Αρχική » Grid with Sidebar » Επαναληπτικές καραμπίνες και επαναληπτικές εκλογές

Επαναληπτικές καραμπίνες και επαναληπτικές εκλογές

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Λίγο πριν πάμε στις κάλπες ,κατηγορούν τους κυνηγούς οι γνωστοί  εδώ και χρόνια πολέμιοι του, ότι κακώς φοβούνται τις διακηρυγμένες θέσεις των κομμάτων για επιπλέον περιορισμούς και απαγορεύσεις. Δεν πρέπει να  ανησυχούμε λοιπόν, θα  μας αφήσουν ένα δυό «πάρκα κυνηγετικά»  όπου θα μας μαζεύουν  υπό αυστηρή επιτήρηση και επίβλεψη, για  να εξασκούμε τις «βάρβαρες»  συνήθειες  μας. Και αυτό  μέχρι να μας αναμορφώσουν κοινωνικά , οπότε θα ωριμάσουν οι κοινωνικές συνθήκες για την οριστική κατάργηση του κυνηγιού  ως ανθρώπινη συμπεριφορά, όπως καθησυχάζουν οι «ειδικοί»  τους πιο ανυπόμονους , που θα έβλεπαν με χαρά ακόμη και την σύλληψη μας από την μελλοντική αστυνομία των ζώων που οραματίζονται.
 
Επαναληπτικές καραμπίνες όμως  δεν πρέπει να έχουμε γιατί τρομάζουν,  εξ όψεως και μόνο, όχι τα θηρία της φύσης, αλλά μερικοί ευαίσθητοι συμπολίτες μας. Οι οποίοι νοιώθουν συγχρόνως έντονη απέχθεια και για τις  απερίγραπτες φαιοπράσινες στολές των κυνηγών. Νοιάζονται  δε με επιστημονικό σχεδόν τρόπο και για τα σκυλιά μας που τα ταλαιπωρούμε στις λάσπες και στα βουνά, σαν τους αρχαίους προγόνους τους, αντί να τα ντύνουμε με ζαπουνάκια και καλτσούλες για να μην κρυώνουν.
 
Θα μπορούσε κάποιος κυνηγός να γελάσει με συγκατάβαση διαβάζοντας τα επιχειρήματα αλλά και τις προθέσεις των φανατικών αντικυνηγών , αν δεν διέτρεχε τον κίνδυνο όλα αυτά να γίνουν τελικά κυβερνητικές επιλογές , αν μερικές ομάδες και παρέες  αγωνιστών  περί των ίσων δικαιωμάτων ανθρώπων και  ζώων,   αναλάβουν κιόλας τις τύχες της χώρας .
Σε μια χώρα που αγοράζεις καλάσνικωφ και ρουκέτες πιο εύκολα από πασατέμπο, κάποιοι θεωρούν στα σοβαρά κιόλας, ότι το πρόβλημα της «οπλοφοβίας» θα λυθεί αφοπλίζοντας την αστυνομία…. και τους  «βάρβαρους» κυνηγούς.
 
Αν το κυνήγι δεν είναι τελικά τόσο σοβαρό θέμα ώστε να αποτελεί κριτήριο επιλογής της ψήφου όπως προσπαθούν να πείσουν τους κυνηγούς, τότε γιατί ένα κόμμα εξουσίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ το ενέταξε στο προεκλογικό του πρόγραμμα? Και μάλιστα για να διακηρύξει εκ των προτέρων περικοπές και  απαγορεύσεις, διάλυση των πετυχημένων δομών  θηροφύλαξης και  οργάνωσης των κυνηγών  και άλλα πολλά που χρόνια τώρα προσπαθούν να εφαρμόσουν ανεπιτυχώς διάφορες αντικυνηγετικές ομάδες?
 
Είναι η λύση για τα προβλήματα της χώρας και της φύσης να θέτεις το κυνήγι και τους κυνηγούς υπό διωγμό , όταν σε όλο τον κόσμο το κυνήγι αποτελεί μέρος της φύσης και της διαχείρισης της και μια χρήσιμη οικονομικά και κοινωνικά ανθρώπινη δραστηριότητα? Είναι οι επαναληπτικές καραμπίνες τόσο τρομακτικές  τελικά ώστε να ασχολούνται κόμματα και υποψήφιοι βουλευτές με τις καραμπίνες των κυνηγών? Αν αποκτούσαμε όλοι οι κυνηγοί εμπροσθογεμή ,θα καλύπτονταν οι φοβίες των ευαίσθητων συμπολιτών μας ή θα δημιουργούσαμε σοβαρό   πρόβλημα ρύπανσης  του περιβάλλοντος  από  τους καπνούς της μαύρης πυρίτιδας?
 
Ας αφήσουν τους κυνηγούς και τις επαναληπτικές καραμπίνες τους  και ας ασχοληθούν στα σοβαρά με το μέλλον της χώρας και την πραγματική πραγματικότητα οι φερέλπιδες σωτήρες της. Δεν απειλούνται οι πολίτες και η χώρα από τις επαναληπτικές καραμπίνες των κυνηγών αλλά από τις επαναληπτικές εκλογές που μερικοί μας απειλούν κιόλας ότι θα δοκιμάζουν μέχρι να αποτελειώσουν την χώρα και την υπομονή μας.
 
του Νίκου Παππού για το iHunt.gr
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ