Αρχική » Grid with Sidebar » Επίθεση λύκου σε κτηνοτρόφο στη Νέα Σάντα

Επίθεση λύκου σε κτηνοτρόφο στη Νέα Σάντα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Αυτό που όλοι απευχόμασταν άρχισε να συμβαίνει με άκρως ανησυχητική συχνότητα πλέον. Μπορεί να ακουγόμασταν υπερβολικοί όταν λέγαμε ότι δεν αργεί η ώρα που λύκος θα επιτεθεί σε κάποιο άνθρωπο. Μπορεί να μας κατηγορούσαν ότι κινδυνολογούμε, ωστόσο έπειτα από την επίθεση λύκου σε ηλικιωμένη γυναίκα από το Μακροχώρι στα Κορέστεια Καστοριάς στις 01/08/2017, έπειτα από τον φρικτό θάνατο της Βρετανίδας ακτιβίστριας στη Ροδόπη στις 23/09/17, έπειτα από την επίθεση σε 25χρονο κτηνοτρόφο στην Δαύλεια του Παρνασσού στις 14/11/2017, έπειτα από την επίθεση αγέλης λύκων σε τέσσερις πρόσφυγες που προσπαθούσαν να μεταβούν πεζοί στην Αλβανία στην περιοχή της Ιερομνήμης Ιωαννίνων στις  04/04/2018, έπειτα από την επίθεση λύκου σε αγρότη στο Ελαιοχώρι Καβάλας στις 21/07/18 τώρα έρχεται να προστεθεί άλλη μια επίθεση σε κτηνοτρόφο που προσπάθησε να υπερασπιστεί ένα από τα ζώα του !!!
 
Συγκεκριμένα μιλάμε για τον κ. Δημήτρη Κασνακίδη κτηνοτρόφο ο οποίος την Τρίτη 30/10/18 είχε πάει στον στάβλο του λίγο έξω από το χωριό Νέα Σάντα για να φροντίσει τα ζώα του. Εκεί λοιπόν και κατά τις 15.00 το μεσημεράκι είχε μια “επίσκεψη” που μάλλον θα του μείνει κυριολεκτικά αξέχαστη για πάντα!!!
 
Ενώ λοιπόν έκανε διάφορες εργασίες μέσα-έξω από τον στάβλο και τα ζώα ήταν έξω για βοσκή άκουσε φασαρία και ανακατωσούρα στο κοπάδι, βγαίνοντας λοιπόν να δει τι συμβαίνει, στα 100 μέτρα από τον στάβλο και στα 20 μέτρα από τον ίδιο έκπληκτος αντίκρισε ένα λύκο να έχει αρπάξει από τον λαιμό μια κατσίκα. Χωρίς να διστάσει καθόλου χτύπησε τον λύκο στην ράχη με την γκλίτσα του για να σώσει το ζώο και ο λύκος αμέσως χύμηξε κατά πάνω του, ο Δημήτρης δεν τα έχασε και τον ξαναχτύπησε με την γκλίτσα ενώ ταυτόχρονα έβαλε τις φωνές και ευτυχώς αυτή την φορά το αγρίμι τρόμαξε και έφυγε.
 
Εκείνη την στιγμή ήρθαν και τα σκυλιά που είχαν απομακρυνθεί προς την αντίθετη πλευρά του στάβλου και πήραν τον λύκο στο κυνήγι. Μάλιστα από τα 4 που τον κυνήγησαν επέστρεψαν μόνο τα 3 και ο Δημήτρης φοβάται ότι το άτυχο ζώο έπεσε θύμα του λύκου κατά την καταδίωξη. Ο Δημήτρης συνεχίζει λέγοντας πως πριν 4 ημέρες, σε διαφορετική περιοχή του φάγανε 3 κατσίκες και χτες στις 14:30 το μεσημέρι σχεδόν έξω από το στρατόπεδο της Νέας Σάντας 4 λύκοι σκότωσαν 2 ζώα από το κοπάδι ενός φίλου του.
 
Κλείνοντας σημείωσε πως γενικά όλα τα κοπάδια στην ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και ότι οι λύκοι εμφανίστηκαν σε τέτοιους μεγάλους αριθμούς τα τελευταία 2 χρόνια, επειδή δεν έρχονται κυνηγοί (να “τρομάζουν” την περιοχή με πυροβολισμούς) και έτσι οι λύκοι έμειναν στα μέρη τους.
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ