Αρχική » Grid with Sidebar » Επικοινωνιακα τρικ εναντιον των κυνηγων

Επικοινωνιακα τρικ εναντιον των κυνηγων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner


SVESTONOF
 
 
Για μια ακόμη φορά οι ΜΚΟ έπαιξαν ένα βρώμικο επικοινωνιακό παιγνίδι με σκοπό να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίων των κυνηγών. Είναι ένα παιγνίδι που βασίζεται σε στρατηγική και έχει συνέχεια.
 
Αυτή τη φορά μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το θάνατο δυο αρκούδων στο Γράμμο,  υποστηρίζοντας ότι οι αρκούδες (μάνα και μικρό) πυροβολήθηκαν από κυνηγούς που κυνηγούσαν αγριόχοιρους και μάλιστα για να το κάνουν πιο μελοδραματικό έστησαν μια φωτογραφία τοποθετώντας το μικρό αρκουδάκι αγκαλιά με τη μάνα του θυμίζοντας το γνωστό αρκουδάκι στη διαφήμιση απορρυπαντικού. Αυτό είναι επικοινωνία!!!! Πείτε μου ποιος δεν θα το δει και δεν θα συγκινηθεί. Ποιος δεν θα το δει και δεν θα πει “Ντροπή στους κυνηγούς που σκοτώνουν τα αρκουδάκια!!!”
 
Το δικαστήριο στήθηκε και ο ένοχος είναι δεδομένος. Οι κυνηγοί. Και απλά αναρωτιέμαι :
 
Ποιος θα πει στον κόσμο που διαβάζει αυτό το κατάπτυστο δημοσίευμα ότι :
 
  • Λειόκαννα όπλα μπορούν να έχουν και άνθρωποι που δεν είναι κυνηγοί;
 
  • Οι αρκούδες έχουν ρημάξει κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους σε όλη σχεδόν τη Δυτική Μακεδονία και όχι μόνο;
 
  • Διαχείριση για τον πληθυσμό της αρκούδας σημαίνει απλά ΑΥΞΆΝΕΣΤΕ και ΠΛΗΘΎΝΕΣΤΕ εις βάρος ανθρώπων και ζώων απλώς για να έχουν λόγο ύπαρξης κάποιες ΜΚΟ;
 
  • Ότι οι κυνηγοί δεν είναι δολοφόνοι ; 
 
  • Πότε επιτέλους θα μπορέσουμε και εμείς να περάσουμε τις θέσεις στον κόσμο με μια επικοινωνιακή πολιτική που θα βασίζεται σε ένα σχέδιο;
 
  • Πότε θα σταματήσουμε να είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι στο κοινό που το διαχειρίζονται όπως θέλουν οι ΜΚΟ;
 
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

 

O iHunter

 


 

Το άρθρο αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www.zougla.gr με τίτλο : Σοκ: Πυροβόλησαν αρκούδα και το μωρό της στον Γράμμο

Αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί η εν ψυχρώ εκτέλεση με καραμπίνες μιας αρκούδας και του μωρού της στον Γράμμο.

Συνοριοφύλακες, που έκαναν περιπολία κοντά στο χωριό Πολυάνεμος της Καστοριάς, εντόπισαν κηλίδες αίματος στον δασικό δρόμο και ειδοποίησαν την οργάνωση «Αρκτούρος». Όταν έφτασε η ομάδα άμεσης επέμβασης, με επικεφαλής τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, το θέαμα που αντίκρυσαν ήταν συγκλονιστικό. Σε κοντινή απόσταση από τον δρόμο το μεγαλόσωμο θηλαστικό ήταν πεσμένο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Πάνω στο άψυχο σώμα του ήταν νεκρό και το μωρό, που δεν είχε κλείσει έναν χρόνο ζωής.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η αρκούδα χτυπήθηκε από κυνηγούς, που είχαν στήσει καρτέρι για αγριογούρουνα, ενώ δεν δίστασαν να πυροβολήσουν και το αρκουδάκι, το οποίο βρισκόταν 30 μέτρα πιο πέρα. Τα σημάδια δείχνουν ότι όταν έφυγαν οι ασυνείδητοι, το μωρό σύρθηκε τραυματισμένο προς τη μητέρα του και ξάπλωσε πάνω της.

Το 2013 ήταν μια μαύρη χρονιά για τον προστατευόμενο πληθυσμό των αρκούδων. Εκτός από οκτώ αιματηρά τροχαία, έχουν θανατωθεί άλλες 8 αρκούδες από κυνηγούς. Η πιο πρόσφατη ήταν στη Μύκανη Καλαμπάκας κοντά στον Ίωνα ποταμό στο δασος Ρίγκλοβο. Επρόκειτο για αρσενική αρκούδα, ηλικίας περίπου 20 χρονών και βάρους 200-250 κιλών! Και σε αυτήν την περίπτωση η αυτοψία έδειξε ότι ο θάνατός της προήλθε από πυροβολισμό στο κεφάλι.

Η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

 



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ