Αρχική » Grid with Sidebar » Επίθεση λύκων σε κρι-κρι στην Πάρνηθα

Επίθεση λύκων σε κρι-κρι στην Πάρνηθα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Αντιμέτωπος με ένα μακάβριο και επικίνδυνο ταυτόχρονα θέαμα βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 12/04/21 ο φίλος και συνάδελφος Κώστας Γκριτζάλας.

SVESTONOF

Το πρωί της Δευτέρας ανέβηκε στην Πάρνηθα για περπάτημα, κάποια στιγμή και ενώ είχε φτάσει κοντά στην Πηγή της Κυράς ή αλλιώς Κρύα Πηγή της Φυλής αντίκρυσε το κυριολεκτικά κατασπαραγμένο κουφάρι ενός νεαρού κρητικού αίγαγρου (Capra aegarus subsp. cretica), ( το συγκεκριμένο είδος έχει εισαχθεί στην Πάρνηθα από το 1961 ), αδιαμφισβήτητο διαπιστευτήριο των λύκων που δηλώνουν δυναμικά την παρουσία τους σε όλο το βουνό αλλά και στις πέριξ αυτού περιοχές, ας μην ξεχνάμε ότι πολύ πρόσφατα εντοπίστηκε νεκρός λύκος από τροχαίο στην Νέα Ερυθραία.

Όπως φαίνεται οι “σπάνιοι” λύκοι αυξάνονται και πληθύνονται και εξαπλώνονται παντού και για τα καλά εις βάρος όλης της υπόλοιπης πανίδας. Απλή απορία-ερώτηση : Μέριμνα από τους ειδικούς για τυχόν διαχείριση του ολοένα και αυξανόμενου πληθυσμού του λύκου στην Πάρνηθα και τι επιπτώσεις έχει αυτή η ανεξέλεγκτη αύξηση στην πανίδα του βουνού υπάρχει ;

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ