Αρχική » Grid with Sidebar » Επιστολή του Κ.Σ. Θεσσαλονίκης στους βουλευτές, στους δημάρχους και στο περιφερειάρχη

Επιστολή του Κ.Σ. Θεσσαλονίκης στους βουλευτές, στους δημάρχους και στο περιφερειάρχη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Επιστολή προς τους κ.κ βουλευτές Α και Β Θεσσαλονίκης και προς τους κ.κ. Δημάρχους των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, καθώς και προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

SVESTONOF

Θέμα: Έμμεση απαγόρευση κυνηγιού, με αφορμή τα μέτρα προστασίας λόγω Covid -19

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο μεγαλύτερος Σύλλογος της Μακεδονίας και της Θράκης, έχει μια ιστορία θετικής παρουσίας στην περιοχή μας περισσότερο από έναν αιώνα. Με αφορμή τα μέτρα προστασίας από την πανδημία των ημερών μας το κυνήγι και οι κυνηγοί είναι σε διωγμό, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Εκ των πραγμάτων και ειδικά μετά από πενήντα μέρες απαγόρευσης, πιστεύουμε ότι φάνηκε καθαρά ότι η πραγματική αιτία είναι οι αντικυνηγετικές ιδεοληψίες διάφορων κυβερνητικών παραγόντων. Ιδεοληψίες που προσπαθούν , με την ευκαιρία της δοκιμασίας της Πανδημίας, να επιβάλλουν τις απόψεις τους για την πλήρη απαγόρευση του κυνηγιού στην χώρα μας.

Το Κυνήγι κύριοι, ήταν και είναι μια απόλυτα παραδεκτή και επιθυμητή δραστηριότητα, τόσο από την επιστήμη του δάσους όσο και από την πανάρχαια παράδοση του λαού μας. Πάντα βέβαια, μέσα σε αυστηρά πλαίσια ελέγχου και κανόνων της Πολιτείας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Είναι αδιανόητο από κάθε λογική σκεπτόμενου Έλληνα πολίτη, να επιτρέπεται η μετακίνηση στα βουνά για ορειβασία, ποδήλατο, μότο κρος και να απαγορεύεται στους κυνηγούς ακόμη και η εκπαίδευση των σκύλων τους.

Είναι αδιανόητο να κλείνουμε τα κυνηγετικά σκυλιά μας στα στενά όρια των καταλυμάτων τους και να μην μπορούμε να τα βγάλουμε, εντός νομού πάντα, αλλά εκεί όπου ουσιαστικά ανήκουν, στα βουνά και τους κάμπους. Είναι περίεργο από κάθε λογική, να μπορούν να μετακινούνται οι πολίτες για κομμωτήρια και μανικιούρ –πεντικιούρ και εμάς να μας περιμένουν στοχευμένα μάλιστα στις διασταυρώσεις και να μας δίνουν κλήσεις .Με τον πιο περιφρονητικό μάλιστα τρόπο, της αναγραφής και της ιδιότητας μας πάνω στην κλήση.

Κι όλα αυτά , σε μια Ευρώπη που ποτέ δεν απαγόρευσε το κυνήγι, ασφαλώς βέβαια κάτω από ιδιαίτερα για την περίσταση μέτρα προστασίας, μια Ευρώπη που σαφώς είχε και έχει πολύ περισσότερα προβλήματα από την πανδημία.

Μετά απ’ όλα αυτά, πιστεύουμε ότι υπάρχει προκατάληψη και εμμονή εναντίον μας, κάτι που θα οδηγήσει σε άχρηστες και επικίνδυνες συγκρούσεις την κοινωνία μας.

Στην εκατόχρονη ιστορία του ο Σύλλογός μας, ένας σύλλογος που εκπροσωπεί κυνηγετικά -εξ αντικειμένου -μια πόλη 1,1 εκατομμυρίου κατοίκων, πάντα ήταν και θα είναι αρωγός της Πολιτείας, όπου κληθεί και άμεσα. Στις τάξεις μας, υπάρχουν δεκάδες καθηγητές Πανεπιστημίων, άνθρωποι των γραμμάτων και του μόχθου, απλοί εργάτες, έμποροι, υπάλληλοι. Είμαστε ένα κομμάτι ζωντανό μιας κοινωνίας που παλεύει καθημερινά, με αξιοπρέπεια και πίστη ότι θα ξεπεράσουμε τα δύσκολα της πανδημίας. Όμως, όταν βλέπουμε ότι η λογική χάνει από την εμμονική σκοπιμότητα κάποιων, σας καλούμε να κάνετε ότι είναι δυνατόν ανθρώπινα, να ανατρέψετε αυτήν την καταφανώς στρεβλή κατεύθυνση της Πολιτείας.

Γιατί κύριοι, Πολιτεία είστε εσείς, εμείς ,όλοι μας. Εμείς το έχουμε κατανοήσει αυτό, περιμένουμε να το κατανοήσετε και εσείς με τις πράξεις σας.

Και τέλος, επισημαίνουμε ότι είμαστε στην διάθεση της Πολιτείας, όπως και πάντα μέχρι τώρα, για οποιαδήποτε συμμετοχή σε πράξεις Πολιτικής προστασίας .Βέβαια, μετά από την άρση των γνωστών μέτρων της έμμεσης απαγόρευσης του κυνηγιού σε όλη την Επικράτεια, κάτι που και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης σας έχει επισημάνει προ ημερών δημοσίως. Παρακολουθούμε από κοντά το βασανιστικό για το αύριο της περιοχής μας θέμα της επικίνδυνης αύξησης του πληθυσμού των αγριόχοιρων και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην λύση του, πάντα με τις οδηγίες την καθοδήγηση και την εποπτεία των αρμοδίων υπηρεσιών.

Τονίζουμε όμως ξεκάθαρα ότι, έχετε όλοι σας καθήκον απέναντι στην λογική και στην παράδοση του τόπου μας, να αλλάξετε τα δεδομένα. Και μπορείτε και θα κρίνεστε γι’ αυτό καθημερινά .Κάθε μέρα που περνάει, προσθέτει δυστυχώς χάσμα ανάμεσα μας .Κι αυτό είναι άδικο, ειλικρινά, για την κοινωνία μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος
Παντελάκης Δημητριος


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ