτροφών, στα κτήματα του για αγροτικές εργασίες.

SVESTONOF

Εκεί λοιπόν εντόπισε ένα ιδιαίτερα μεγαλόσωμο λύκο που δεν έδειχνε τον παραμικρό φόβο και ανησυχία για την παρουσία του τρακτέρ τόσο κοντά του και ας ήταν η απόσταση μικρότερη των 10 -15 μέτρων. Ενώ ετοίμαζε λοιπόν το κινητό του να αποθανατίσει την συνάντηση με το “σπἀνιο” αγρίμι, ο λύκος έδωσε ένα σάλτο και βούτηξε μια γατούλα που είχε βρει καταφύγιο σε ένα δέντρο, γάτα την οποία δεν είχε παρατηρήσει νωρίτερα ο Νίκος.

Όλα έγιναν τόσο αστραπιαία που ο Νίκος δεν πρόλαβε να τραβήξει το άλμα του λύκου στο δέντρο, παρά μόνο την σκηνή που θα δείτε παρακάτω, δηλαδή τον λύκο, πλέον στο καθαρό να κρατάει στα δόντια του την γάτα που φαίνεται να έχει ήδη σπασμένη την ραχοκοκαλιά της από την επίθεση.

Έκπληκτος από αυτά που έβλεπε, έκλεισε το κινητό, κατέβηκε από το τρακτέρ φωνάζοντας στον λύκο μπας και φοβηθεί και φύγει, μάταια ωστόσο αφού ο λύκος βούτηξε την άτυχη γατούλα και χάθηκε στο πυκνό.

Ο Nίκος συνεχίζει λέγοντας : ” Έχουμε θέμα τα τελευταία χρόνια στην περιοχή με λύκους και με αρκούδες όπως επίσης και με τα αγριογούρουνα, οι ζημιές επικεντρώνονται κυρίως σε αγροτικές καλλιέργειες αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο.

Έχουμε δει μέρα μεσημέρι και λύκους και αρκούδες να κυκλοφορούν κοντά σε χωριά και υπάρχει μια ανησυχία γιατί ο κόσμος πάει στα χωράφια για διάφορες αγροτικές εργασίες, περπατάει για να γυμναστεί κ.λ.π

Όπως σου είπα το συγκεκριμένο βίντεο τραβήχτηκε 12 η ώρα το πρωί στα 150 μέτρα από τη μονάδα μας. Άλλες φορές παίζαμε κλέφτες και αστυνόμοι τα βράδια με αρκούδες που έμπαιναν μέσα στο χωριό και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω. ”

Έπειτα από το πρόσφατο επεισόδιο με την “Ελισάβετ”, την λύκαινα που καρφώθηκε σε κάγκελα αυλής στον Καστανά Θεσσαλονίκης και που η Μ.Κ.Ο Αρκτούρος παρουσίασε στον κόσμο ως δήθεν προσπάθεια της λύκαινας να βρεi καταφύγιο εντός της αυλής για να σωθεί από τα σκυλιά, έπειτα από την φονική επίθεση λύκου σε κουτάβι κυνηγόσκυλο ΜΕΣΑ στην αυλή σπιτιού στο χωριό Ριζανά του Κιλκίς, έπειτα από την παρουσία λύκων ΜΕΣΑ στο χωριό Μουριές του Κιλκίς, έπειτα από την φονική επίθεση λύκου σε σκύλο ΜΕΣΑ στην Λευκόβρυση Κοζάνης, έπειτα από την φονική επίθεση λύκου σε κυνηγόσκυλο ΜΕΣΑ στην αυλή σπιτιού στο χωριό Τριπόταμος Ημαθίας, μετά την παρουσία λύκων ΜΕΣΑ στην πόλη της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Δράμας, των Σερρών, μέσα στο χωριό ‘Αγρα- Πέλλας, του Ωραιοκάστρου, της Μεσημβρίας, στα χωριά του Ζαγορίου, στην Καλαμιά Κοζάνης όπου πρόσφατα κάποιοι από τους κατοίκους του χωριού κλειδώθηκαν στο καφενείο όταν μια αγέλη με έξι λύκους αποφάσισε να… κάνει μια βόλτα στην κεντρική πλατεία, του Διδυμότειχου, της Ξάνθης, των χωριών Ξηροχωρίου και Παλιού Αγιονερίου Θεσσαλονίκης, μετά τον εγκλωβισμό λύκου σε χώρο εξωτερικών εργασιών κατοικίας στην Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης, του Κρυονερίου Αττικής μένουν ελάχιστες πλέον αμφιβολίες για ποιό λόγο οι “σπάνιοι” επισκέπτονται κατοικημένες περιοχές !!!

Οι συχνότατες πλέον και ολοένα αυξανόμενες εμφανίσεις λύκων αλλά και αρκούδων εντός πολλών και διαφορετικών κατοικημένων περιοχών είναι ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο που τείνει να γίνει επικίνδυνη ρουτίνα και θα έπρεπε ήδη εδώ και χρόνια να είχε προβληματίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η κατάσταση δείχνει να γίνεται πολύ επικίνδυνη πλέον για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά και για τους ηλικιωμένους μιας και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί με ασφάλεια ποια θα είναι η αντίδραση των άγριων ζώων σε περίπτωση που συναντηθούν με ένα παιδάκι η μια ανήμπορη γιαγιά.

Προφανώς κάποιοι (ονόματα δεν λέμε, “οικογένειες” και υπολήψεις δεν θίγουμε) προσπαθούν πολύ σκληρά να μας πείσουν και μαζί να πείσουν και τον ανίδεο κοσμάκη των μεγαλουπόλεων για την περίφημη “σπανιότητα” του λύκου στην χώρα μας. Ευτυχώς ή δυστυχώς για αυτούς το “σπάνιο”, “απειλούμενο” και κατά τα άλλα “υπό εξαφάνιση” αντικείμενο των μελετών τους συνεχίζει να τους διαψεύδει με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε το βίντεο…

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ