Αρχική » Grid with Sidebar » Επικινδυνο βλημα στο Λαγκαδα

Επικινδυνο βλημα στο Λαγκαδα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

VIDEO: “Εδώ πρόκειται για εγκληματική αμέλεια. Παρά το γεγονός ότι οι συγγενείς και οι φίλοι του άνδρα που τραυματίσθηκε, πριν από λίγες ημέρες, από βλήμα όλμου, στη Μικροκώμη Λαγκαδά, ενημέρωσαν τον στρατό ότι υπάρχει κι άλλο βλήμα, πιθανότατα πυροβολικού, λίγα μέτρα παρακάτω, κανείς, δεν ενδιαφέρθηκε να μεταβεί στο σημείο και να πάρει τα οποιαδήποτε μέτρα ασφαλείας”.

Η “αυτοψία” που έκανε, χθες, ο κ. Νίκος Σακκολέβας, πραγματογνώμονας της οικογένειας του 44χρονου Νίκου Πιπερίδη που, την 1η Φεβρουαρίου, ψάχνοντας τον σκύλο του, πάτησε το βλήμα όλμου με αποτέλεσμα αυτό να εκραγεί και να ακρωτηριασθεί στα κάτω άκρα, αποδεικνύει κάτι ακόμη πιο φοβερό: την ύπαρξη ενός ακόμη βλήματος, σχεδόν ανέπαφου, περίπου 200 μέτρα από το σημείο του ατυχήματος, δίπλα σε χωματόδρομο απ’ όπου περνούν, καθημερινά, κτηνοτρόφοι και κυνηγοί.

“Δεν πίστευα ούτε εγώ στα μάτια μου όταν είδα και άλλο βλήμα, απόλυτα εκτεθειμένο, δίχως κανείς να έχει πάρει ούτε καν τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας” επισήμανε στο Thesstoday ο κ. Σακκολέβας.

Συνοδευόμενος από τα αδέλφια του 44χρονου άνδρα, που νοσηλεύεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”, ο πραγματογνώμονας διερευνούσε τις συνθήκες του ατυχήματος, όταν ξαφνικά ενημερώθηκε για το δεύτερο βλήμα. Η περιοχή, παρά το γεγονός ότι είχε συμβεί, πρόσφατα, ατύχημα, παρέμενε χωρίς φύλαξη και δίχως σήμανση. 

Δείτε το σημείο που συνέβη το ατύχημα και τι λέει ο κ.Σακκολέβας για το δεύτερο βλήμα που βρέθηκε:

 

“Είναι εγκληματικό, τη στιγμή που μία οικογένεια δεν ξέρει ακόμη ποιά θα είναι η εξέλιξη της κατάστασης ενός 44χρονου παλικαριού, το οποίο τραυματίσθηκε άδικα από αμέλεια του στρατού, να ανακαλύπτουμε ένα ακόμη βλήμα όλμου λίγο πιο κάτω” υπογραμμίζει ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς. “”Καταλαβαίνετε ότι ο κίνδυνος είναι τεράστιος αφού στην περιοχή υπάρχει μία στάνη που σημαίνει ότι κινούνται συνεχώς κτηνοτρόφοι και ζώα, ενώ είναι και “πέρασμα” κυνηγών”.

Το φοβερό είναι ότι φίλος της οικογένειας που το γνώριζε, ενημέρωσε, από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος, τους αξιωματικούς που είχαν μεταβεί στο σημείο.

“Οταν ήρθαν οι άνθρωποι του στρατού για να δουν τι συνέβη με τον αδελφό μου” τονίζει ο κ. Ανέστης Πιπερίδης “ο παιδικός του φίλος, τους είπε ότι μπορεί να τους δείξει και άλλα βλήματα στην ίδια περιοχή, που, προφανώς, “ξεφεύγουν” από τις βολές που γίνονται στο γειτονικό πεδίο βολής του Προφήτη Ηλία. Εκείνοι, ωστόσο, δεν έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον”.

Απόδειξη, ότι 13 ημέρες μετά το ατύχημα, το βλήμα για το οποίο τους μίλησαν, παραμένει εκεί, δίχως την υποτυπώδη σήμανση. Η μόνη “ευαισθησία” που επέδειξαν οι άνθρωποι του στρατού ήταν να τοποθετήσουν, εκ των υστέρων, μία “πρόχειρη” πινακίδα που, ξαφνικά, “βάφτιζε” πεδίο βολής το χώρο που, μέχρι εκείνη τη στιγμή, ήταν απόλυτα προσβάσιμος για τους πάντες.

 Ο σοβαρός τραυματισμός του 44χρονου

 Ηταν το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου όταν ο κτηνοτρόφος Νίκος Πιπερίδης μετέβη στην περιοχή Μικροκώμη Λαγκαδά για να ψάξει τον σκύλο του. Τον είχε χάσει, την προηγούμενη ημέρα, όταν κινηγούσε εκεί μαζί με τον αδελφό του. Τα βουνά αυτά τα γνωρίζουν από παιδιά. Ετσι, γύρω στις 8.30 το πρωί, κτύπησε το τηλέφωνο του Ανέστη Πιπερίδη. Ηταν ο αδελφός του που τον ενημέρωσε ότι βρήκε τον σκύλο του. Ωστόσο, στις 9 παρά πέντε, το τηλέφωνο του αδελφού του ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά, με “σβησμένη” φωνή, ο 44χρονος άνδρας κατάφερε να ψελλίσει: 

“Αδελφέ, πεθαίνω…”. Λίγα λεπτά πριν, είχε πατήσει το “κρυμμένο” βλήμα όλμου σ’ένα χωράφι, δίπλα στο χωματόδρομο.

“Το βλήμα βρισκόταν μόλις 3,5 μέτρα από το δρόμο” μας ενημερώνει ο πραγματογνώμονας της οικογένειας. “Που σημαίνει θα μπορούσε να το πατήσει ο οποιοσδήποτε. Σκεφτείτε ότι, εκείνη την ώρα, βρισκόταν στην περιοχή μία οικογένεια υλοτόμων που έκοβε ξύλα”.

Οι άνθρωποι αυτοί, άλλωστε, ήταν εκείνοι που, κυριολεκτικά, έσωσαν τη ζωή του 44χρονου.

“Μόλις τον άκουσαν να καλεί σε βοήθεια έτρεξαν αμέσως και κατάφεραν να περιορίσουν την αιμορραγία” λέει στο Thesstoday ο άλλος του αδελφός Στέλιος Πιπερίδης. 

Στο σημείο έφθασαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΘ και αμέσως φρόντισαν για τη διακομιδή του στο νοσοκομείο όπου δίνει “μάχη” για τη ζωή του. Παράλληλα, όμως, άρχισαν να φθάνουν και κλιμάκια του στρατού και της αστυνομίας για να διερευνίσουν τις συνθήκες του ατυχήματος. Συγγενής, μάλιστα, της οικογένειας άκουσε έναν αξιωματικό να λέει στο τηλέφωνο σε ανωτέρους του, ότι “η περιοχή δεν είναι περιφραγμένη”.

Αλλωστε, καθημερινά, περνούν από εκεί, αρκετοί κτηνοτρόφοι, υλοτόμοι και κυνηγοί. Κανείς ποτέ δεν είχε νοιαστεί να τους ενημερώσει για τον παραμικρό κίνδυνο. Εξάλλου, ακόμη και τώρα, δεν νοιάστηκαν να πάρουν κάποια μέτρα. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ζητούν, εδώ και χρόνια, την απομάκρυνση του πεδίου βολής ωστόσο, μέχρι σήμερα, οι εκκλήσεις τους πέφτουν στο κενό.

Δείτε τι δήλωσαν στο Thesstoday, οι αδελφοί του τραυματία και ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς:

 

Δείτε περισσότερα στο Thesstoday.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ