Αρχική » Grid with Sidebar » Επιτέλους θα μπορούν οι Ελληνες να κυνηγούν με γεράκια

Επιτέλους θα μπορούν οι Ελληνες να κυνηγούν με γεράκια

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η Ιεροκοθηρία επανέρχεται στην Ελλάδα και μάλιστα σύντομα, μετά την ψήφιση του νέου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

SVESTONOF

Ουσιαστικά, η Ιερακοθηρία στην Ελλάδα δεν σταμάτησε να εφαρμόζεται ποτέ, καθώς τόσο η Πολεμική Αεροπορία όσο και ιδιώτες γερακάρηδες, διενεργούν προγράμματα εκδίωξης πτηνών και θηλαστικών σε συνεργασία με την Δασική Υπηρεσία με μεγάλη επιτυχία για πολλά χρόνια.Αυτά όμως κατ’εξαίρεση….

Ως εκ τούτου, στο νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο το σχετικό άρθρο για την Ιερακοθηρία επανέρχεται, και μάλιστα προβλέπονται αυστηροί κανόνες άσκησής της. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η τροπολογία :

Ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοτροφίας πλέον με ανακοίνωση του ευχαριστεί τη Γενική Διεύθυνση Δασών και το αρμόδιο υπουργείο για την υποστήριξη στην επαναφορά του άρθρου αυτού, όπως και άλλους φορείς, χάρη στους οποίους, όπως αναφέρεται, «επιτυγχάνεται η συνέχιση αυτής της παράδοσης στην Ελλάδα που μόνο καλό έχει προσφέρει στην σχέση των ανθρώπων με τα αρπακτικά πτηνά εδώ και χιλιάδες χρόνια».

«Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Πρίγκιπας του Abu Dhabi Majid Al Mansouri, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας της Ιερακοθηρίας, είχε στείλει προσωπική συστατική επιστολή στον Αρμόδιο Υπουργό για την επαναφορά της τροπολογίας», προσθέτει ο Σύλλογος.

Το ευχάριστο είναι ότι η κυβέρνηση δίνει σάρκα και οστά σε ένα αίτημα πολλών χρόνων που όμως δεν θα γινόταν πράξη αν δεν υπήρχαν ορισμένοι που με πίστη και πείσμα πάλεψαν ώστε να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και αυτοί δεν άλλοι από τα μέλη του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοτροφίας και ειδικότερα του Σταύρου Αθανασίου που είναι η ψυχή της όλης προσπάθειας.

Επίσης σημαντικές ήταν οι προσπάθειες που έκανε η Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος και ο Πρόεδρός της Νίκος Σταθόπουλος αφού ήταν η πρώτη Ομοσπονδία που υλοποίησε πρόγραμμα ελέγχου πληθυσμού της αλεπούς και της καρακάξας  με γεράκια στο όρος Αιγάλεω.

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ