Αρχική » Grid with Sidebar » Επιστολή του Κ.Σ. Καλλιθέας στον Πρωθυπουργό

Επιστολή του Κ.Σ. Καλλιθέας στον Πρωθυπουργό

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Κύριε Πρωθυπουργέ,

SVESTONOF

ως εκπρόσωποι των 1.500 μελών του Συλλόγου μας και ένας από τους 256 συνεργαζόμενους με το Υ.Π.ΕΝ. Κυνηγετικούς Συλλόγους της Ελλάδος , θεωρούμε υποχρέωσή μας να καταγγείλουμε την απόφαση της κυβέρνησής σας να εξαιρέσει για ακόμη μια φορά, την δραστηριότητα της θήρας από την γενική επιστροφή στην κανονικότητα (άνοιγμα καταστημάτων κ.λπ.)

Η θήρα όπως πιθανόν να γνωρίζετε, ασκείται ατομικά στην ύπαιθρο και κατά τις δημόσιες δηλώσεις των λοιμωξιολόγων (οι οποίοι αποστασιοποιήθηκαν από την απόφασή της απαγόρευσής της), δεν συντρέχει κίνδυνος μετάδοσης του Covid-19 από την μετακίνηση για άσκηση θήρας, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας .

Η κυβέρνησή σας, την οποία εμπιστευτήκαμε στις προηγούμενες εκλογές, επέλεξε μέσω του κ. Χαρδαλιά να υιοθετήσει ιδεοληψίες της εποχής και να τις επιβάλλει ατεκμηρίωτα και αντιεπιστημονικά στην κοινωνική ομάδα των 180.000 κυνηγών, αποκλείοντας τους με αυτό τον τρόπο από κάθε δυναμική δραστηριότητα εθελοντικής τους προσφοράς (πυροπροστασία, πυρόσβεση, δενδροφυτεύσεις, μέτρα κατά της πανώλης των χοίρων, συλλογή δειγμάτων αλεπούς για την επιτήρηση της λύσσας, συλλογές δειγμάτων για την γρίπη των πτηνών Η5Ν1 και άλλα μολυσματικά νοσήματα κ.λπ.)

Ο κυνηγετικός κόσμος (και όχι μόνο οι κυνηγοί), θεωρεί ότι η εμμονική αυτή ιδεοληψία καταπατά μεροληπτικά και κατάφορα τα δικαιώματά του, απαξιώνοντας τον χωρίς να κρατούνται πλέον ούτε τα προσχήματα!

Αδυνατούμε να καταλάβουμε, πως 2 άτομα φίλοι ή συγγενείς που θα μετακινηθούν με ιδιωτικό όχημα για να πάνε σε μια βουνοπλαγιά με το σκύλο τους στις 5.00 π.μ. και θα επιστρέψουν το μεσημέρι, θα μεταφέρουν τον ιό πιο εύκολα από ότι θα τον μεταφέρουν 10 άγνωστοι μεταξύ τους σε απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο, που θα έχουν μετακινηθεί με τα κατάμεστα μέσα μαζικής μεταφοράς , για να ψωνίσουν σε κλειστό χώρο!

Είναι πασιφανές πλέον, ότι το πρόβλημα δεν έγκειται στην μετάδοση του ιού. Το πρόβλημα για κάποιους, είναι ξεκάθαρα η θήρα!

Με λύπη και έντονο το αίσθημα της αδικίας διαπιστώνουμε ότι οι εκπρόσωποι που εμπιστευτήκαμε με την ψήφο μας για να υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας, δρουν ικανοποιώντας αναμφίβολα τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και δη πρωτοτυπώντας Πανευρωπαϊκά, καθώς σε καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν απαγορεύτηκε η μετακίνηση για θήρα, εν μέσω πανδημίας!

Να επισημάνουμε ότι δεν είμαστε ΜΚΟ, όλες οι Οργανώσεις μας είναι αυτοχρηματοδοτούμενες μόνο από τις συνδρομές των μελών μας, τα οποία μέλη τον Αύγουστο του 2020 και μετά από διαβεβαιώσεις σημαντικών στελεχών της κυβέρνησής σας, ότι σε περίπτωση lockdown το κυνήγι θα συνεχιστεί κανονικά όπως σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες(!), πλήρωσαν ολόκληρο το

Τέλος και το χαρτόσημο για την έκδοση της άδειας θήρας τους , για να την χρησιμοποιήσουν ούτε κατά το 1/3 της αντιστοιχίας των χρημάτων που κατέθεσαν.

Τα χρήματα από την έκδοση των αδειών θήρας ενισχύουν το Πράσινο Ταμείο, τα χρήματα των κυνηγών και αυτά μόνο χρηματοδοτούν την θηροφυλακή και ενισχύουν την πραγματική οικονομία του τόπου
(διόδια, βενζινάδικα, καταστήματα και προ covid ταβέρνες, ξενοδοχεία κ.α.)

Η εξ αρχής άδικη απαγόρευση μετακίνησης για θήρα τον Νοέμβριο, ανέστειλε και την έκδοση αδειών θήρας, μοναδικό έσοδο των Κυνηγετικών Οργανώσεων προκειμένου να παράγουν ετήσιο διοικητικό και φιλοθηραματικό έργο , να πληρώσουν εργαζόμενους κ.λπ.

Παρ’ όλα αυτά, αυτό που πραγματικά ενοχλεί όλους μας είναι ο κατάφορος εμπαιγμός, η υποτίμηση της νοημοσύνης μας και η αντιμετώπισή μας ρατσιστικά και ως πολίτες β’ κατηγορίας.

Ελπίζουμε ότι η απαξιωτική αυτή συμπεριφορά και η κατάφορη αδικία που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες – κυνηγοί , θα αποκατασταθεί με την παρέμβασή σας το συντομότερο δυνατόν.

Δεν ζητούμε να εξαιρεθούμε. Αναζητούμε το δίκιο μας!

Μετά τιμής,
Το Δ.Σ.
του 2ου Κυνηγετικού Συλλόγου
Καλλιθέας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ