Αρχική » Grid with Sidebar » Επιχείρηση διάσωσης… για 130 κότες

Επιχείρηση διάσωσης… για 130 κότες

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Με μία… κολοσσιαίου τύπου επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ιερά Οδό, ο Δήμος Αθηναίων απέδειξε και πάλι γιατί είναι ο πρώτος και αποτελεσματικότερος Δήμος της χώρας:

SVESTONOF

Υπό την καθοδήγηση της χαλκέντερης Αντιδημάρχου Σεραφίνας Αβραμίδου, και την συνέργεια αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ, δυνάμεων της Δημοτικής Αστυνομίας και αποσπασμάτων «φιλοζωικών» σωματείων, έγινε δυνατόν να… κατασχεθούν και να διασωθούν 130 κότες που επρόκειτο να πουληθούν στο υπαίθριο αυτό παζάρι, το οποίο διεξάγεται κοντά στην Αγία Άννης.

Οι… ευγνωμονούσες κότες φιλοξενούνται προς το παρόν σε χώρο του Δήμου Αθηναίων, αλλά η διοίκηση του Δημάρχου κ Μπακογιάννη έχει μεγάλα σχέδια για την ευζωία των διασωθέντων πουλερικών…

Σε συνεργασία με τα «φιλοζωικά» σωματεία, η Αντιδήμαρχος κ Αβραμίδου προσπαθεί αυτή τη στιγμή να βρει ασφαλή σπίτια για τις 130 κότες, ώστε να μην γνωρίσουν ποτέ ξανά την «βαρβαρότητα» των ανθρώπων για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν κάποιες από τις 130 κότες μπορούν να προσέρχονται στον Δήμο για να υπογράψουν τα σχετικά συμβόλαια υιοθεσίας, αλλά πρέπει να γνωρίζουν εκ των προετέρων ότι θα υποστούν έναν εξονυχιστικό έλεγχο καταλληλότητας….

Η αυλή, το σαλόνι ή το καθιστικό τους πρέπει να διαθέτουν άπλετο χώρο για να κινούνται και να τσιμπλογάνε οι κότες, ενώ οι προσφερόμενοι να τις υιοθετήσουν θα πρέπει να δεσμευτούν ότι εφ’ όρου ζωής απαγορεύεται να γίνει κάποια εξ’ αυτών… κοκκινιστή, βραστή ή με κοφτό μακαρόνι!

Ως προς αυτό οι έλεγχοι του Δήμου Αθηναίων θα είναι εξονυχιστικοί, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ελεύθερη και ανέφελη ζωή τους, καθώς και η ευζωία της κάθε κότας.

Ασαφές παραμένει ακόμα αν θα επιτρέπεται να καταναλώνονται και τα αυγά που πιθανώς οι κότες θα γεννάνε, ή και αυτό εμπίπτει στους όρους περί μη «κακοποίησης» που ο Δήμος Αθηναίων θέλει να εξασφαλίσει για τις φιλοξενούμενες κότες του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, το οποίο θα συγκληθεί εκτάκτως για να αποφασίσει, μετά από σχετική εισήγηση τη Αντιδημάρχου κ Αβραμίδου, για το εάν η εκμετάλλευση των αυγών αποτελεί «κακοποιητική» ή όχι συμπεριφορά.

Για ότι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε με νέο δημοσίευμα…

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ